lördag 12 maj 2018

LördagscitatetCitat: Himlen är den kristna varianten av ett tivoli.

Källa: Elbert Hubbard (1856-1915)

Är bra på bilar, motorcyklar också för den delen. Är duktig på bilmärken och brukar inte beskriva bilen med ”den var röd”. Men när jag såg den här SUVen var jag totalt ställd. Alltså fick jag fota kärran och googla helt enkelt. Hade aldrig hört namnet ens, och då är jag ändå äldre än 60 (tyvärr) som märket ha funnits. Ooooops;-)

Marie i Skrifvarstugan har uppfunnit Lördagscitatet.

PS. SsangYong är en traditionell koreansk tillverkare av SUV och fyrhjulsdrivna fordon. Under mer än 60 år har Ssangyong specialiserat sig på bilmodellen SUV och på fyrhjulsdrivna fordon som skiljer sig från mängden både när det gäller teknik och design.

13 kommentarer:

Ditte sa...

Bilmärket har inte jag heller sett och inte heller hört talas om det. Men nu är jag lite mer bildad på bilfronten. Men trpoligen tillhör inte bilmärket det vanligare just i Sverige.
Perfekt bild till dagens citat.

Anki sa...

Aldrig sett!
Passande citat till modellen!

Emma, Sol som sol? sa...

Jo, jag har sett många av dem här på Solkusten. Alltför många ...

Det var i alla fall en vacker färg där på bilen!

Geddfish ♥ sa...

Jag trodde jag hade en radio som hette Tivoli, men den heter visst Tangent ;)
Den sortens bil har jag aldrig sett, men perfekt till citatet!!

Mias Mix sa...

Man lär sig alltid nåt nytt:) Hade heller aldrig hört talas om det.

ulla maria johanson sa...

Kul citat och passande bild. För egen del är jag så ointresserad av bilar att jag inte ens brukar notera vilken färg de har. Sambon är emellertid inte bara intresserad av att meka utan även hyfsad på olika märken men hade inte hört talas om Ssangyong. Så nu har vi tack vare dig lärt oss något nytt även idag.

Paula sa...

Hej, alltså, tanken med mitt citat är nog att folk inte uppskattar det som är gratis! Fast det tycker jag man ska uppskatta dubbelt upp.

Ama de casa sa...

Den där bilen skulle jag beskriva som "den var röd". Det är ungefär så mycket jag kan om just bilar ;-)
Fast det brukar ju finnas facit i klartext bak på bilarna, precis som på den här röda :-D

Klimakteriehäxan sa...

Hade eller aldrig sett till det där bilmärket, om det kan vara till nån tröst?! Röd är annars en trevlig färg på bil tycker jag. Som jst ska lägga ut en söndagsskylt på min blogg.

Paula sa...

Jag är urtypen för: Den var röd, om bilar, lär mig varken märken eller reg.skyltar, har aldrig ens kunnat numret på vår bil i familjen när jag hade familj. Bil= åkdon som används för att ta sig från plats A till plats B på kortast möjliga tid...
Citatet gillades, av en ateist...

Christian Lehmann Gisler sa...

Haha, det var fiffigt ... :)

Anni sa...

Det bilmärket har jag inte heller hört om! Intressant! Annars känner jag ju igen flertalet märken, även om jag gärna håller mig till färg och huruvida den har nos både fram och bak (sedan) eller inte.

Husbilen-Ellen sa...

Nyhet för mig. Å andra sidan är jag inte så hemma på bilar.