måndag 30 april 2018

Glad måndag – glad valborg

Idag är nog de flesta glada, då valborg är en klämdag för manga kontorsarbetare, elever och studenter som alltså kan njuta av fyra lediga dagar. Härligt:-) Det syntes i Täby Centrum som var minst sagt väl besökt. Dessutom har jag då aldrig sett så många kunder på Systembolaget på en måndag eftermiddag. Här kommer tre helgbilder och ett dagsfärskt foto som gjorde mig glad. Enjoy!


Det går att liva upp det Döda Torget, exempelvis med en vårmarknad som ägde rum i lördags. Förvånansvärt hög kvalitet på varorna som såldes. Blev nästan lite impad här;-)


En av produkterna som erbjöds var ”Guldkannan”, en kombinerad vattenkanna och potta. Nu vet jag inte om jag är så värst förtjust i kombon, men ”kannapottan” har faktiskt kammat hem ett antal priser.Roligast var dock mötet med kvinnorna i den här bilen. Det var efter stängningsdags som jag dök upp och undrade om det fortfarande gick att köpa torkat renkött. Maken och jag är nämligen barnsligt förtjusta i denna delikatess.

Ung tjej: Nu har jag stängt kassan, men om du har kontanter så går det bra.

BP: Klart jag har. Vad är det för fel med kontanter?

Sedan började vi prata lite och det visade sig att den unga tjejen ursprungligen kom från Åsele Rökeri som nu samarbetar med Mallgårds Rökeri på Gotland. Kunde ju inte låta bli att berätta om min bloggkompis Åsa som ju bor i Åsele. Efter min beskrivning visste tjejen precis vem Åsas man J var. Världen är liten.


Nu undrar ni kanske varför jag lägger upp den här gråa bilden. Det kan jag förklara. Fotot må vara trist, men om ni kollar noggrant så ser ni att allt grus på parkeringsplatsen har sopats bort. Det gjordes i morse. Här kände jag äkta valborgsglädje kan jag säga:-)

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

14 kommentarer:

Susjos sa...

Vilken härlig marknad och kul vattenkanna/potta i snygga färger.
Gott från rökeriet också, kul att hon kände igen din bloggväns man, snacka om att världen är liten!
Just idag sopades gruset bort från vår gata också, heelt underbart!!!! Få se hur mycket grus som finns kvar på cykelvägen till jobbet nu ikväll...
HA en trevlig kväll!

Geddfish ♥ sa...

Underbara vattenkannor/pottor, även om jag aldrig skulle köpa dem i nuläget. Färgerna smittar liksom av sig i glädje!
Festligt med sammanträffandet och bloggvännens man, sånt där råkar jag ut för också, för världen är ibland jättepytteliten!
Trevlig kväll!

Emma, Sol som sol? sa...

En kanna för guldvatten! Sonen guldvattnade gärna rabatterna i trädgården i Sverige men han fick inte vara nära trädgårdslandet. :) På landet fyller männen gärna på med guldvatten på trädgårdskomposten.

nalta norrland sa...

Skoj att Du fick köpa renkött efter stängning :) klart Åsele Rökeri levererar :)

Aldrig jag skulle använda en vattenkanna till potta... aldrig jag skulle använda en potta (så länge jag kan slippa).
Men utseendemässigt är det ju inge fel på kannapottan ;-)

Tack för länken :)

Det är ju självklart att i en kommun med mindre än 3000 innevånare så vet de flesta vem som är rörmokare :D

Ditte sa...

Roligt att det oftast "döda torget" nu piggades upp med en trevlig matknad med bra urval och kvalité. Vatten kannan kune jag gärn aköpa och ha just tilltll det "ändamålet." Synd att använda den till annat. Färger och design gillas.
Vilket roligt möte med "Mallgårds" och att de kände till Åsas make- Att du sedan fick köpa torkat renkött var ju också toppen-
Och som sagt ; "Vad är det för fel med komtanter". Man kan ju undra.

Din grå bild piggar ju upp med tanke på att gruset är borta. För är det nu vår så är det.


KajsaLisa sa...

Jag tycker ditt döda torg blir bättre och bättre, du är för kräsen.
Det är nog en kombinerad vatten och gödselkanna. Hur som helst skitläcker.
Håller med, Åsele är nog bra litet :)

Anki sa...

Första tanken ... Döda torget lever! :) Rökta delikatesser är aldrig fel - bra att du fick handla efter stängningsdags - det hade inte jag som aldrig har några kontanter på mig.
Perfekt kanna, men för dyr. En vanlig gammaldags potta och en vanlig vattenkanna funkar lika bra, men är inte lika snyggt :)
Ha en fin 1:a maj!

Christian Lehmann Gisler sa...

Oavsett användningsområden tycker jag kannorna är kul!
Att världen (Sverige?) är liten håller jag med om, det är inte så sällan man råkar ut för liknande möten med msk :)

FREEDOMtravel sa...

Världen (eller kanske framför allt Sverige ;)) är bra liten ibland! Och japp, dessa röda dagar och klämdagar gillar vi. Jag behövde bara ta 6 dagars semester för att vara borta i två veckor :)

Femte året i Hjo sa...

Gårdagens Valborg måste ha varit den kallaste i mannaminne. Eller kvinno-, om man hellre vill det. Det var enda felet. Att bära på sig kontanter ses väl nästan som lite suspekt i världens modernaste land. I dag.

Steve sa...

Roligt att Döda torget lever.
Pottkannan hade min farmor gärna velat ha. Jag kommer nämligen ihåg vad hon vattnade trädgårdens bärbuskar med.
Kul med den där Åselekopplingen.

Anni sa...

Vårmarknaden såg väldigt trevlig och otroligt prydlig ut! Snyggt med alla stånd uppställda sådär (men lite knepigt för den som säljer att ha folk på båda sidor. man vill gärna ha ryggen fri)
Guldkannan har jag funderat på att skaffa, det är trevligare än att kissa i en hink ;-)
Skönt att det började regna på kvällen igår, det gjorde nog att firandet lugnade ner sig.

Carita Liljendahl sa...

Ja minsann, här var ju Döda Torget för en gångs skull inte dött :-)

Anonym sa...

Kom in på denna sida via en Google-sökning på Åsele.
Kan inte förstå att folk går på de lögner som Mallgårds Rökeri packar på folk i södra Sverige. Lika illa är det att det finns de som hjälper till att sprida deras lögner via nätet. 👎
Den firmatecknaren köpte ett rökeri i Åsele 1995, som gick i konkurs 2001. Den konkursen avslutades först 2004 och därimellan bedrev konkursförvaltaren ingen verksamhet där. Sedan 2001 har alltså ingen verksamhet funnits där, förutom det riktiga rökeriet i Åsele som sedan 2006 har funnits där,"Rökhuset i Åsele".
Mallgårds senaste konkurs inträffade 2017. De flesta i lilla Åsele känner till hur det ligger till med den saken.