tisdag 1 maj 2018

Weekly Photo Challenge: Vecka 18 – “Gammal”

Stod i valet och kvalet till temat ”Gammal” idag. Skulle jag visa er bilder som jag hade fått leta efter i mitt osorterade arkiv från loppisar. Eller skulle jag välja gammal krigsutrustning från andra världskriget som jag såg på El Cisne Rastro i utkanten av Benidorm. Dessa foton hittade jag konstigt nog direkt i en mapp märkt ”Benidorm 2017”. Eller skulle jag ta nya bilder här hemma. Jag menar maken är ju ekorre och slänger aldrig något, så nåt gammalt borde jag ju hitta. Å det gjorde jag. Enjoy!


The Temple Classics från 1897 med handkolorerade teckningar om är skyddade med silkespapper. Till vänster om bokserien hittar ni boken The Marxists som jag hoppas att han inte läste samma år som boken kom ut, 1962. För då var maken bara 11 år gammal. Lite tidigt för att läsa om Marx kan jag tycka. Eller så var maken brådmogen;-) Till höger ser ni den svenska tegelstenen Elektroteknisk Handbok från 1950 som han hittade på en loppis för några år sedan.


Ytterligare några gamla och slitna godbitar från 1950- och 1960-talet.


Samlar man på gamla böcker så är det ju självklart att man även har en gedigen samling av gamla LP-skivor. Här ser ni en bråkdel. Å japp, den gamla Thorens skivspelare som kostade en förmögenhet för sisådär 40 år sedan fungerar fortfarande alldeles utmärkt.


Sanna är uppfinnaren av detta himla roliga fototema.

Flera gamla bidrag hittar ni här.

PS. Då jag är raka motsatsen till ekorren kan jag tala om för er att jag bara ”sparat” tre gamla saker, två brevvågar och en vanlig köksvåg. DS.

17 kommentarer:

"LillaSyster" sa...

Ja, den som spar han har! En häftig samling må jag säga. Man får ju välja noga vad som ska slängas och vad som ska sparas.
Men nog är det skönt att rensa ut lite emellanåt - men det är nog ett kvinnligt fenomen- jag lever också med en ekorre. Ha en fin kväll!

nalta norrland sa...

Om det är ett manligt fenomen att vara ekorre och samla saker i ladorna, saker som kan vara bra att ha... ja då är jag å Elin män :) Min far däremot är tydligen kvinna då han inte sparar på nått - förutom betalda räkningar, gamla deklarationer å liknande.

LP-skivor har även vi en samling av, liksom böcker från min barndom och även ärvda böcker från min fars syskons ungdomsår och min farfars gamla böcker... böcker går nämligen i arv :)

Geddfish ♥ sa...

Vilken ansenlig samling av gammalt!

Kan man ha och va en halv ekorre?? Min man sparade vissa rariteter, så är det med mig också. Däremellan slängs hej vilt.
Jag har Folkskolans Naturlära, Geografi och Sveriges Historia. De är 100 år gamla.

Anni sa...

Vilka vackra böcker - de där blåa på första bilden ...

Här hade maken och jag var sin flyttkartong med våra LP-skivor (olika smak, därför två olika lådor). Vi bad våra bröder plocka ifall de ville ha någon av plattorna, men makens bröder ville inte ens titta efter. Min bror tog min låda osedd. Han visste att vi hade så pass lika smak i mycket. (Hehe, undrar om han glömt mina gamla synder, som David Cassidy och Bay City Rollers)

Svar ang hörapparaten; den är inte stor, ingen har sett att jag har den (vilket kan bero på allt mitt rufs också). Visst finns det olika storlekar, men jag antar att det också beror på vilket problem man har och hur den ska programmeras.

Ditte sa...

Vilken läcker tolkning av veckans temaord. Och böcker har så mycket med sig och på olika sätt. Men hoppas maken lät bli Marx vid 11 års ålder. Intressant i sig, men inte direkt uppiggande.

Och dessa LP skivor! Saknar så mina som jag lämnade efter mig en gång. Hade då inte plats att ta med dem. Men givetvis hade jag kunnat lösa det...Och tagit med tillhörande grammfofon.
Gläds med dig och maken att ni har era kvar.

Vad gälller ekorre har jag mer tendenser åt det hållet än maken...

Vilt og vakkert sa...

Heisann, så bra at den gamle platespilleren fungerer fremdeles når samlingen av gamle LPer er så stort. Våre står ubrukte på loftsstua.
Ikke lett å kaste gamle bøker, men noen ganger MÅ man lukke øynene! Dessverre!
Ha ei flott uke ;:OD)

KajsaLisa sa...

Kul tolkning och böckerna ser vällästa ut. Vinylsamlingen imponerar. Drog ut bilden till skrivbordet och vred den 90 grader,så det gick att läsa. Jerry Williams på Börsen passade mig :)

Barbro sa...

Ja, ekorren i familjen det är nog jag det. Kanske det är genetiskt. Min far var en riktig samlare och med åldern har det faktiskt blivit min grej också. Fast inte med allt. Jag vill gärna göra mig av med sånt jag inte har någon koppling till. Bara det att mina man har helt andra värderingar. Men de problemen löser vi efter hand.
Gamla böcker och tidskrifter vill jag gärna göra mig av med men jag har så svårt att slänga dem. Däremot gamla skivor, de vill jag behålla. Och njuta av ibland.

Susjos sa...

Fnissar lite här, maken är ju precis som din man! Det här med böcker alltså...vet inte hur många böcker han kommer hem med...vi hade lite diskussioner när vi flyttade...man kan inte spara alla böcker! Som tur är...eller otur? så har vi ett stort källarförråd, där finns nu en hel del kartonger, och de flesta kartongerna är inte mina om man säger så...
LP-skivor har han också, jo jag med, men inte lika många!
Kram!
Tack för din lilla historia om flygningen i första klass, tur att ni mådde bra och kunde njuta av resan!

Steve sa...

Oj, så många gamla godingar! Vem dammar samlingarna?

Anki sa...

Härligt inlägg på veckans tema! Jag gillar verkligen din mans faiblesse för gamla böcker!och nu vet jag vilka James Boswell och Samuel Johnson var :)
Både Lasse och jag är ekorrtypen ... samlar tyvärr på oss alldeles för mycket - som böcker och LP- skivor :)

Stare Ström sa...

Vilken trevlig samling din man har!! Skulle älskat att titta där!

Eva på Seniorvinklat sa...

Gör ett tredje försök med kommentar om detta inlägg. Underbara samlingar. Sån't här ger ett hem atmosfär. Imponerande samlingar. Toppeninlägg till veckans tema.Sympatisk man! Som sagt har problem med att få kommentarer att komma fram på din blogg.

Christian Lehmann Gisler sa...

Blev lite orolig där i början när rubriken var "gammal" och du började nämna din man....inte ska hon väl fota honom ...
Nä, det gjorde du ju inte! Böcker ska man bevara om man har plats, skivspelare samt ca. 800 vinyler är ett minne blott, spotify gäller här!
"Elektroteknisk Handbok från 1950" måste ju vara en kioskvältare av stora mått....hur kunde jag missa den?!? LOL :)

Carita Liljendahl sa...

Härlig tolkning av gammalt! Heja!

Musikanta sa...

Underbart inlägg om gamla böcker och skivor.
Ingrid

Byblixtra sa...

Det är så läckert att du finner motiv i din närhet. :-)
Fint beskurna bilder på intressanta böcker.