tisdag 29 maj 2018

Weekly Photo Challenge: Vecka 22: ”Ute”

En sak är ju helt säker: i det här drömvädret befinner jag mig mera ute än inne. Detta har egentligen bara en nackdel – man får inget gjort inne. Måsten och ”nödvändiga” åtgärder efter fönsterbytet prioriteras bort till en regnig dag förhoppningsvis någon gång långt i framtiden. Här kommer dagens bildskörd från ”utevärlden”, men jag börjar med en bild inne på vårt favo café där vi åt lunch.


Den här t-shirten har sett sina bästa dagar, den är ute helt enkelt. Hålen vid halsen är i och för sig inne, fast inte på t-shirts utan på jeans. Foppatofflorna lär nog aldrig betraktas som ute, inte ens inne på en shoppinggalleria.


Nej, det är ingen tjej och inte Brad Pitt heller, även om maken tyckte att killen liknade skådespelaren i rollen som Gerry Lane i filmen World War Z. Hursomhelst satt killen ute i solen på Viggbyholms Stationscafé med en vanlig pappersbok som han läste. Eloge där! Sedan kan man diskutera om långt hår på killar är inne eller ute.


Även den här tjejen satt ute på caféet tillsammans med sin mormor. Bakverket hon sög på (det gjorde hon faktiskt) hade ungefär samma effekt som blåbär, fast dom är ju blå och inte turkos. Å jag som trodde att färgämnen i livsmedel/bakverk var helt ute.


Sanna är uppfinnaren av detta himla roliga fototema.

Flera bidrag som är ute hittar ni här.

PS. Kikar in hos er senare, då det fortfarande är 25 grader ute på balkongen. Perfekt för bokläsning:-) DS.

21 kommentarer:

Emma, Sol som sol? sa...

Alltså, kan du ta och skicka tillbaka värmen! Jag fick dra på mig långärmat i dag ... Både inne och ute!

Ditte sa...

Förstår att det ä rnjutbara dagar hemma nu och även kvällstid. Har just gått in, men inte av temperaturskäl. (Vi har också +25 just nu.) Kroppen klagar högljutt och straffar mig med feber, muskelsmärta och svullna lymfkörtlar. Den här behandlingen tär.
Tack för ett uppiggande toppenbidrag till "utetemat!
Skrattade gott och dina tankar och funderingar. "Foppatofflor" måtte väl vara tämligen ute om det inte är på en camping eller hos små barn. Sem har jag ju inte förstått vitsen med hål på byxor. Varför då? Alltså varför ska hålen vara där. Vad gäller hår på killar tror jag det är konstant med att vara både ute och inne. Beror liksom på tror jag.
Och att vistas ute nu är ju helt ljuvilgt. Passa på.

KajsaLisa sa...

Du är grym på diskreta bilder, den sista är grym. Strunta i fönstrerna, det kommer utmärkta fönsterdagar :)

Steve sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Steve sa...

Ute eller inne, det är inte alltid lätt att veta vad som gäller där ute i den stora världen. Där ute är det i a f väldigt behagligt så här vid 5-tiden på morgonen. Och vid mitt öppna fönster sitter jag och lyssnar till fåglarnas morgonserenader där ute, inne i skogen.

nalta norrland sa...

Foppa-tofflor sitter på mina fötter, inte fina men bekväma.

Långt år på killar är väl en smaksak... kan dock tycka att när män fått en landningsbana ;-) så bör de klippa av svansen...

Suga på bakverk? Jo men visst, alla sätt är bra :D

svar Flamingos är ju rosa även i verkligheten så det är väl klart att min flamingofamilj är rosa :) jag tycker dem är väldans fina :)

Att gå upp på Sjukstugan å säga att jag vill dem ska ta blodprov är icke det lättaste, det måste vara beställt av läkare eller distriktssköterskan... inget som händer lätt liksom ;-)
Men fortsätter dessa attacker ringer jag Sjukan på måndagmorgon.

Anki sa...

Passande inlägg på veckans tema ... och likaså perfekta bilder ... du är en riktig fena på att fota folk!
Foppatofflor är fula och definitivt ute om man lämnar tomten, men här hemma ärde väldigt bekväma att hoppa i och ur :)

Geddfish ♥ sa...

Åh, vad jag gillar dina smygfoton! Det är ju modernt med streetphoto, så varför inte, fast det är ju inne, och inte ute. Fast de tas ute.

Som kyrkvärd bistår jag tre olika präster. En blond kraftig kvinna, en mörkhårig indiska och så - den smale prästen med långt hår ;) Tror ingen av dem är ute ;)

Härliga tider nu!

PS. Kvinnan dog i krocken, här är länken https://www.aftonbladet.se/a/4dJlwa
Ville inte skriva så mycket, då folk i Ed läser min blogg. DS

amo sin blogg sa...

Du er flink til å finne passende bilder.
Flott at det er like fint ver hos deg som her på vestkysten av Noreg.
Det er herlege dager.

Ama de casa sa...

Helt rätt att prioritera ute när det är sånt väder som ni har nu. Lite synd bara att kvällarna är så ljusa så här års, så den där bortprioriteringen av inne blir mer tydlig... ;-)

Hmm... Dom flesta av mina kläder är alltså ute. Gamla t-shirts som sett sina bästa dagar, många med hål i. Men, men. Jag får väl hoppas att det där modet med trasiga kläder även sprider sig högre upp på kroppen. Då kanske mitt ute och blir inne framöver :-D

Härliga bilder och tjejen som sörplar i sig sitt bakverk är ju bara för söt!

Paula sa...

Härliga tolkningar på temat! Jag är en ute-människa, har aldrig varit inne, tänker inte bli en stugsittare på gamla dar heller. Fast, just dessa heta dagar när min mobilladdare som ligger på köksbordet plötsligt larmar att jag måste flytta den för det är för varmt, ja då sitter jag gärna pall vid ytterväggen i skuggan på min uteplats.

Christian Lehmann Gisler sa...

Haha den där ungen är ju för söt... :)

"LillaSyster" sa...

Så många ute du hittat!

Det är verkligen bokslukar tider nu, allt annat får vänta, men ikväll måste jag ta snabeldraken på andravåningen. Ha det gott!

Carita Liljendahl sa...

Trodde först det var blå glass... men det var ett bakverk.
Ser bara obehagligt sött och sliskigt ut - hahaaa! :-)
Fina tolkningar av UTE!

Stare Ström sa...

Så kul att du fick med flera varianter på ute! I hettan är det inte lätt att få hjärnan till att fungera.

Annette sa...

Här händer inte mycket heller. Värmen gör att man saktar ned rätt så rejält. Här borde det städas och annat, men det får vänta tills regndagarna kommer :) Eller tills vi börjar närma oss mitten av juni, när vi skall lämna över huset till min svärfar med sambo, jag tror att de uppskattar ett städat hus mer än vi. Foppatofflor verkar fortsätta att användas, så du har nog rätt i att de inte är ute än. Däremot gummistövlar, som var en trend ett tag för något år sedan, den är väl ändå borta nu? Annars är jag väldigt trendig varje dag ;)

Annette sa...

Glömde fråga vad du läser nu?

Sara Pepparkaka sa...

Jag tycker i alla fall det är inne att sitta ute och läsa!

Vilt og vakkert sa...

Heisann, ja hva som er ute og hva som er inne, kan jo diskuteres, men du har uansett klart å lage et flott innlegg av det. Ha ei fin uke ;:OD) .... UTE!

Byblixtra sa...

Fin bildserie och du hittade motiven i din närhet. :-) Ja, det har varit härligt varmt och verkar fortsätta söderut. Lite svalare här men det är bara för att vi ska få något gjort inne. ;-)

Susanne ❤️ sa...

HÄRLIG OCH väldigt fin BP tolkning av ute :) KRAM