onsdag 30 maj 2018

Onsdagsupptäckter

Senast jag befann mig vid Odenplan var för exakt en vecka sedan. Då hade arbetet med att få till en ”somrig” snutt vid Norrtullsgatan precis börjat. När jag såg alla träplankor tänkte jag på fjolårets resultat som jag inte tyckte blev så lyckat.

Frågan är om årets försök blev så mycket bättre Kolla själva! Två personer njuter av solen. Resten av bänkarna är tomma. Jag menar vem vill sitta på bänkarna längre bort framför en byggnad under renovering?! Dessutom är gatan ganska trång och tiden som solen visar sig där är 20 minuter på sin höjd.


Ny cykelbana
Ändå fick jag mig ett riktigt gott skratt när favokollegan Yvonne som jag lunchade med idag visade upp Stockholms senaste cykelbana, som är lika gul som bänkarna. Ser ni på bilden var den slutar, cykelbanan alltså. Visst, vid en handikapparkering. Undrar hur man tänkte här. Troligen inte alls. Mina tankar gick helt osökt till Costa Blanca, där jag sett ungefär liknande tabbar, fast där är cykelbanorna röda och blåa och inte kantade av bänkar;-)


Nya bänkar på Odenplan
Som ni ser har man även monterat bänkar mitt på Odenplan. Visserligen är dom tråkigt bruna, men åtminstone verkar dom vara mera inbjudande att slå sig ner på en stund än "kusinerna" på Norrtullsgatan.


Internationella MS-dagen
Sist men inte minst såg jag att det är Internationella MS-dagen idag. Då Odenplan är ett livligt ställe med blomsterhandlare och cafévagnar hade man valt att ställa upp informationstälten just där. Ett mycket bra val!


Det var allt för idag. Även den här onsdagen bjöd på strålande väder och 24-25 grader:-)

14 kommentarer:

nalta norrland sa...

Vet inte ifall de bänkar som finns utsatte i vårt centrum är direkt mer välbesökta, får ta en tur i morgon och kolla läget :)
Minns Du att jag klagade över att dem tagit ner alla träd på vår skolgård? Hur som haver så nu är nya träd planterade och bara den så att säga växer fast blir det bra.

Idag har jag varit med Elin på utvecklingssamtal.

Geddfish ♥ sa...

Jag skulle vilja ta bort de gula bänkarna och placera dem annorlunda. Ser lite fattigt ut nu. Och cykelbanan!!
De bruna bänkarnas placering är super, de kunde bara varit gula i stället!
Kul att iakttaga!
Och värmen, den klagar vi inte på.

Ditte sa...

Tack för uppiggande inlägg och fina bilder från mina gamla hemtrakter. Bodde ju alldeles vid Odenplan, Upplandsgatan mellan 2002 och 2004. Ohc då var ju Odenplan ännu inte ändrad. Kul mu me dlute liv och rörelse där. Var ju ganska dött där ett bra tag. Vad gäller Norrrtullsgatan och både bänkar och cykelbana har det nog brustit rejält i logistiken.Men den goda viljan tycks vara med som i så mycket annat. Och sen glöms det praktiska. Lätt hänt av de ovana....

Guldkryckan sa...

Har studerat cykelbanor här i stan och här finns en del knepiga lösningar också, fast mest minus får nog att markeringarna är slitna på sina ställen så att man inte fattar att det är en cykelbana förrän man nästan får ett framhjul parkerat i arslet följt av en utskällning.
Så jag aktar mig noga numera när jag går på stan ;)

Har några bekanta med MS...ingen trevlig grej...bra att det uppmärksammas.

Ha det fint BP :)

Susjos sa...

Sommar redan i maj månad, ja inte klagar vi heller!
Snygga bänkar där vid Odenplan, det har blivit så fint och inbjudande där!
MS-dagen, ja, den tål att uppmärksammas, helt klart, jobbat med några MS-sjuka på långvården när jag började jobba här i Stockholm, unga människor på långvården, inte passande alls!
Kram och sov gott så småningom!

Anki sa...

Hoppas cyklisterna är vakna och ser att cykelbanan tar slut innan de hamnar i baken på en bil ... konstig lösning.
Min bror har MS - en jobbig sjukdom som behöver uppmärksammas mer.
Ha en ny fin dag med sol och värme!

Steve sa...

Det här med stadsplanering är visst inte alldeles enkelt. Frågan är om de tänkt till för mycket eller för lite. Eller inte alls.

Carita Liljendahl sa...

Nog väldigt viktigt med många bänkar där man kan sätta sig för att vila, eller få skugga.
Men dom där som du visade i gamla inlägget var väl inte direkt vackra. De gula är ändå lite bättre :-)
Nu drar jag till stugan och stannar där tre nätter, då ser man mig inte så mycket på bloggarna - har en del förhandsinställda inlägg :-)

Emma, Sol som sol? sa...

Kanske tänkte de att den gula färgen skulle lysa upp där i mörkret när solen inte längre når? Sedan är det inte så inbjudande när de ställt sofforna på det sättet, tror jag.

Jaja, de har väl försökt. De kanske nöjer sig med det på Gatukontoret. Precis som cykelvägen.
- Vad gnäller du om, vi försökte ju i alla fall!

Nästan så man önskar man fick tag i penseln och den gula målarfärgen!

Ama de casa sa...

Haha! Hur tänkte dom där? Med cykelbanan, alltså. Fast å andra sidan är cyklisterna alltid lite överallt och bryr sig inte så mycket om var det är tänkt att dom ska vara, så dom är nog beredda på det mesta :-)

Det ser lite kalt och trist ut där bland bänkarna, oavsett färg. Frågar du mig så hade det varit bättre om dom varit röda :-)

Eva på Seniorvinklat sa...

Jag har bott och vuxit upp intill Odenplan och sett många förändringar genom åren.En gång var det ett ganska vackert torg med mycket grönska. Genom Citybanans tillblivelse var man tvungen göra om det igen, vilket var naturligt. Nu när jag ser dina bilder tycker jag det börjar bli lite överarbetat. Lite för mycket bänkar och lite för färgglatt i min smak. Dessutom börjar småbutikerna runtomkring att försvinna, vilket förändrar den mysiga atmosfären. Trevligt med bilderna. Var ett par veckor sedan jag var där och mycket hinner hända på den tiden...

Christian Lehmann Gisler sa...

Spännande inlägg och bilder, du har en förmåga att hitta saker som ingen annan skulle lägga märke till.
Odenplan passerade vi ju några ggr sist vi var i stan, fast vet inte om jag lade märke till några bänkar precis......
Bilden med det där gula i början är kul tycker jag i all sin dumhet..... :)

Annette sa...

Det där får jag ta en titt på nästa helg, då skall jag skjutsa in tjejerna till Inferno Online när Star stable-gänget kommer att vara där. Jag har ju läst och skrivit om deras bok, så jag skall hålla utkik efter författaren :) Tjejerna skall träffa andra spelare som de bara träffat genom spelet tidigare, nu irl. Sedan blir det glass på Stockholms glasshus :)

Anni sa...

Önskar att det fanns lika många bänkar under jord, på Citybanans perronger ...