onsdag 2 maj 2018

Att sätta färg på en grå onsdag

Ett grått valborg följdes av en lika grå onsdag. Tack och lov att några färgkickar kom min (och er) väg;-)


Har aldrig sett en sportbil – i det här fallet en AUDI TTS Coupé – på en parkering för rörelsehindrade. Har heller aldrig sett en bil som är anpassad för en funktionshindrad förare med en personlig registreringsskylt. Den här nummerplåten var dessutom ovanligt fyndig. Ja, åsså var bilen ju orange också. Att Audin var lagligt parkerad ser ni på tillståndet i vindrutan.


Vi har fyra lekplatser på vår innergård. Alla har genomgått ett ansiktslyft. En av lekplatserna har till och med fått en klättervägg i glada färger.


Den enda färgklicken i den här bilden är nog kvinnan med en rosa jacka i bakgrunden. Rutschkanan ”invigdes” av två tonårstjejer som gömde sig när jag höll kameran i högsta hugg. Underlaget som inte är färgglatt heller består av ett mjukt lager med sågspån. Kan berätta att det är lika svårforcerat som sand om man går på det, men om man ramlar så blir det ett ytterst mjukt fall;-)


Vi har två körsbärsträd på vår fina innergård. Det framför vår balkong har inte visat några livstecken än. Det har däremot trädet nummer 2 gjort. Ynkliga knoppar, men de är åtminstone rosa. När det handlar om körsbärsträd har jag inte det minsta emot den färgen;-)


16 kommentarer:

Emma, Sol som sol? sa...

Det är konstigt det där med rosa, verkligen! Jag gillar inte heller det, skulle aldrig gå och köpa mig rosa kläder (säger jag som köpte ett par knallrosa pumps med höga klackar med matchande brett bälte i slutet av 80-talet så det är väl förlåtet men de var supersnygga!). Men när det kommer till blommor ... Då är det favoritfärg!

Paula sa...

Godafton i Täby! Nu blev jag avis, på riktigt, på körsbärsblommen mest, sågspån har jag huvet fullt, men, har aldrig sett något så fiffigt på en lekplats. Undrar hur det känns att dammsuga upp en massa sågspån från barnkläder...inte värre än sand förmodligen.
Vet du precis så brukar jag koka ägg. Lägga i kallvatten, o när det kokar vrider jag till nollan o låter stå tre minuter. Men si, trots att jag ökat vattenmängden i kastrullen så har jag inte lyckats de tre första dagarna,är nu uppe i fem mnuters ägg, jesstas! Men jag ger mig inte innan jag har perfekta ägg! Ser att det börjar grönska lite i träden också, det har vi inte märkt av här ännu, men de första vitsipporna har jag sett, de hukade sig i kölden o var inte mycket att fota...

Carita Liljendahl sa...

Mycket lyckat drag av dig. Färgerna gör mig glad!
Visste inte att det fanns körsbärsträd i Grindtorp, jag har missat dem.
Jag har försökt få syn på krokus, eller färger överlag i min omgivning ... har säkert blivit lite hemmablind, tycker att det inte finns nåt färgglatt, men ska försöka öppna ögonen nu!

Klimakteriehäxan sa...

Den där Audin syns verkligen i vår gråa trafikmiljö! Du vet väl hur den bilen beskrivs? "fyra nollor på grillen och en bakom ratten" ... nä vi har inte en Audi :-D

Ditte sa...

Trevligt med uppiggande och färgglatt inslag en en grå onsdag. Ja, vilken dag som helst piggar ju färg förstås upp. . Här har det varit strålande sol så jag blev pigg av det fina vädret idag och av en del annat också.

Den oranga bilen är helläcker. Inte bara modellen utan allt.Har heller aldrig sett en sportbil på en parkering för rörelesehindrade. Men nu har jag det.

Klätterväggen är rolig och jag kunde gärn ha testat den särskilt med tanke på att underlaget är mjukt.

Körsbärsträden är verkligen vackra och för min del, som i vanliga fall inte alls är en rosa person, så tycker jag också om dem. Fint att du kan se dem från dina fönster.

Steve sa...

Bra att du bjuder på färgklickar i dessa grådagar.
Sportbil har jag inte. Inte heller personlig registreringsskylt, men handikapptillstånd har jag. Alltid något.

Jag gillar klätterväggen, det skulle Liv oxå göra.

Anki sa...

Läckra färgklickar i en grå vardag - härligt uppiggande! Casper skulle älska den klätterväggen! :)

Monica sa...

Härligt med gamla vinylskivor, några av dom finns
även här O C Smith gjorde ju "The Son of Hickory Holler's Tramp"
en låt som håller än.
Lite färg skadar ju inte men här ute ligger vi efter
så det mesta är grått förutom himlen på morgonen.
Böckerna ser vällästa ut och klart man ska behålla dom,
har en utgåva av Härifrån till evigheten som knappt håller
i hop men kasta den aldrig :-)
Ha en skön helg

Anders W sa...

Fina färgklickar du har! Och sportbilen ställer onekligen en del frågor ;-)

Klimakteriehäxan sa...

PS apropå p-tillståndet ... man får väl anta/hoppas att det var äkta ... även om rörelsehindrade eventuellt kan ha lite svårt att ta sig in i den typen av bil ...

Ama de casa sa...

Såklart att det var mest rosa med i ditt färgglada inlägg - inte alls oväntat :-D

Ha en fortsatt glad dag!

nalta norrland sa...

Körsbärsträd... jaa tack :) så himla fint å bästa färgen dessutom :D

svar Jo men YES :) Du gissade helt rätt, det var Maria Werns tankar om narkotika på ön som inspirerade mig.

Enligt mig så är det skillnad på alkohol och narkotika.
Och har man "rent mjöl i påsen" så är det ju okey, jag jämför med polisövervakning typ användning av bilbälte, att man kör nykter och att hastighet hålls.

Christian Lehmann Gisler sa...

Körsbärsträd är tjusiga...
Tur du berättar att det finns en dam med rosa jacka, hade ingen lupp på mig...
Klättrade du?
Och bilen är orange, precis......kanske du skulle ta värvning som parkeringsvakt?
Sen är det kul att se hur du hittar alla de där små ljuspunkterna i ett stot bostadsområde! :)

KajsaLisa sa...

Torsdagen var ännu gråare.

Marie i Skrifvarstugan sa...

Vackra rosa körsbärsträd att fästa blicken på men den oranga bilen skulle jag inte vilja åka i. Tur att hen hade parkeringstillstånd. Men onekligen lite udda bil för en funktionshindrad, kan jag tycka.

Eva Trillian sa...

Cool bil. Funktionshindrad kan man vara på många vis - bilen är inte nödvändigtvis omgjort för något funktionshinder ... Hjärtopererade får, t.ex. handikapp-parkera.