torsdag 10 maj 2018

Ingen fläckfri tillvaro


Den här Lypsylen har ingenting med inlägget att göra. Det var kusinen som tvättades.


En ganska ny Nike hood med nytt "mönster". Svårt att se mönstret, men ni får tro mig.


En av fyra Desigual t-shirts (alla mina egna) som drabbades av likadana mönster.

Efter en längre tid med riktigt fint väder tyckte maken och jag att det var dags att plocka undan alla vinterjackor. Men innan de hängs in i klädkammaren är det ju ingen dum idé att tvätta plaggen, eller hur!? Och innan man slänger in jackorna i tvättmaskinen är det ju dessutom ganska smart att tömma alla fickor. Det håller ni väl med mig om!?

Papper och Lypsyl
Vad kan sig då gömma i jackfickor? Det beror helt och hållet på vilka fickor man menar. Alltså i mina finns det nycklar till lägenheten och bilen, cigaretter, tändare, pappersnäsdukar och Lypsyl. Makens jackfickor är tomma, då han har sina grejer i byxfickorna. Och han använder inte Lypsyl.

Tvätt
När jackorna som tvättades tillsammans med vanliga plagg var torktumlade kunde jag konstatera att pappersnäsdukarna som jag missat ta ur fickan för en gångs skull inte hade smulats sönder. De var fina och torra. Bara att använda dom.

Lypsyl
Värre var det med Lypsylen. Jag självaste platshöljet var så klart skinande rent, värre var det med ceratet själv. Kan berätta att ceratet verkar bestå av en massa fett som efter en tvätt i 60 grader och en torktumling lämnar jättefina mönster – jag menar fläckar - på precis alla plagg som gjorde jackorna sällskap i tvättmaskinen. Undantag makens och mina strumpor. Lite synd, för då hade fläckarna åtminstone inte synts.

Det är KajsaLisa som förra veckan la upp ett inlägg som hette ”Tråktorsdag” Hon funderar på att fortsätta med temat på torsdagar. Nu är hon på semester och bloggar inte. Själv tycker jag att temat är riktigt roligt, och mitt bidrag passar (tyvärr) perfekt.


15 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Tocke elände!
Inte kul, när man förstör sin tvätt omedvetet. Mitt värsta jag gjort, är när jag för många år sedan fick med en hel blöja i tvättmaskinen. Blöjan åt sig in i vissa klädplagg,

Men om man tvättar ett hushållspapper av fin kvalitet, kommer det tydligen ut intakt. Som med din pappersnäsduk, väl.

En helt underbar dag igen!

ulla maria johanson sa...

Synnerligen retligt med kladdande Lypsyl och även om näsduken var som ny efter tvätt väger det inte upp det hela. Varje gång jag själv hittar något som inte borde ha hamnat i maskinen tänker jag att jag ska bli ännu mer noggrann vad gäller fickkontroll. Likväl dyker det ändå upp skruvar, näsdukar, öronproppar och diverse smått och gott efter tvätt.

Annette sa...

Nej, vad trist! Men fettfläckarna måste väl gå att få bort på något sätt? Vet dock inte på vilket sätt i så fall.

Ditte sa...

Läser och konstaterar viss igenkänningsfaktor här. Men tvättat ett lypsyl har jag ännu inte gjort. Däeemot är pappersnäsdikarna som blivit tvättade många och kläder finns som fått ett antal vita prickar på sig många. Svåra dessutom att få bort.
Trist med dina kläder som fått nya mönster och nytt utseende. En klen trödt kan ju vara att mönstren tycks följa samma stil.
Vad gäller tråktorsdag kan det bli riktigt roligt men jag tycker det är trist med tvättresultatet. Bta kombo där. I alla fall till ett nytt teema; tråktorsdag

nalta norrland sa...

Ibland så borde man ju verkligen tänka efter före eller i detta fall tömma fickorna innan tvätt.
Jag tvättade för en tid sedan Js arbetskläder å jag tog för givet att han tömt fickorna då han hade bytt om efter en avloppsrensning... kläderna låg nämligen på golvet nedanför tvättmaskinen å Yes jag rör inte "skitiga" kläder mer än nödvändigt om jag slipper... till min förvåning så fann jag en skruvmejsel och bitar av ett par läsglasögon i tvättmaskinen då jag skulle hänga upp kläderna.
Jag kände mig tacksam att det bara var läsglasögon å inte glasögon för många tusen jag tvättat söner...

nalta norrland sa...

söner = sönder

Emma, Sol som sol? sa...

Haha! Alltså förlåt jag skrattar men du brukar ju skratta åt mina eländen ...

Har också varit lite inne på en gnälldag i veckan, lite som det jag samlade ihop till "Ibland blir man så trött ...". Men så tänker jag att jag gnäller ju rätt mycket så vad ska jag skriva om då? :)

Men Lypsyl-incidenten hade för övrigt passat perfekt i den kategorin. Jag gjorde något i dag som var i samma kategori men jag har glömt just nu vad det var.

Våra vinterjackor ligger i tvättkorgen. Jag har dubbelkollat och det ligger inget i fickorna.

Anki sa...

Ojdå ... det var ju inget bra! Tyvärr har jag inget bra råd att ge dig - kanske kan du tvätta bort fettfläckarna ...
Tråktorsdag ... får fundera över det temat ... kanske något för mig också.
Svar: Nej husbilen har inget namn - jag vet ju vad du anser om saken, men det har liksom aldrig blivit av!

Ama de casa sa...

Men så himla trist! Hoppas fläckarna går bort...

Kan inte komma på att jag har glömt nåt värre än papper i fickorna, men det eländiga bosset går ju att damma bort. Onödigt och irriterande, men man behöver inte tvätta om det hela.

Min moster, däremot. Hon lyckade tvätta sin katt i tvättmaskinen, fast bara en väldigt kort stund. Hon hade fyllt på med kläder och kom på att en av barnens overaller skulle med också. Så hon sprang upp och hämtade den, slängde in den i maskinen, stängde körde igång och gick därifrån.
Under tiden hon hämtat overallen hade katten hoppat in och tyckte det var mysigt att ligga där bland kläderna...
Det blev världens liv i luckan - bokstavligen. Moster sprang tillbaks när hon hörde det och såg då hur katten "hängde" på luckan inne i maskinen och skrek utöver sig.
Katten genomgick bara en kort förtvätt och tog ingen skada av äventyret. När det hände var hon väldigt ung, och uppnådde till slut den aktningsvärda åldern på 25 år. :-)

Steve sa...

Så kan det gå när man snabbt vill ta bort alla spår av vinterhalvåret.

Micke sa...

Å jo, ett och annat har man ju hittat i fickorna efter en tvätt. Frugan uppskattar inte sådant alls tycks det men jag accepterar min lott och finner mig i att bli tillrättavisad. Jag lär min ändå ingenting av mina misstag. :)

Ha det fint Bp.

Femte året i Hjo sa...

Mycket kan glömmas kvar i fickorna. En tusenlapp t ex. Hoppas man. Har aldrig hänt och kommer aldrig. En tia däremot. Fast finns det tior längre?

Mias Mix sa...

Nej vad tråkigt. Har du fått bort fläckarna? Annars är olivtvål jättebra på fettfläckar.
Min man har alltid papper i fickorna och tömmer de aldrig...så jag har lärt mig att kolla.

Anni sa...

Kan avslöja att en chokladpeng, en sådan där i guldigt papper, kan klara både tvättmaskin och torktumlare utan att byta form.
Värre var det med makens Rikskuponger ...

Husbilen-Ellen sa...

Inte kul med fläckar. Pappersnäsdukar har jag fått med och tvättat och de ställer till en hel del elände också.