måndag 25 juni 2018

Glad måndag


Trots det absolut inte soliga vädret blev jag glad när jag såg att några personer faktiskt har slagit sig ned i de nyligen uppställda orangea solstolarna på Döda Torget.


Undrar om kvinnan har en blogg eller om hon uppdaterar Facebook;-) Kolla det förskräckta ansiktet av den söta tjejen i bakgrunden.

Mitt bidrag till ” Glad måndag” är delvis en uppföljning av ett tidigare inlägg här på bloggen. Är riktigt glad att jag fick med en fotbollsanknytning även idag - pågående VM ni vet. Okej då, målet på bilden är aningen liten, men ett innebandymål kan ju tjäna som fotbollsmål också – för barn alltså. Det kan även ”utnyttjas” på ett helt annat sätt som ni ser. Är faktiskt ganska nöjd med denna roliga bild om jag får säga så alldeles själv;-)

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

PS. Blev också riktigt glad idag när ägaren till vårt nya favobageri frågade mig om jag var intresserad av att skriva ett ”bloggreportage” om hur han tillverkar ett bakverk från grunden. Då jag aldrig har bakat något själv, jag tyckte att det lät riktigt skoj. Sa dock till honom att jag skulle fråga er mina läsare först om ni är intresserade. Alltså tycker ni att det är ett roligt tema? Svara ärligt! Sedan pratade Fadi och jag fotboll ett tag:-) DS.

17 kommentarer:

Carita Liljendahl sa...

Ja, men verkligen nåt att bli glad åt!
Liv på Döda Torget :-D

nalta norrland sa...

Ha ha kul att Du får hjälp att hitta på blogginlägg :) Kul ide.

KajsaLisa sa...

Det var i alla fall lite sol, kanske han i stolen satsar på rutig solbränna :)
Jag vet att du fixar det, kör hårt. Ingen kan veta mindre om bakning än mig

Ditte sa...

På Söder har det varit fint idag så det kan man vara göad åt denna måndag. Och sen att titta in hos dig öfrstås! Klart uppoggande! Och visst ska du skriva ett reportage om hur din lokala bagare tillverkar sina alster från grunden. Jag är helintresserad och säkert många med mig. "Go for it"!
Kul att "Döda torget har liv"- Kanske håller det på att återuppstå- Bilden är perfekt fångad. Skrattade åt en sittande målvakt, men varför inte. Och den lilla tjejens förvåning kan jag öfrstå. Bra fångat!

Ulla Maria sa...

Den nedre bilden är verkligen fångande och glad. Kul att den lokale bagaren kommer med bloggförslag. Tycker helt klart att du ska göra ett inlägg med bakverk från grunden. Är övertygad om att det blir klart se- och läsvärt när du gör det även om jag inte är överdrivet intresserad av att läsa bakböcker eller följer alla dessa teveprogram med alla som bakar.

PS Har varit usel på att kommentera och svara på kommentaren. Är emellertid glad och tacksam över att du är alert och hoppas på bättring för egen del.

Anni sa...

Tror att hon har instagram och vill att du skriver om bagaren. Såklart!

nalta norrland sa...

Jag har egentligen tänkt lägga mig å sova nu, var ju tvungen att kliva upp vid 8tiden i morse å inte fått dova på hela dan då det känns dom om jag behöver en god natts sömn 😴
Elin har dagsläget på Stallet idag å i morgon 🐎 vilket gör att mina sömnvanor rubbas 🤪
Tro vad jag egentligen hade tänkt skriva... jag hade ju en plan då jag påbörjade kommentaren 😜
Joo nu vet jag 👌 J sköter fakturering å sånt själv eller rättare sagt har han ett fakturerings program på datorn 😊 sedan har han enrevidor som fixar det J inte klarar själv
För övrigt så rullar det på rätt bra nu...

Anonym sa...

Sista bilden borde ju skickas in till nånstans som den
perfekta beskrivningen av svensk sommar, barn och (definitivt)
bloggare.

Alltid överraskingar här. :) Ruth i Virginia

Steve sa...

Bra VM-anknytning med den där målbilden. Nu är det förvisso inte bollen som sitter i nätet, men ändå.
Självklart ska du skriva ett reportage om ditt favobageri och vad som där försiggår.

Anki sa...

Kul att se att det finns liv där på "Döda torget"! Snygga bilder ... speciellt den andra - riktigt bra och perfekt en Glad måndag i VM- tider! Här hade vi riktigt sommarväder - hoppas det kommer till dig också idag! Tycker absolut du ska nappa på Fadis idé!

Olga T sa...

Såklart ska du skriva om bageriet!!

Geddfish ♥ sa...

Du gav en glad måndag! Min var tyvärr inte så glad igår, men det har gått över nu, den var riktigt jobbig.
Sista bilden är bara så kanoooon!!
Och det är klart du ska blogga om nya ämnet!!!

Ama de casa sa...

Verkligen en riktigt glad och rolig bild där! Självklart hamnade den bilden som tjejen tog ute i cyberspace nånstans :-)

Klart du ska haka på Fadis idé till blogginlägg - kul ju! Sen kanske du kan få nåt bakverk i arvode också :-)

Susanne sa...

Den lilla tjejens min är underbar.

Johanna sa...

Rätt färg på stolarna!! :)

Klart du skall blogga om det, vore sjukt kul och läsa.

Annette sa...

Ett sådant inlägg vill jag läsa i din blogg! Gissar att det blir med sedvanlig twist och inte som ett vanligt bakrepirtage 😊

Underbar bild på flickan med minen! Vilken galen vuxen, ser hon ut att tänka.

Eva Trillian sa...

Väntar glatt på reportageinlägget :) Kul att bli tillfrågad - klart du ska göra det!