fredag 25 maj 2018

Weekly Photo Challenge: Vecka 20 – ”Njutbar”. Vecka 21 – ”Rökt”

Igår trodde jag att Sannas teman för veckorna 20 och 21 var rökta, då mitt Photoshop kraschade. Men som vanligt ordnade allt upp sig, vilket var väldigt njutbart kan jag säga.

Chatt
Innan jag lägger upp bilderna vill jag bara berätta att det där med telefonsupport verkar tillhöra det förflutna, åtminstone hos Adobe. Men jag måste säga att deras chatt funkade utmärkt. Noll väntetid och förträfflig service av en Ankit Wadhwa. Googlade namnet och kom fram till att Ankit är ett killnamn, och att han sitter på ett callcenter i Indien. Han ”ghostade” (tog över) min dator och 15 minuter senare var problemet löst. Helt otroligt det där med tekniken:-)

Nu till "njutbar" och "rökt".


Den 13 maj tog jag den här bilden med körsbärsträdet utanför balkongen. Njutbart är ju bara förnamnet:-) Njutningen varade i och för sig bara i två dagar, men ändå.


Här ser ni en varmluftsballong som flyger över vårt bostadsområde. Antar att det var en njutbar ballongfärd för deltagarna. Då jag även lyckades med konststycket att få med flammorna (ingen rök utan eld;-) ) tycker jag att det här fotot är en rolig kombo till båda teman.


Rökt fisk är inte min grej, men varmrökt sik gillar jag speciellt då den inte har några irriterande småben som till exempel böckling.


Sanna är uppfinnaren av detta himla roliga fototema.

Flera rökta bidrag hittar ni här.

15 kommentarer:

Ditte sa...

Tack för toppenbidrag till både det njutbara och det rökta. Och kan tänka mig att det var när till hands att du kände dig rökt, till viss del, innan du fick support från Indien med det tekniska. Toppen att det funkade-
Njutbara körsbärsblommor men som vanligt, eller i alla fall väldigt ofta, är ju underbart kort.
Rökt fisk vill jag också ha benfri. Gillar inet "nåldynor" vare sig där eller på andra ställen.
Hoppas nu att allt är och förblir i ordning.

nalta norrland sa...

Helt galet (på ett positivt sätt) att få support från Indien.
Världen krymper sannerligen med hjälp av Internet.

Rökt böckling eller böckling har jag aldrig hittills i mitt liv ätit.

En ballongfärd skulle ju vara skoj... inte för att jag är helt övertygad om att jag törs ;-) blir man sjösjuk på en brygga så kanske en ballongfärd vänder magen ut och in ;-)

Geddfish ♥ sa...

Jag måste också säga att jag gillar chatt med de jag behöver hjälp ifrån. lätt, snabbt och smidigt. Sen må de sitta var de vill, kostar inte mer.
Härligt att du fick hjälp!

Du fick till riktigt bra bilder! Njutningsfulla och den rökta fisken, hur kunde du veta att jag just idag åt rökt makrill? Inte så vanligt. Jag älskar rökt sik och rökt regnbåge, men makrill, blir sällan. Den är rätt så fet, men god!

Vilket väder, vilken kväll, jag ville aldrig gå in. Kära sommar.

Paula sa...

Heej, jag har också en ghosthandler...anlitar en datasnubbe i grannbyn fyramil bort. Han har en egen knapp på min meny och han kan fjärrstyra och joxa med min dator bäst han vill. Det ser jättekul ut när jag sitter och bara tittar på min skärm och plötsligt är det något spöke som skriver och byter sida och jobbar för fullt, och det är inte jag, Creepy men effektivt.
Gillar du inte rök fisk...heller??? Är det för att fisk är ett djur??? Har börjat misstänka att du ogillar allt som går under benämningen djur....hoppas jag har fel. Men, håller fullkomligt med om att beniga fiskar kan hoppa tillbaka i sjönQ

Paula Merio sa...

När jag fick min dom, sluta röka eller dö i stroke, snart" för jag har ett kärl till skallen som är helt igentäppt, då förstod jag allvaret. Annars hade jag fortsatt röka till min sista dag, för det var bland det bästa jag visste, så jag förstår dig...

Anki sa...

Toppenbra att du fick hjälp med problemen - fascinerande att titta på när någon tar över och styr datorn och man inte själv kan göra något.
Absolut njutbart med rosa blomsterfluff ... och en ballongfärd kanske också kan vara njutbar, men inte för mig som har höjdskräck. Rökt fisk är bland det godaste jag vet - riktigt njutbart om du frågar mig :)
Du fick till ett perfekt dubbelinlägg - bra jobbat!

Ama de casa sa...

Skönt att det löste sig så snabbt och att du är på banan igen - och det med råge! Två utmaningar och en snygg kombo av båda - snyggt jobbat! :-)

Hoppas det inte kommer några fler överraskningar nu!

Ha en braig lördag :-)

Carita Liljendahl sa...

Kul att se att vi båda har en rökt fisk :-)

Och det där med att nån tar över ens dator kan ju kännas lite kusligt, men jag var med om det en gång också och det var superbra betjäning. Problemet löstes direkt på distans.
Många företags online-chattar funkar också jättebra.
T.ex. har jag fått hjälp att lösa problem med Wordpress den vägen.

Susanne ❤️ sa...

Som vanligt härliga tolkningar :) jag känner mig rökt då jag inte kom iväg på kickoffen igår med arbetet :( men blommor och omtanke från sonen lyfte det ändå :)
Det är ingen gecko det är en SkäggAgam som inte alls kommer vara så liten och söt utan bli 35-45 cm ihhhh förstå hur rädd jag är haha
Men dom verkar gilla varandra då den sitter hos henne då hon pluggar värmer sig på hennes bröstkorg genom att ligga platt med magen NU ÄR DEN SÖT, kanske vänjer mig då jag får vara med hela t5iden den växer :)
KRAM

"LillaSyster" sa...

Härligt när att löser sig till det bästa!
Njut av den varma lördagskvällen. Kram

Emma, Sol som sol? sa...

Ja, chat är bra funktion! Jag gillar när man har saker skriftligt så det är ett bra mellanting på telefon och email.

KajsaLisa sa...

Röken gömde sig i ballongen men du fick till en bra bild, körsbärsträd är vackrare än rökt fisk, men jag föredrar fisken på matbordet.

Byblixtra sa...

Fin bildserie och du lyckades få med både njutbart och rökt i mittenbilden. :-)

Klimakteriehäxan sa...

Tycker den rökta siken också passar under etiketten "njutbart"!

Anni sa...

Sagolik blandning på bilder till temat! :-)
Gillar du inte rökt lax? Där slipper du ben, både hos den kallrökta och varmrökta. Mums!

Fantastisk blomning du fick njuta av - om än kort.