fredag 1 juni 2018

Upptäckter på Roslagsbanan

Tatuering nummer 1

Roslagsbanan är ett lokaltåg som bland annat trafikerar sträckan mellan Tekniska Högskolan och Österskär. Täby Centrum ligger ungefär mitt i. Igår tog maken och jag tåget in till stan. När konduktören gick runt och blippade biljetterna la jag märke till två saker: 1. den unga killen var ny på jobbet och 2. så hade han en minst sagt annorlunda tatuering på högerarmen. Killen bekräftade att han bara varit konduktör i en månad. Passade på att fråga om jag fick ta kort på hans tatuering. Det fick jag. När jag undrade vem figuren var fick jag samma svar två gånger utan att förstå. Oooops. Det jag hajade var att tatueringen föreställer huvudfiguren i ett dataspel ”som alla ungdomar spelar”. Någon som känner igen den?

Tatuering nummer 2

Ja, vad kan man säga…

En Hammarbyit?!

Täby är definitivt inte Bajenland. Här håller de flesta på Djurgården och AIK. Gissa om jag blev glad när jag såg den här tjejen med sina vita och gröna flätor – perfekta Hammarbyfärger:-). Hon var hur läcker som helst. Jag störde mig inte ens på hennes piercing i näsan;-)

11 kommentarer:

Ditte sa...

Ler glatt åt dina noteringar/foton här på Roslagsbanan. Mycket finns i ens omedelbara närhet.
Känne rigen första tatueringen men vet inte från vilket spel. Säkert vet någon. Otroligt att du fick till taueringen i mitten. Bra med bra zoom och att se upp och kanske ner. Men jag såg inte vad som stod...
Flätorna i Hammarbyanda var läckra. Precis som ditt foto.

Emma, Sol som sol? sa...

Mannen min hälsar att figuren är från Fallout 4, Vault Boy.

Jag gar nollkoll på spel, absolut inte min grej om det inte har med ord att göra.

Så himla kul att du frågar och fotar människor du råkar på!

Anki sa...

Trevliga bilder från din tur på Roslagsbanan. Modigt att fråga killen om du fick fota hans arm. Jag känner inte igen figuren och har ingen som helst koll på några dataspel :)
Läckra flätor - ser tidskrävande ut att få till dem :)
Försökte kommentera inlägget igår, men varje gång jag klickade på publicera så försvann mina kommentarer. Idag funkar det när jag publicerar under min blogger-profil ... ja om du undrar ...

Ama de casa sa...

Jag tyckte först att det var en ganska dåligt gjord Tintin den där första tatueringen. När jag ser Emmas svar så ringer det ingen klocka alls... Mest beroende på att jag inte spelar dataspel överhuvudtaget. Inte sen jag avinstallerade Wordfeud på alla enheter för att få tid över till annat :-)

Flätorna var coola :-)

Steve sa...

Flätorna var vackra. Såg just en dokumentär om fotbollsfirmor i Turkiet där man definitivt inte kan besöka motståndarland ( Istabul med Fenerbache vs Galatasaray). Skönt att det är stillsammare i Stockholm.

nalta norrland sa...

Frågade Elin om tatueringen och fick samma svar som Emma skrev här ovan: Fallout 4 Vault Boy :)

WOW säger jag bara då det gäller flätorna :)


svar Antingen blir krukan rosa eller förblir som den är nu... måste bestämma mig innan jag planterar lavendeln för sedan ja då är det för sent :)

Idag lördag fyller C år så vi ska strax till henne å fira :)

Christian Lehmann Gisler sa...

Ljuvligt...älskar din frimodighet :)

Mias Mix sa...

Dataspel är inte min grej. Inte tatueringar heller för den delen:) Men gillar att du alltid hittar saker att fota. Flätorna däremot är hur läckra som helst!
Sitter i skuggan på balkongen och dricker en Corona nu. 32 grader i skuggan och ca 28 grader i havet. Går ingen nöd på oss :)

Paula sa...

Haha, tatueringen säger jag som Ama om, en dålig Tintin..haha, men undrar vad killen tycker när det spelet är utagerat, då sitter gubben fortfarande där han sitter..
Dreadlocks har min dotter mellan varven. Löshår som flätas in i egna håret, snyggt tycker jag!

Husbilen-Ellen sa...

Bildkonst! Sista bilden var fin oavsett färgerna eller kanske tack vare.

Anni sa...

Hade det varit en Pokémon hade jag känt till den, men den där figuren var ny. Tur att du har bloggvänner som har nära till kunskap.