onsdag 27 juni 2018

Fotbollsfesten fortsätter efter två ”mirakel”Alltså om någon hade sagt till mig innan VM att Sverige skulle vinna Grupp F hade jag skrattat. Om denna någon även talat om för mig att regerande världsmästarna Tyskland skulle komma sist hade jag asgarvat. Det gör jag inte längre kan jag lugnt säga. Två mirakel i eftermiddags såg nämligen till att denna någon hade fått helt rätt.

Sverige gruppetta
Inför VM hade alla så kallade experter tippat Tyskland som gruppetta, några trodde på Sverige som tvåa, många fler tippade Mexico på den platsen. Jo då, Mexico kom tvåa trots 3-0 förlusten mot Sverige, och det kan laget tacka Sydkorea för.

Sydkorea-Tyskland
David mot Goliath. Det var väl självklart att Tyskland skulle besegra Sydkorea. Men miraklen Kim och Son samt målvakten Jo såg till att Tyskland blev sist i gruppen. Det har aldrig hänt i VM-historien att tyskarna fått åka hem efter gruppspelet. Ja, det är alltid någon gång första gången. Ser den tyska pressens rubriker framför mig. De lär inte vara nådiga och självklart kräva förbundskapten Löws avgång. Säger bara som så – högmod kommer före fall, samt sydkoreaner, sydkoreaner, överallt sydkoreaner.

PS. Bilderna jag lägger upp är dagsfärska. Här har vi svenska supportrar som laddar upp med korv (killarna i bild 1 och 3) respektive sushi (bild 2) vid Mörby Centrum innan avfärd till stan och storbildskärmarna. DS.

15 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Vad skojigt! Jag förstod vad som hänt, när jag hörde vrålen från grannarna. Gick in och tittade på datorn och jodå, då stod det 0-2 till Sverige och sen tog vi 3:e målet, hurra!
Min yngste son med sonhustru i Örebro skickade fin selfie på sig med sverigetröjor och firande och på ICA här så gick personalen i fina sverigetröjor. Festligt.

Susjos sa...

Man tror inte att det är sant!!! Sverige är vidare!!! Snacka om mirakel, och bra spel!! Härliga bilder du visar idag, förstår att det är mycket blågult i Sverige nu, på sportbaren var ett gäng iklädda Sverigetröjor, även de minsta barnen. Leder Tobbe fortfarande fotbollstipset måntro?
Ha det gott!!

Olga T sa...

Helt galet kul!!! Jag hade Sverigevinst i denna matchen i mitt tips. De poängen jag fick kunde jag behöva eftersom jag halkat ner till bottenplatsen de sista dagarna. Nu är ju dessutom Argentina vidare så vi får se vad som händer!

Ditte sa...

Jätteroligt! Och så bra laget spelade. Jag har ju trott på Sverige hela tiden och troddde även de skulle vinna mot Tyskland.
Klart att man som lag måste ha inställningen att vinna. an kan liksom inte bara vara glad för att ha kommit med. Nya möjligheter öppnar sig.
Tack för din analys och härliga bilder därtill.
Och så bra spelat av Sydkorea.
Nu är det bara framåt för Sverige som gäller. Och alla möjligheter är öppna.

Annette sa...

Till och med jag förstår att det här är stort! Både för Sverige och Tyskland. Patrik satt vid poolen med datorn i knäet och rapporterade hur det gick. Roligt för Sverige! Särskilt nu när de spelar som grupp utan Zlatan.

Anki sa...

Ja, se det var en match det! Härliga killar och jag njuter av att skrytmånsen Zlatan (ja, jag vet - han är bra ... men ...)är med, för då tror jag inte den här fina lagandan funnits. Extra glad att skrytmånsarna Tyskland inte gick vidare - haha! En analys av en som inte vet ett dugg, men som har åsikter ändå!
Tack BP för värmande och peppande kommentarer hos mig :)

FREEDOMtravel sa...

Det gick inte att missa fotbollsfebern igår! På jobbet (ja vi är hemma igen!) sitter jag bredvid en manlig medarbetare som kollade in hela matchen vid skrivbordet ;) När jag sedan gick hem genom stan hörde man plötsliga jubel-vrål ;) Kul att det gick då bra!

Stare Ström sa...

Kul att se att så många har engagerat sig. Stan är full av blågula tröjor.

Monica sa...

Nu är du väl i sjunde himlen :-)
Garagen ligger vägg i vägg och dom har dragit
dit vatten så dom kan fylla poolen men tyvärr
vattenfylls garagen också mellan varven dåligt
underhåll skulle jag tro.
Har tipsat SVT om Landstingets groda men dom
verkar bara vara intresserade av kultur och Trump.
Vi i Sverige har nog världens kassaste nyhetsbevakning:-(
Ha en bra dag i solen :-)

Steve sa...

Jag förstår att det är mycket blågult på gator och torg nu. Nu har väl Zlatan-oket definitivt fallit från Sveriges axlar. VM kan ju sluta precis hur som helst.

Anki sa...

Bara jag igen ... i Norrköping firade de med ett blågult hus :)
http://www.nt.se/nyheter/norrkoping/fargad-fasad-for-att-fira-seger-om5353948.aspx

nalta norrland sa...

Jag vet faktiskt inte vad jag blev mest förvånad över ;-) eller jo att Tyskland fick lämna var nog en större förvåning än att Sverige gick vidare.

Jacob sa...

Då är det bara 4 matcher kvar att vinna sedan är Sverige mästare 2018

Ama de casa sa...

Ja nog var det överraskande alltid! En positiv sådan också, trots att jag hade satsat 5 euro på att Tyskland skulle ta hem hela alltet. Kul när underdogs vinner på det där sättet :-)

Ikväll hejar kanske maken lite extra? :-)

Susanne sa...

Jag är så glaaad över detta mirakel.