onsdag 13 juni 2018

Dagens observationer med onsdagsskratt

Det är ganska många som säger att jag är observant, och det kanske stämmer. Idag kunde jag i alla fall inte låta bli att skratta åt denna påstådda förmåga. Eller vad säger ni!? Enjoy!

Hos Café Bravo vid Liljeholmstorg serverades maken och jag var sin cappuccino. Som ni ser var det en katt begraven i min kopp. Observationen och slutsatsen när jag tittade på koppen var att baristan måste vara vänsterhänt då koppens öra sitter på vänster sida.


Då jag är högerhänt vände jag på koppen, så katten vände sig i graven om man säger så.


Sedan förändrades den uppochnervända katten. Personligen tyckte jag att den hade förvandlats till ett hjärta med ett ansikte. Det tyckte inte maken som var bergsäker på att det var en bröstkorg.


Och "slutexperimentet" gjorde jag i Photoshop, där jag vände på ansiktet respektive bröstkorgen. Ja, ni ser ju själva vad resultatet blev då, och det är inte ett uppochnedvänt hjärta jag ser i första hand;-)


PS. Frågade baristan om han var vänsterhänt. Och det var han. DS.

12 kommentarer:

Annette sa...

Kul att du kollade med baristan om han var vänsterhänt! Beviset för att man bör läsa kriminalromaner, man blir observant på detaljer :) Eller också var du bra på deckargåtor redan från början. Fint mönster för övrigt; katten alltså ;) Jag får bara löv och hjärtan i mitt kaffe.

Ama de casa sa...

Den sista bilden är helt klart en katt som blinkar och tar en selfie ur en lite konstig vinkel :-D

Emma, Sol som sol? sa...

Men tänk vad duktiga de är!

Ska nog inte ens säga vad jag tycker den sista bilden ser ut som men jag kan säga som så att morrhåren har blivit till fingrar.

nalta norrland sa...

Så duktig baristan som gjorde Din katt cappuccino var... jag drack en cappuccino igår å det var liksom knappt ett mönster... skulle nog varit ett löv.

Tro om Du skulle vara lika observant ifall Du skulle vittna om något som hänt... jag tror att det är lättare att vara observant i lugn å ro jämfört med om det händer typ en olycka.
Såg på tv igår kväll, Criminal Minds, där de olika vittnena hade så olika uppfattning om vad som hänt.

Angående min mor så ska jag absolut följa Ditt råd, hon har ju blivit något av en energitjuv, tyvärr förstår hon icke själv vilka krav hon ställer... hon menar på att jag gör det så bra ;-) så varför skulle hon?

KajsaLisa sa...

Intressant iaktagelse, men tänk om han är högerhänt och ser allt upp och ner :)

nalta norrland sa...

svar Har tänkt samma tanke och även tänkt vad händer om jag typ kraschar å inte orkar göra annat än typ vara mamma till Elin,
idag mådde jag sämre men då jag hade två saker å fixa... rättare sagt mamma ville jag skulle göra två olika saker - som hon skulle ha klarat själv om hon hade velat.
Så jag kör ner till min mor och ringer tele2 för att säga upp abonnemanget, nu har mamma bestämt att hon bara ska ha mobil... sedan var det ett par räkningar å nått från Skattemyndigheten som jag skulle lämna hos revisorn som sköter bouppteckningen.
Jag säger till min mor att jag inte mår bra å att jag egentligen hade mest lust att lägga mig under täcket... då svarar hon att hon mor absolut inte bra... det blir liksom en tävling, som hon vinner... det är liksom mest synd om henne.
Jag vet inte riktigt om mamma förstår att jag inte klarar av detta i längden, att jag vill få vara mig själv... hon behöver ju lära sig att leva sitt eget liv.
Värsta längsta kommentaren ;-)

Men jag ska avsluta nu... vi hörs i morgon, kram

Susjos sa...

Du är verkligen observant du! Å va kul att du hade rätt! Photoshoppa kan jag inte, och med exel är det värre! Jag är glad att jag frågade Y och T hur man fyller i ett dokument som är skrivskyddat, annars hade vi aldrig fixat fotbollstipset! Nu var vi ute i sista sekund!

Hälsningar från vänsterhänta (och något otekniska) Susjos ;-)

Ditte sa...

Kul att du frågade baristan om han vae vänsterhänt. Men spåren var ganska tydliga. Alltså katten. Ja, som sedan blev revben men hjärta. Sista bilden har mina kreativa tankar flera förslag till. Och jag ser inte heller ett upp och nervänt hjärta.
Och observant är du ju!Men det visst vi.

Paula sa...

Haha, du skulle ju kunna vara detektiv så observant som du är. Ja nu får fotbollsfolket frottera sig några veckor, inte mig emot bara jag slipper, men det är ju skit och ingenting annat som sänds på tevedosan. Typ som ikväll, inte ett sevärt program, flera filmer men inga bra bara gammalt skräp. Nä fy för den lede. Tur man kan streama...

Klimakteriehäxan sa...

Imponerande med katten!

Anni sa...

Att du dricker så försiktigt så kattbröstkorgen finns kvar till slutet! Jag ska nog inte skriva vad jag tycker att det liknar, men jag tror att Oumberlige Peter skulle tänka som jag.

Eva Trillian sa...

:) Vilken observationsförmåga! Och att du hade kattansikte kvar ända till slut :) en försiktig kaffedrickare?