onsdag 23 maj 2018

Back on track

Tack vare min räddare i nöden Sven från Data One som bytte router idag är jag "back on track" igen. Tackar för det, då min bloggabstinens blev värre för varje dag under det 1 1/2 veckans långa ofrivilliga blogguppehållet. Men nu är jag som sagt tillbaka igen. Börjar med att berätta om vad som har hänt under tiden. För några av er ville ju veta hur det gick.


Här har ni Jonas och Nelson från Rexab. Jobbet att flytta möbler med mera var beräknat att ta 6 timmar. Att ställa tillbaka dom skulle ta lika lång tid. Det tog killarna totalt fem timmar att bygga ned och upp igen. Helt otroligt. Dessutom vägrade de ta emot dricks. Det har jag då aldrig varit med om. Å snygga var dom ju också, en extra bonus:-)


Millimetermanövrering av den duktiga lastbilschauffören som lämnade en röd container för alla gamla fönster och dörrar som byttes under en vecka i min trappuppgång.


Självaste fönsterbytet skulle ta två halvdagar. Det tog mindre än en dag. På bilden ser ni Hannes och Simon från företaget MIR som har sitt huvudkontor i Vimmerby. Killarna är födda och uppväxta i samma stad. De berättade att det pågående projektet med fönsterbyte på över 800 lägenheter är det största uppdraget företaget någonsin fått. Hannes och Simon var otroligt effektiva och duktiga. Fönstren fick sitt eldprov direkt med pågående gul pollengegga överallt ni vet. De är hur täta som helst. Fantastiskt. Otroligt bra jobbat!


Den där blå korven innehåller varken ärtsoppa eller risgrynsgröt utan fogmassa.

Nu fick maken och jag ju vänta en hel dag på flyttkillarna igen, som kom i torsdags. Nu var det Nelson och Suleyman som ställde tillbaka rubbet på rätt plats. Nu accepterade Nelson dricks med orden:

- Vi vill inte att du ska bli ledsen att vi inte tar emot dricks. Det vill vi verkligen inte.

Killarna strålade som små solar och konstaterade glatt att de nu kunde äta lunch på restaurang. Nelson är från Portugal, där dricks är en självklarhet.
Städningen efteråt är det inte så mycket att skriva om, för ni kan väl föreställa er hur det såg ut under soffan där dammet och massvis med annat odefinierbart hade samlats under XX år. Ingen vacker syn.

Nagelstudio

När det var som skitigast lämnade jag ”byggarbetsplatsen” och satte för första gången i mitt liv min fot i en nagelstudio. Inte för att få glitternaglar utan bara för att få naglarna och nagelbanden klippta och filade. Frågade killen i kassan som såg ut som en söt 18-åring om han kunde måla en fotboll på en av naglarna (fotbolls-VM börjar ju snart). Det kunde han inte. Alla företagets anställda var från Vietnam och kunde knappt svenska. Inte engelska och franska heller för den delen. Men naglarna blev fina och jag slapp klippa och fila med vänsterhanden.

Rotfyllning

I mitten ser ni den nu färdiga permanenta rotfyllningen som jag fick i måndags, utan bedövning såklart. Den tanden hade uppenbarligen två rötter. Än en gång blev jag positivt överraskad av prislappen. Hade räknat med det dubbla faktiskt.

Som ni ser har jag haft fullt upp även utan bloggen;-) Har inte ens hunnit med den sedvanliga balkongplanteringen av mig själv i det underbara vädret. Men det ska det bli ändring på de närmaste dagarna:-)

15 kommentarer:

Susjos sa...

Härligt att du är tillbaka "back on track"!!!
Ja, vilka söta killar som fixade med flytten.
Så skönt att fönstren är på plats nu, och snacka om tur med vädret under dessa byten!
Härligt att få tillgång till balkongen igen ;-D
Ja, det var lite förvånande att du varit och fixat naglarna, men de är duktiga de där "nagelskulptörerna".
Och tanden i ordning också, till ett bra pris dessutom, perfekt!
Welcome back!

Anonym sa...

Välkommen tillbaka BP! Bra när allt flyter på utan problem - ja, förutom det där med routern då. Skönt med en överraskning "åt rätt håll" hos tandläkaren och nu är du verkligen värd att få inta din balkong igen ... och vädret verkar bestå :)

Anki sa...

Oj då - inte är jag anonym inte - Anki ska det va på den kommentaren.

nalta norrland sa...

Otippat att Du skulle gå till en Nagelsalong... att besöka tandläkaren dessutom var ju ännu läskigare, de två saker jag absolut har svårast för här i livet är ju naglar och tandläkare ;-)

Bra jobbat av både flytt & fönsterkillar :)

Välkommen tillbaka <3

Ama de casa sa...

Äntligen! Du har varit saknad ska du veta.

Jösses vilka snyggingar du har varit omgiven av, så jag förstår att du inte riktigt har haft tid med bloggen. Du skyllde nog bara på den där routern, va? ;-)

Fast inlägget slutade verkligen på ett kusligt vis - skönt att det är fixat och klart nu i alla fall.

Welcome back! :-D

Steve sa...

Välkommen tillbaka!
Så trevligt att ha med bra hantverkare att göra och att därmed få vara nöjd med jobbet.

Eva sa...

Kul att du är tillbaka. Undrade just vad du tagit vägen. Du verkar ha haft det lite jobbigt! Men nu är allt OK igen hoppas jag.

Ditte sa...

Välkommen tillbaka till "PÅ spåret". Har saknat dig. Men du har haft fullt upp förstår jag. Och vilka duktiga hantverkare ni haft. Då blir man extra glad.
Fönsterbyte i sig är kämpigt, jan även förde boeende. En hel del fönster var det också att byta hos er. Perfekt med möbelflytthjälp. Och så flinka killar. Visst vill man gärna visa sin uppskattning med det där "lila extra". Klart de blev glada.
Hoppas du nu hinnner ta igen lite balkonghäng när vädret ändå är fortsatt fint.
Stort tack för rapporten. Nu vet jag och behöver inte anstränga mig med att fundera.
Trevlig torsdag önskar jag dig.

Geddfish ♥ sa...

Välkommen tillbaka! Har saknat dig, även om jag varit dålig på bloggvandring själv, pga för många uppdrag hitan ditan.
Du, på nagelsalong, wow! På tal om naglar, så hittade jag min soulmate igår kväll. Vi jämförde.
Och nu sprakar värmen. Då vill jag vara ute. Hej hej!

Shannara sa...

Hoppas du njuter av värmen!

Laga tanden utan bedövning? Är du inte klok? 😉

Min bloggpaus blev 9 månader... lite längre än ditt uppehåll men välkommen tillbaka ändå.

Önskar dej en underbart varm sommar redan nu. Läser här hos dej, men är dålig på att kommentera. Fast det vet du ju redan.

Monica sa...

Skönt att ha det gjort förstår jag,kommer
ihåg hur jobbigt det var hos mor.
Naglar är för mej ett sorgligt kapitel dom
har alltid gått av eller delat sej
men en fördel är att jag sparat in
pengar på att inte behöva köpa nagellack:-)
Klarar mej faktiskt i flera dagar utan att
vara ut på nätet nu för tiden, skönt
Ha det bra i värmen personligen vill jag ha lite regn.

Anni sa...

Men grattis till både det ena och det andra! Dricks och rotfyllningskostnad tog väl ut varandra, om inte fullt så en bit i alla fall.
Den blå korven trodde jag omedelbart innehöll marsipan, inte gröt eller soppa :-P
Tänk så skönt att det blivit städat och att inga nya gula pollenskräp har hittat in, nu kan du njuta ordentligt på balkongen :-)

ulla maria johanson sa...

Kul att se dig tillbaka på bloggen och gott att fönsterbytet nu är avklarat och till belåtenhet. Kul för flyttfirma och fönsterbytarföretag som fick godkänt med beröm från dig och därmed också positiv reklam. Bättre pr än sådan som är personlig och skriven av en nöjd kund är svår att få. Ser att du också länkat till företagens hemsidor. Jag hoppas du tipsade dem om att läsa bloggen.

Emma, Sol som sol? sa...

Smidigt, härligt att höra att det kan gå så också.

Mäh ... Inte ens en liten prick på en nagel som en ruta i en fotboll? Nåt hade de väl kunnat sätta dit ...

Paula Merio sa...

Alltså nu är jag avis, inte på datastrulet förstås utan för dom läckra flyttgubbarna! Själv fick jag hålla till godo med en bättre begagnad exgubbe...otroligt smidigt verkar det hela också ha gått, och med ett soligt humör inte minst! Rotfyllningar gillas inte, hellre tittar jag på huggorm...
Vet du, angående mitt ärr, på yttersidan av benet är ärret mycket längre. Jag bröt vristen på tre ställen...o är numera stolt (?) innehavare av en massa metallskrot som sitter för att stabilisera vristen men som samtidigt också gör den stel vilket märks i att jag varken kan cykla eller åka skidor längre. Shit happens! Idrottsskada? Ja det kanske man kan kalla det när det som inträffade var att jag och min rottweiler dansade i vardagsrummet, hon stod på bakbenen med framtassarna på mina axlar. Vi ramlade och jag satte mig på min egen fot...Say no more