måndag 4 juni 2018

Glad måndag

Visst var det en riktigt glad dag även denna måndag. Det fina vädret håller i sig, trots att det var 10 grader ”kallare” än igår, där temperaturen låg på 30 grader. Jag klagar inte nu heller;-) Flera glada nyheter denna måndag:

- Lovade ju visa er delikatessmackorna hos Näsbydals Stenungsbageri. Här är dom. Maken och jag satt ute på caféet och mumsade i oss dessa otroligt goda mackor idag. Rena rama hälsokosten till lunch alltså;-)

Surdegsmacka med Philadelphia ost, chèvre, tranbär, balsamvinäger och ruccola.


Surdegsmacka med lax, ekbladssallad och fänkål.


Den här skatan fick nöja sig med ett äpple.

- Att ringa till den lokala husläkarmottagningen vid klockan 13:00 och få en tid två timmar senare är rena lyxen. Det var maken som utvecklat nåt konstigt på smalbenet(!) som såg ut som borrelia. Glädjande nog var det ”bara” nåt svamprelaterat. Man kan ju fråga sig var han rör sig när inte jag är med;-)

- TGI Fridays hade äntligen öppnat uteserveringen. Yiipphhiiee! Nu är restaurangens mat inte direkt vårt ”stuk”, men en öl i solen slank ned. Äntligen ett riktigt uteställe i Täby Centrum som inte ligger vid Döda Torget.

- Fotbolls-VM närmar sig med stormsteg och i helgen skickade favokollegan Carola ut deltagarkorten till VM-tipset. Äntligen:-) Många svårtippade matcher enligt mig, spännande! Bloggkompisen Steve är en av tipsarna och upptäckte till och med ett fel i dokumentet. Tusen tack för att du var uppmärksam!

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

17 kommentarer:

Eva på Seniorvinklat sa...

Den mackan ser verkligen smarrig ut. OK har noterat felet. Tack för att jag får vara med. Det ska bli jättekul. Kämpar med matcherna och sätter mig in i laguppställningarna. Man känner ju många av spelarna, men inte direkt vilket land de är ifrån och företräder. Nyttig träning inför VM. Vilket jättejobb ni lägger ned på detta.

Steve sa...

Läckra mackor. Såna brukar D bjuda mig på ibland.

Ditte sa...

Verkligen en glad måndag med idel ädel trevligheter. Mackorna såg jättegoda ut och jag förstår att man står sig bra i flera tommar på dem. Lika bar att ladda rejält inför VM. Hoppas de svenska spelarna också gjort det. Här gäller det ju att vinna liksom. I alla fall ha den inställningen.
Kul även med ett trevligt ölställe utomhus. Och maten kan man ju äta annorstädes.

Susjos sa...

De där mackorna såg väldigt goda ut!
Visst är det en glad måndag, efter drygt trettio timmars nattjobb vakade jag av i morse, och det kändes hur bra som helst!!! Happy monday, som snart är tisdag...tiden rusar fram så fort!

trevligt med uteservering på TGI, nån bra mat har de väl också?
Och ja, snart dags för fotbolls -VM, hm, då vet jag att det blir mycket TV-tittande här framöver ....
Kram och trevlig kväll, eller snart är det väl natt?!

nalta norrland sa...

Happy days 😁 här har vi nu + 3 grader varmt och det blåser kylig nordanvind, känns typ som höst så nu ät den svenska sommaren på G 🤪 helt galet plötsligt försvann värmen utan förvarning.
Himla goa såg Era mackor ut 👌
Nyttigt i kombination med gott är ju aldrig fel 😊

KajsaLisa sa...

Mackan såg riktigt god ut.

Emma, Sol som sol? sa...

Det där såg verkligen hur gott ut som helst!!!

Ama de casa sa...

Många glädjande grejer här! Speciellt glatt när man befarat det värsta och det visar sig vara nåt "bättre". Grattis till det!

Underbar bild på skatan :-D

Klimakteriehäxan sa...

De där mackorna ser galet goda ut!

Paula sa...

Tack snälla du för att du städade i blogglistan. Självklart ska de bloggar som ännu är aktiva ligga kvar, även om det inte alltid är med i skyltistemat. Jag brukar varje vecka harva igenom den listan och jag har så fatalt dåligt minne så jag aldrig kommer ihåg vilka bloggar som inte längre finns. Nu har du underlättat mitt liv en aning! Mackorna såg ljuvliga ut, om än dock en aning svårätna. Nästan värre än en stor burgare va? Man får gapa ordentligt! Kan man köpa med sig det där goda brödet hem också? Toppen i så fall...

Annette sa...

Vilka mackor! Wow!
Funderar på om jag för första gången skall ge fotboll en chans, kanske i alla fall börja titta på matcherna. Vi skall ju till Frankrike i slutet av juni, så jag måste väl fixa något VM-relaterat franskt i klädväg, så att jag smälter in i miljön :) Så du tror att Frankrike har en chans, det låter ju bra, så att de är på gott humör när vi är där. Sverige då, kommer Zlatan att vara med i laget, eller blir det samma gäng som tog sig till VM utan honom? Hur länge pågår VM egentligen och hur många matcher är det? Äh, jag får helt enkelt googla, det är ju massor att hålla reda på ;)

Christian Lehmann Gisler sa...

Ja alltså de där mackorna såg helt underbara ut, sånt är ju så gott. Och vet man då också att det är hälsosamt så...... go for it!
Pga min fågelfobi hade jag gärna sluppit skateländet.......och att tippa vm låter kul, men men men så svårt.
Kul att det är vid bra tider för oss i Europa, men att förutse vem som tar det....svårt! Sverige får nog kämpa för att ta sig vidare från gruppen tror jag, men men men även här, allt är möjligt och vem minns inte USA 1994!!
:)

Anki sa...

Vilka härliga mackor ... de ser jättegoda ut! hoppas skatan var nöjd med äpplet :)

Apropå "feta" humlor så var det säker humledrottningar du såg. De har överlevt vintern och är nu i full färd med att starta upp nya humlesamhällen :)

FREEDOMtravel sa...

De där mackorna ser ju grymt goda ut! Hoppas skatan är nöjd med sitt äpple ... ;) (Vår blogg ligger nere pga skadlig programvara, försöker fixa men det kan ta lite tid)

Anni sa...

Tippar att skatan äter på ett päron.

Men jisses, så goda mackorna såg ut! Nu måste jag snart fixa lunch - ska bara läsa lite mer blogg först ...

Carita Liljendahl sa...

De två första bilderna gjorde mig hungrig - den sista icke :-D Hahaaa!
Men tack för att du är med i Glad måndag!

Eva Trillian sa...

De där mackorna går ju inte av för hackor - himmel vad hungrig jag blev *tittar på klockan* va, inte närmare lunch än så?
Önskar dig en kommande fin helg!