tisdag 12 juni 2018

Weekly Photo Challenge: Vecka 24 – ”Hårig”

Det här temaordet gillade lite extra mycket faktiskt. Anledningen är att jag beslutade mig tidigt för att lägga upp dagsfärska håriga fotoobjekt. Jag menar jag åkte ju in till stan, vilket innebar en färd med två olika bussar och tunnelbanan. Nåt hårigt skulle väl dyka upp tänkte jag. Och det är precis vad det gjorde. Enjoy!

Mitt första objekt satt på sätet framför mig på bussen. Herren var helt nyrakad, inte ett endast hårstrån att uppbringa. Men när jag tog bilden och sedan kollade den på datorn så såg jag ett mycket kraftigt, gult hårstrån mitt i pannan på killen. Kan liksom inte låta bli att lägga upp fotot;-)


Att leta efter håriga ben var aningen knepigare. Tjejer verkar alla raka sina ben, så det valet föll bort. Killar brukar inte vara så noggranna med den saken tänkte jag, så jag letade febrilt efter manliga ben. Otur för mig dock, då det ”bara” var 20 grader ute och de flesta män jag studerade hade satt på sig långbyxor. Men till slut hittade jag ett gäng grabbar vid Mörby Centrum. Bilden visar såväl ett par håriga och ett par rakade ben.


Å äntligen dök de upp - dagens höjdarobjekt. Killarna rörde sig hela tiden så de flesta av mina inzoomade foton hamnade i papperskorgen. Men inte den här bilden som även den är tagen vid Mörby Centrums busshållplats. Var så inne i mitt håriga fotoprojekt att jag höll på att missa bussen, men den gulliga chauffören såg mig, stannade bussen och öppnade dörren igen. Tusen tack!


Sanna är uppfinnaren av detta himla roliga fototema.

Flera håriga bidrag hittar ni här.

24 kommentarer:

nalta norrland sa...

En hårresande historia :)
Här har vi varit fullt påklädda idag då det har varit gråmulet och mellan +11/13 grader varmt.
Vi har fortfarande sluppit regn men det sägs att lagom till skolavslutningen på fredag ska regnet komma.

"LillaSyster" sa...

Oj, vad du har jobbat för att fixa till veckans tema! Jag gillar bilden med det gula håret bäst! =) Ha en fortsatt fin vecka. Kram

Geddfish ♥ sa...

Haha, älskar dina håriga bilder! Du är suverän på dessa inzoomade närbilder!!!
Ja, man får jobba för sin blogg. Det tar energi, haha. Men kul att ha ett mål.
Jag tyckte ju att första bilden med det gula hårstrået är en klar etta! Femetta!

Anki sa...

Haha ... jisses vad du kämpat för att få till det! Häftiga frisyrer på killarna som höll på att orsaka att du missade bussen! Bra jobbat!
Jag missade att skriva dit namnet, men det är nu åtgärdat ... rödfibbla heter den förresten :)

Herr Nilssons Fru sa...

Du är verkligen tuff när du fotar, jag tänker alltid, ser de mig ..hihi. Fegis är jag. Den gula locken fick du till bra och de sista frillorna var läckra. Som alltid kanonfina bilder.

Kramiz

Vilt og vakkert sa...

Heisann, hipp, hurra for ukas festligste innslag, synes jeg i alle fall!Ha fortsatt fine sommerdager ;:OD)

KajsaLisa sa...

Kul foton, första bilden var underbar. Du är grym på att smyga dig på dina offer :)

Susjos sa...

Spännande håriga bilder! Roligast var nog det gula hårstrået, haha!

Svar: Va kul att T hunnit tippa! Maken har jobbat två 12 timmars pass och har inte hunnit med något mer, och frågan är om han hinner tippa i morgon, få se om han hinner, jag kanske kan hjälpa honom på traven!

Stare Ström sa...

Gillar framför allt första håriga bilden!

Annette sa...

Jag skulle vilja se dig in action, när du smygfotar på stan :) Väldigt lyckade bilder, både till temat och ändå. Den översta blev ju en lyckträff, han skulle passa i vilken barnfilm som helst, som någon på den onda sidan som kommunicerar genom det gula sprötet på huvudet och som barnen som tillhör den goda sidan måste akta sig för.

Förmodligen skall jag in till stan på fredag, vi får väl se om jag lyckas med några streetfoton i din anda, skulle knappt tro det ;)

Emma, Sol som sol? sa...

Sista bilen var verkligen så himla bra! En hottentott och en bakåtslick men i grunden samma frisyr. Att de båda har händerna i samma pose är ju bara extraplus!

Ama de casa sa...

Haha! Ja, där satt den! Bussigt av busschauffören att stanna till igen. Är det därför det heter just "bussigt", förresten? ;-)

Undrar också vem det är som har bestämt att killar får ha håriga ben men inte tjejer? Märkligt fenomen det där...

Susanne sa...

Hihihi, hårbild nr 1 gillas intensivt, ser ut som ett stooort äpple. ;)

Steve sa...

Du jobbar hårt för dina temainlägg.

Så trevliga busschaufförer ni har. Med Länstrafiken Örebro är det sämre. D har två gånger på sistone förvånat stått med Osborne vid busshållplatser i Örebro när bussen bara susat förbi. Det är så få som åker på den här linjen så chaufförerna chansar kanske på att ingen åker idag heller och tittar inte ens efter om det står någon vid hållplatsen. Det blir dock dyrt för Länstrafiken då dom får ersätta taxiresan.

Paula sa...

Lite avis på att du kan fota "i farten" Skulle jag drista mig till att fota några ben, antingen håriga eller icke så skulle vederbörande direkt känna igen sig! Såpass många läsare från byn har jag, men när turistsäsongen börjar kan jag alltid sätta mig i ett buskage och leka paparazzi! Härligt fångat, gillade sista frillorna bäst

Femte året i Hjo sa...

Håret är viktigt - det på huvudet. På 60-talet var det oerhört viktigt. Och vuxengenerationerna förskräcktes över oss långhåriga. Jag förskräcks mer över alla tatueringar. Det ser inte riktigt friskt ut. Säger jag med ålderns rätt. Förskräckliga tatuerade typer. Hmm.

Christian Lehmann Gisler sa...

Alltså jag förvånas varje gång över att du vågar ta kort på folk bara så där..... :)

Ditte sa...

Vilket toppenbidrag! Och med vilken kreativitet du tagit dig an uppgiften. Härligt! Mycket humor här. Jag skrattade gott åt både bilder och text och inser att jag får börja träna det mer kreativa tänkandet. Lite sent i min ålder, men ett försök ska jag få till.
Killen med det gula "stråt"och den sista bilden blir favoriter. Men det är häftigt att du även fick till håriga ben. Bra jobbat!

amo sin blogg sa...

Så oppfinsom du er .
Utruleg samantreff med det kraftige gule "håret" hahahaha,
Hårete bein er ikkje lett å finne no om sommaren, men om vinteren er det mang ein langhåra legg
både hos meg og andre ;)
Flott tolka !!

Eva på Seniorvinklat sa...

Som alltid BP ett toppenbidrag. Snyggt, kreativt och mycket mycket roligt.

Karin Evby sa...

Du är duktig som verkligen SLITER ihop dina härliga bidrag!
En annan öppnar fliken Bilder, och bläddrar lite på måfå!
Ja, ja.....
Kramar!

Anneli - A'la Foto sa...

Intressanta bilder på veckans tema! Tragiskt att alla tjejer rakar sina ben! Men också intressant att du skriver att det är ett par rakade och ett par naturliga på bilden med ben men alla ser likadana ut! :)

Anni sa...

WOW vilka fotofångster!

Byblixtra sa...

Bra idé att ge sig ut på jakt efter håriga objekt och du lyckades. Kul bildserie. :-)