fredag 8 juni 2018

Vad ögat vill se

Idag var det dags igen att uppsöka Stian. Stian är naprapat och norrman. En väldigt trevlig och framförallt duktig sådan – naprapat alltså;-) Det var mitt femte besök hos honom de senaste tre veckorna och fler lär det bli. Jag menar har man haft ryggbesvär sedan 2011 och fegat ur en planerad operation dagen innan den skulle äga rum, så kan man ju knappast förvänta sig att naprapaten lyckas trolla bort besvären efter bara två behandlingar. Hade nästan glömt hur smärtsamt skönt det är att bli av med muskelknutor på de mest konstiga ställen.

Och det här hittade jag hos Stian. Enjoy!


Det här ska föreställa en ryggrad. Ganska logiskt då ”skulpturen” som står lite övergiven i hörnet där tillhör en naprapat. När maken tittade på ryggraden tyckte han att den såg ut som en fjäril med en larv modell XXXL som växte upp ur fjärilen. Själv anser jag att det är en sjöhäst som vilar sig mot väggen.


Antar att de här färgglada sakerna inte föreställer bakelser med olika fruktfyllningar utan ryggkotor. Men som sagt, det beror ju lite på vad ögat vill se;-)

11 kommentarer:

Emma, Sol som sol? sa...

Jag brukar också se fjärilar bland ryggkotorna.

Ditte sa...

Jag är nog också inne på en sjöhäst här. En trött sådan. Bilden på ryggkotorna är läcker men vill man hellre ha bakelser så varför inte.
Skönt att din rygg blir bättre och både duktiga naprapater och fysioterapeuter kan ju göra underverk. Har också besökt dessa men nu är det en fysioterapeut som jag har lagt ryggen hos. Har också en gammal ryggskada sedan livet som gymnastikdirektör och man skulle visa akrobatiska talanger...

nalta norrland sa...

Naprapat är det en sån som är snäppet värre än Sjukgymnast?
Typ mer hård i nyporna ;-)
Sjöhäst och sushi ser jag på bilderna :)
Faktiskt smakligare med ryggkotor än makrill ;-)

Olga T sa...

Sushi!
Hoppas du får hjälp med ryggen. Jobbigt att ha ont.

Carita Liljendahl sa...

Duktiga naprapater kan!
Gick själv hos en sådan för 30 år sedan - minns besöket med glädje!

Eva på Seniorvinklat sa...

Naprapater är jätteskickliga, men det gör tont att bli behandlad av dem.

Geddfish ♥ sa...

När det gäller ryggont finns många hjälpare.
Man undrar, vad är skillnaden mellan sjukgymnast, fysioterapeut, naprapat och kiropraktor?
En sak är klar, man måste göra något åt sin onda rygg!

Anki sa...

Precis så är det ... man ser vad man vill se och jag såg direkt fjärilen - och även sjöhästen :) De små bitarna ser ut som sushi ... säger jag som inte ens smakat sushi - men jag har ju sett bilder :)

Svar: Ja, visst är hon fantastiskt söt! De är islandshästar, därav pappans isländska namn. Har inte hört något namn på fölet än ... får återkomma med det :)
Den tvåfärgade varianten på hästars färg kallas skäck. Här är mamman också skäck, men inte med så många vita partier - så färgen kommer från henne. Att fölet är brunt och vitt och inte samma färg som mamman kan vara från anlag från t.ex. farmor eller mormor. Fölet kommer inte att byta färg. Hos vissa hästraser föds fölen svarta , men blir vita som vuxna ... så som lipizzanerhästarna på Spanska ridskolan i Wien.

Ama de casa sa...

Aj, aj, aj... Hoppas att hans behandlingar lindrar när ontet gått över...

Jag ser en giraff från skulderbladen och uppåt som står där i skamvrån :-D

Krya på ryggen nu och ha en härlig lördag!

Paula sa...

Vad bra att du går regelbundet nu och får hjälp för dina besvär. Det är många år sedan jag gick hos kiropraktor men mina erfarenheter är enbart positiva. Även om jag tyckte det var läbbigt när jag hörde hur det krasade i nacken när han vred till. Naprapat och kiropraktor är ju inte samma sak men jag har ingen erfarenhet alls av naprapat.

Eva Trillian sa...

Hmmmm .... det ser ju ut som torkade aprikoser mellan kotorna :)
Skönt att du har en Stian!