torsdag 31 maj 2018

Förälskelsen har förstärkts

Idag gjorde maken och jag det vad Ditte skulle kalla en ”njutflykt” som dessutom innebar ett ”Walking Memory Lane”-äventyr. Slutmålet var nämligen Norra Djurgårdsstaden som vi besökt både 2015 och 2016 och som jag blev totalt förälskad i redan då. Förälskelsen har helt klart förstärkts efter dagens besök, och än är det inte färdigbyggt. Nedan kommer några smakprov av ett nytt område där man för en gångs skull lyckats till 100 procent med att skapa ett ”organiskt” boende av högsta klass. Enligt mig alltså.

Leta lupiner
Efter att ha läst ett väldigt intressant inlägg om lupiner hos Anki idag, spanade jag även efter just dessa blommor som jag tycker är otroligt vackra. Kan lugnt säga att alla lupiner verkar ha flyttat till Norrköping med omnejd, för jag hittade inte en enda. Lupiner har i alla år varit en utsmyckning av tråkiga dikeskanter här i stor-Stockholm, men inte i år.

Enjoy!

Här tänkte jag osökt på "The crooked house" i Sopot, Polen. Så himla läckert och annorlunda. Ingen skokartong här inte.


Säger bara rost, mums!


Helt okej, men inte lika coolt som resten av bostadshusen.


Gillar den runda balkongutformningen skarpt.


Norra Djurgårdsstadens mest spektakulära fastighet. Love it:-)

16 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Vilka härliga bostadshus! Det första fotot var helläckert! Det sista röda, gillade jag, men i den tagna vinkeln såg översta balkongerna farliga ut ;)
Väldigt kul med lite annorlunda byggnader och fantasi.
Kul uppdrag, som du/ni var ute på!

nalta norrland sa...

Hur kul hus dom helst gillar det sista röda bäst helt underbart hus arkitekten måste haft en bra dag 👌😊😍

Susjos sa...

Jatack, dit flyttar jag gärna! Vilka hus!!

Ditte sa...

Kul med denna "njutflykt" - och en sådan var det verkligen. Inser att jag får ta mig en vända hit för nu är det ett par år sedan jag var här och då var mycket inte klart ännu. Kanske blir det för er en flytt hit...

Jätteläckra bilder och så roligt att husen inte är "stöpta i samma form". Fastnade extra för både huset på första, andra och sista bilden. bilden. Men mest för det på bild nr 1. Tror det var balkongerna där. Måsta kolla upp utsikten...

KajsaLisa sa...

Den första får mig att tänka på någon som gett upp och tröttnat på Rubix kub :) Men visst är det häftiga fasader med en kul färger och materialmix.

FREEDOMtravel sa...

Oj, vilka annorlunda hus! Den här delen av stan har jag mer eller mindre missat. Intressant!

Ama de casa sa...

Häftiga kåkar - speciellt den sista, WOW!!! :-)

Den första påminde mig om "den bruna papperspåsen" i Sydney:

https://amacasa.files.wordpress.com/2017/09/121.jpg

:-D

Mias Mix sa...

Jösses vilka läckra hus. Speciellt det på första bilden, superhäftigt. Kul med utflykter. Kom till Gnesta, här har vi lupiner överallt:)
Tack för grattis! Lillebror ska heta Oliver. Just nu är jag på väg till Arlanda. Håll tummarna att vi har bra Wifi på Zakynthos.

Emma, Sol som sol? sa...

Alltså vad roligt det är med arkitekter som är duktiga och får gehör för sina idéer! Du missade fota det röda som skymtar i bakgrunden på bild nr 3, det blev jag lite nyfiken på också.

Annars är nog den första min favorit fast kanske hellre i en annan kolör.

Steve sa...

Annorlunda och läckert, men jag är glad att jag ff bor på vischan.

Annette sa...

Du har verkligen öga för grafiska former som lägger märke till annorlunda byggnader! Den översta, wow! Men en byggnad med hallonröd fasad... är det snyggt verkligen..?

Paula sa...

Ojojoj, vilka byggnader! Det området har jag inte sett alls, har tillkommit efter min exil från storstaden! Jag älskar ju färg, men det illröda huset, nja skulle inte vilja behöva glo på det varenda dag. Tänker mer på grannarna än de som själva bor där. Så du tyckte inte skokartong var lämpligt ord? Vad jag syftar på är att det bara får plats en människa där, o att kartongen är nogsamt utformad för att precis räcka till och inte en meter till...
Ett nytt foto vore onekligen på sin plats, men jag har ju velat länge nu med vad jag ska ta mig till med barret! Jag brukar inte ha beslutsångest över något, det växer ju som ogräs, men nu har jag fått för mig att det får hänga och dänga där ett tag till för det är så lätt att sätta upp i svans. Tack för finfina bilder, första huset är min favorit.

Anki sa...

Wow vilka läckra hus! Speciellt det första! Det illröda är läckert på sitt sätt, men jag vet inte om jag vill ha det som blickpunkt framför mig varje dag ...
Konstigt att du inte hittar lupiner hos dig - här blommar de nu både här och där, men ännu inte så mycket så de är till problem. Bilden kommer från trakterna kring Bollnäs och där såg det ut så här mil efter mil ... Tack för länken :)

Christian Lehmann Gisler sa...

Underbart när man satsar på udda arkitektur det piggar upp. Här i Örebro har man också varierat en del, men inte lika häftigt som på dina foton.
Lupiner har vi mängder, t.o.m. precis utanför tomten, dottern sådde för några år sen och fåglarna har väl spritt fröna......

Husbilen-Ellen sa...

Ett läckert bostadsområde. Första huset var riktigt härligt!

Anni sa...

I det röda huset hade vänner till mig möjlighet att få lägenhet. Den hyran, den hyran ...
De tackade nej.