söndag 17 juni 2018

Skyltsöndag #162

Även om det är fotbolls-VM kommer jag såklart inte missa Skyltsöndag. Det vore ju oförlåtligt, speciellt med tanke på att det är mitt eget tema, fast inte riktigt såklart. Det var ju Pumita som uppfann denna härliga utmaning för många år sedan.

Här kommer veckans helt okej skyltskörd. Enjoy!


Den här skylten är egentligen en affisch. Den är inte ett engångsexemplar utan fanns på flera ställen på Söder – i Stockholm alltså. Kan bara säga att skylten är en typisk ”söderproduktion”, som sitter på en extremt ful vägg vid Hornstulls tunnelbanestation.


Minns inte var jag hittade den här skylten. Men jag kommer ihåg att jag tänkte att det inte kan vara så himla lätt att stega uppför en trappa utan fötter. Blindskriften på ett extra plus såklart, men jag undrar hur en blind person ska upptäcka dem – ja, både skylten och blindtexten alltså.


Den här kampanjen för gratis simskola i Stockholm pågår i tunnelbanan just nu. Som ni ser fångade den min uppmärksamhet med rubriken. När jag läste brödtexten undrade jag vad den hade att göra med rubriken. Eller tvärtom om man säger så. Skyltarna till höger är ren bonus;-)Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

18 kommentarer:

Åke sa...

Fantastiskt fint att ordna simskola :) Ja blindskrift ja... dom får så många andra egenskaper att dom måste bara komma ihåg som ett exempel... Kanske ledarhundar kan stötta också... Jag är förövrigt glad att du kunde slita dig ifrån tv:n ;) Skyltsöndag har en viktig samhälsfunktion ju :) Jag undrar om Sverige deltar...

Anni sa...

Koka kaffe är att våga ha munnen under vattenytan och bubbla ut luft - en luttrad fyrbarnsmamma har gått på mååånga simskolelektioner ...
Så bra att Stockholm bjuder på gratis simskola, speciellt i dessa dagar när folk inte har vett att hjälpa till vid drunkningstillbud.

Och jisses, vilken match det blev idag - den mellan Tyskland och Mexico!!! Nu fick jag till lite bloggtid innan nästa match ...

Susjos sa...

Undrade också vad de menade med en sexåring kokar kaffe? Men så läste jag Annis inlägg, och då ramlade kronan ner om man säger....man tänker långsamt nuförtiden, haha!!!

..å matchen Tyskland-Mexiko, vilken skräll!!! Antar att du inte missade den matchen!!!
Kram och trevlig fotbollskväll!

Klimakteriehäxan sa...

Jag hann (som vanligt ...) skylta före dig ... men (som vanligt) presenterar du en rikare skörd. Tack för idag!

Klimakteriehäxan sa...

PS Heja Mexiko! Och mina ungar fick också koka kaffe i simskolan. Dock dricker ingen av dem kaffe ens nu när de är i 30-årsåldern ....

D sa...

Så bra att du inte misssar Skyltsöndag! En rolig utmaninge är det.
Första skylten har jag sett och lite typisk söder är den ju. Och visst är det bar om det finns fötter närman har bråttom. Men den kanske komme ri nästa steg.
Simskoleskylten handlar nog om "kaffekokning" - bubblande under vattnet, att våga doppa huvudet. Tyckte den passade perfekt tillsammans med prioriterade sittplatser. Tack för bonusen!
En rolig skyltning som jag fnittrade åt. Tack för det!

Ditte sa...

Ditte var det! Blev bara ett D.

Geddfish ♥ sa...

Koka kaffe, den var braaa! Viktigt att våga! Och skylten, där tittade man verkligen till! Min Elin sommarjobbar förresten som aktivitetsledare på badstranden vid Lilla Lee i Ed.
Skyltsöndagskram!

nalta norrland sa...

Simskola är bra och vattenvana är viktig och då innebär det att våga doppa sig oxå... jag är glad att vi här i kommunen har Badmästare som simtränar alla skolelever från sexårs till klass 3 och ger dem ett bra möte med vatten, här är typ 100% av alla 9åringar simkunniga då de går ut 3dje klass.

Blindskrift måste vara svårt att finna för den blinde, helt uppåt väggarna ;-)

Paula sa...

Haha, jag såg ut som en fågelholk precis som du, o så läste jag kommentaren med förklaringen! Inte helt enkelt tycker jag. Vi är nog många fågelholkar i tunnelbanan dessa tider...
Första skylten var ful, jag blev inte ett dugg sugen att dra till Slakthuset på fest. Bara fula snubbar där ju...

KajsaLisa sa...

Gubbarna från första bilden ser verkligen Söder ut, visserligen bor dom i Hägersten eftersom det är svindyrt på Söder.
Tyvärr tror jag att är man blind så upptäcker man trappan innan skylten.
Reagerade själv över skylten i tunnelbanan. Underlig men ändamålet helgar medlen.
Har ett tips till dig ang fotbollen inne hos mig.

Ama de casa sa...

Jag gissade rätt på det där med att koka kaffe redan innan jag såg facit som Anni hade skrivit. Himla bra med gratis simskola - superviktigt ju! Lite synd bara med restriktionerna efter asterisken, men andra delar av Stockholm och övriga landet får väl följa exemplet.

Översta affischen matchar väggen kan jag tycka... Lika ful, alltså ;-)

Bra med blindskrift, men som sagt. Att hitta den är nog inte det lättaste för dom som faktiskt kan läsa av den.

Ha en fin start på veckan! :-)

Emma, Sol som sol? sa...

Kom också på vad kaffet hade med ungarna att göra. Smart, man reagerar ju. Sonen fick åka under skoltid och lära sig simma när han gick i tvåan, superbra!

Anonym sa...

Underbara skyltar i alla dess former, koka kaffe var det första min son skulle göra när han simmade :) Inget som beskymmrade honom då han var mer under vatten ytan än över och tyckte inte alls det var läskigtt att f¨å vatten i ansiktet HAHA.
Jag önskar dig en bra strt på nya veckan
Kram
Gemsofmylife Sanna

Johanna sa...

Simskoleskylten var ju bara bäst!

Steve sa...

6 minuter till avspark Sverige - Sydkorea. Puh!

Anki sa...

Riktigt bra skyltar ... klart barnen ska gå i simskola!
Nu ska jag titta på fotboll! :)

Christian Lehmann Gisler sa...

Stumpgubben på trappan är ju bäst :)