lördag 23 juni 2018

Perfekt fotbollsväder:-)


Två nya animationer varje dag under pågående VM. Här ett exempel från idag. Tack Google!

Jo, det har det verkligen varit perfekt fotbollsväder alltså för mig ”expertkommentatorn från tv-soffan”. Antar att Islands lag som förlorade mot Nigeria i tryckande värme igår inte håller med mig. Jag menar islänningar är ju vana vid max. 17 grader, så jag förstår att de gick på knä mot ett Nigeria som troligen tyckte att det var ganska kyligt med ”bara” 30 grader.

Kuriosa

Telstar 1 - originalet från 1962. Foto: space.com.


Telstar 2 - kopian från 2018. Foto: Soccer Center.

Lärde mig idag att bollen som används i detta VM heter Telstar 18, döpt efter den första kommunikationssatelliten som sköts upp 1962. Vet inte om jag ser så många likheter mellan de två. Tycker dock att originalet är betydligt snyggare än kopian. Fotbollens ”dekor” ser väldigt ”pixligt” ut med mycket dålig upplösning ungefär.

Nu laddar jag upp inför matchen mellan Sverige och Tyskland. Hoppas att Sverige inte gör en Island utan en Mexico;-)12 kommentarer:

Johanna sa...

Originalet är alltid bäst :)

Ja här laddas det för fotboll. Skall steka pannkakor nu, sonens önskemål, sedan fotboll kl 17:00 :) och sen såklart 20:00 :)

Japp vi har diskmaskin, det är jag glad för haha, nej för de flesta skapar det nog äckel, men för mig skapar det oro att jag inte duger, därför är det sjukt skönt och släppa det och känna jag är lika bra om jag diskar eller skiter i det. Tror Erik med tycker det är rätt skönt :P

Tack, Erik har tjatat länge om jag skall låta håret växa ut, så nu slog jag slag i saken och trivs jätte bra i långt, känner mig snyggare så med haha, inte för det spelar roll, men det boostar en lite! :)

Ama de casa sa...

Haha! Jag trodde att det var nåt fel på bilden av fotbollen, nåt sorts pixelfel... Men den ser alltså ut sådär? Jag har nog inte tittat närmare på den. fast jag ser den nu när Korea hade ett inkast :-D

Ska också kolla på Sverigematchen snart, fast först ska vi gå ut och kolla om det verkar bli några midsommarbål på stränderna idag. Dom har tydligen förbjudit eldarna med dyra böter som följd ifall man nu fjuttar på.
30 grader inne, och 32 grader ute. Känns inte riktigt som det behövs några eldar... :-)

Heja Sverige!

Paula sa...

Hoppas du får ditt lystmäte ikväll nu då. O att "rätt lag" vinner, jag sålde låtsastatueringar av svenska flaggan idag på loppis, haha! Nån unge blev väl lycklig.
Vanessas pappa är mitt barnbarn o mamman kommer från Slovenien

Ditte sa...

Nigeria var ju stråt vassare, helt klart. Och kanske tycket de det var lite kyligt, men de sprang sig ju varma.
Håller med dig vad gäller bollen. Originalet är mer spännnade. Och en kopia förvlir ju en sådan.
Matchstart strax och Sverige bör ju vara lika vältränade som Tyskland så jag utgår från vinst. Annars blir det nog lite klurigt att vinna VM. Och vinst är ju det som gäller...Spännande blir det.
Trevlig matchkväll.

nalta norrland sa...

Är så ointresserad så jag nästan skäms ;-)
Men hyllar olikheten och tycker det är skönt vi icke behöver gilla samma saker :)

Emma, Sol som sol? sa...

Är totalt ointressrard och skäms inte ett dugg! 😂

Den där första bilden, Kuriosa, får mig bara att tänka på Dödsstjärnan. Du får be maken hjälpa dig, han vet exakt vad jag menar.

KajsaLisa sa...

Fotboll? Första bilden ser ut som något jag sett i Starwars.

Anki sa...

Tyvärr så blev det en snöplig förlust ... men än finns det hopp ...

Marina sa...

Ja, det var i alla fall väldigt nära en poäng i Tysklands-mötet. Nu får jag väl lova att säga att det var rättvist, även om slutet var snöpligt. men det där att försvara sig till segrar, jag vet inte riktigt jag...

nalta norrland sa...

svar Då jag framkallar och spar bilder - foton - i fotoalbum så klart jag saknat dem... jag har album årsvis även om vissa inte är kompletta. Elins bok, en bok där jag har bilder från graviditeten och från BB liksom de första månaderna kanske icke saknas just nu men då Elin blir äldre kanske hon frågar efter den. Så jo jag hade blivit ledsen om den försvunnit.

Susjos sa...

Ja, vilken match det blev! Så nära att det slutade oavgjort!! Men ack ja, visst var Tyskland bra...
Men än finns det hopp har jag förstått! Maken blev glad för upplysningen att han inte låg nästan sist i fotbollstipset. Kul att Tobbe är kvar på bronsplats, å så bra du tippat för dej och maken!!
Svar: nej, det är ingen Bamseklubb här på hotellet (gudskelov), det är ett vuxenhotell, tror man måste vara 16 år för att bo här ( fast då är man väl fortfarande barn?) Det är lugnt och skönt här! Kram

Carita Liljendahl sa...

Just den där bilden på Google gillade jag mycket :-)