söndag 6 maj 2018

Skyltsöndag #156

Innan jag lägger upp veckans skyltskörd till Skyltsöndag vill jag bara stolt berätta att vi haft 19,4 grader idag. Äntligen lite värme:-)


Ett tafatt försök av Johan & Nyström att föra Clae-Görans skylttradition vidare. Samma tråktext som förra veckan, men åtminstone satt A:et på plats den här gången.


Det här är inga "doggybags" men väl hundbajspåsar - med dödskallar på. Undrar vad som är giftigt, plasten eller det potentiella innehållet;-)


Den här skylten hos Akademibokhandeln gillar jag skarpt. Den är rolig och personalen på den lokala bokhandeln lever verkligen upp till förväntningarna jag har när jag ser texten.


Även den här tavlan hittade jag hos Akademibokhandeln. Här behövs nog ingen förklaring.

Tyvärr blir det inte roligare än såhär;)

14 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Det är klart att, shit happens ibland, haha. Men det går att trava vidare.
Gillar bokhandelns reklam, superb.
Hundbajspåsar. Bajset är absolut inte farligt, det är naturligt, men plasten. Finns faktiskt plastpåsar som är nedbrytningsbara i denna kategori också.
Skyltsönddagskram och snälla, följ mig i morgon på Merorgandonation och Insta Takeover en vecka!

Annette sa...

Gillar den sista skylten! Har en person i min närhet (ingen i närmaste familjen, tack och lov) som grävt ned sig fullständigt i bitterhet och avundsjuka trots att han uppnått och har allt som han önskade sig som ung. Han kan helt enkelt inte sluta bära den där tunga offerkoftan och jag har helt ärligt inte haft ett enda samtal med honom under alla år som inte sugit musten ur mig. Inte ett enda samtal då jag studsat iväg efteråt, full av energi, utan tvärtom varit helt dränerad på energi. Vad gör man med sådana personer? Fortsätter att lyssna, trots att han aldrig ställer en enda fråga om mitt liv? Fortsätter att stötta och ge råd? Eller inser att skylten gäller mig också, Shit happens, get over it? Gå vidare, lägg inte mer tid på honom, det blir inte någon förändring. Svårt bara när jag är övertygad om att jag är ett stöd för honom i livet, men jag blir tagen för given och jag är ganska säker på att han inte inser det. Och så bryr jag mig ju om hur han mår. Och apropå stöd och råd, så skall jag nog lägga upp några bilder i bloggen och be om råd av litet lättsammare slag :) Ha en fortsatt fin kväll, så härlig sommarkänsla i dag!

Emma, Sol som sol? sa...

Annette, de kallas för energitjuvar de där personerna. Alla har säkert minst en sådan person i sin omgivning och helst bör man väl undvika dem.

Shit happens, visst gör det det men jag fattar inte vad skylten hade i bokhandeln att göra ... Den borde stått vid hundbajspåsarna.

KajsaLisa sa...

Jg förstår att du börjar misströsta hos Claes Gorans efterträdare, själv gav jag ju upp när det gällde affären på Västerlånggatan. Tror dödskallen gäller både förpackning och kommande innehåll. Visst är det härligt med riktiga bokhandlare, det som står på skylten gör ju att man handlar där.
Sen sista, visst är det rätt.
Länkar upp dig nu.

FREEDOMtravel sa...

Härlig med värme! Vi har också haft härlig värme idag! Irländarna har gott i kortkorta shorts och linnen. Vi har haft pyttelite mer på oss ;)

Ditte sa...

Johan Nyströms fantasi verkar tyvärr föra en tynande tillvaro. Men ett litet plus var det. Ett A kom med.
Kanske kommer hundbajspåsarna från USA. Där varnar man ju för det mesta. Men man kan ju undra...
Akademiebokhandlen gillar jag också. Men just i Täby är jag sällan, men budskapet kan helt klart även gälla butiken i Skrapan. D eär toppen att rådfråga och alltid vänliga och hjälpsamma.
"Shit Happens" tycker jag är användbart i många situationer Antingen bara så eller med "Get over it" efteråt. Jag tänker så om mina solskador...
Och den skylten gllade jag förstås allra bäst.

Susjos sa...

Jamen kul att cafe´t fortsätter med skyltar i alla fall!
Tänk att jag måste nog vara trött och sugen på vin när jag först tror att hundbajspåsarna är vinflaskor, haha!!!
Akademibokhandeln levererar, kul!
Snart godnatt även för dej och mej ;.)

nalta norrland sa...

Gillar sista skylten ;-)

Anki sa...

Bra jobbat med skyltningen - du hittar alltid något speciellt!
Läste först - "Fråga någon men KOL ..." Hm - mina besvär med andfåddheten är förmodligen just det - KOL alltså ...
Sista skylten - precis - så är det - bara att gå vidare!

Stare Ström sa...

Det tar sig hos er också med temperaturen! Vill gärna att ni behåller det för jag ska åt ditt håll i veckan. Vi hade riktig sommar igår och det ser ut att bli så idag också.
svar: Kan inte heller förstå nöjet med att åka fram med så stora båtar.

Paula sa...

Skyltar från min favoritbutik, bokhandeln! Länge leve den riktiga, vi har en i centralorten Ludvika som är prisbelönt och ordnar jättetrevliga författaraftnar bland annat.

Geddfish ♥ sa...

Du kan hacka mig på @merorgandonation denna veckan på instagram, ifall du har möjligheten då, om du vill!

Husbilen-Ellen sa...

Finns en del fyndiga skyltar!

Ama de casa sa...

Haha! Den sista skylten gillar jag skarpt - så sant som det är sagt. Eller skrivet :-D