tisdag 10 april 2018

Weekly Photo Challenge: Vecka 15 – ”Hopp”.

”Hopp” kan ju betyda en hel del har jag förstått. När maken för några sekunder frågade mig vad jag höll på med förklarade jag fototemat. Han skrattade och upplyste mig om att ”hop” på engelska betyder ”hoppa på ett ben”. Det hade jag inte en tanke på. ”Hop on a bus” går ju bra det också, men det visste jag/ni ju redan, för även i Sveriges storstäder finns det ju Hop On Hop Off bussar och båtar också för den delen. Och hoppa på en vanlig buss har man ju gjort hur många gånger som helst. Även den lösningen på temat hade inte slagit mig. Borde ha berättat om utmaningen i morse...

Två dagsfärska bilder och två från arkivet
Nu har jag inga bilder på personer som hoppar på ett ben och inga som hoppar på bussar heller. I stället bjuder jag er på två dagsfärska foton återigen från Täby Centrum samt två från Benidorm. Enjoy!Ingen tvekan där inte. Killen hoppar på reklamskyltarna som hänger lite varstans i Täby Centrum.


Den här bilden har varit med förut tror jag. Men då jag är väldigt imponerad över mig själv att jag faktiskt lyckades zooma in hoppet och bilden till och med blev skarpt så får den vara med igen.


Spontanfotboll på stranden när den är som bäst. Den här lilla killen var yngst bland pappor och deras barn. Han stod länge vid sidan om i hopp om att få hoppa in som målvakt. Och det fick han.


Sanna är uppfinnaren av detta himla roliga fototema.

Flera bidrag till temat hittar ni här. Hoppas många deltar!


20 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

När jag känner för det, så brukar jag ta en svanhopp ner i bingen (sängen) - det var ett hopplöst hopp, det också!

Ditt eget foto på simhoppet är ju suveränt på alla vis!
Ha en fin afton.

Anneli - A'la Foto sa...

Klockren tolkning på temat! Du har helt rätt i att det är en rolig fotoutmaning! Det finns få nu för tiden! :)

Ditte sa...

Vilken toppentolkning av veckans temaord. Och hopp är ju ännu ett av dessa mångfacetterade ord som gör det hela än roligare.
Kul bilder! Och hoppet om att få var med och spela blev en favorit på sitt sätt och även bilden som du fångade med en volt i luften.
Jätteroligt att ta del av olika tilkningar.

Susjos sa...

Täby C levererar igen, jag börjar undra om du inte har pratat med centrumledningen?! Klockrena hopp helt klart!!!
Underbara bilder från Benidorm, minns inte att jag sett någon av dem! Är så glad att den lilla killens hopp slog in och han fick stå i mål!
Godnattkram!

Barbro sa...

Tänk vad en landsgris får lära sig om den stora staden! "Hop on a bus" har jag aldrig hört talas om men å andra sidan går här inte ens en ordentlig turbuss.
Men härliga HOPP-bilder fick du med, trots missarna med bussarna.

Anki sa...

I Täby finns visst allt! Klockrena bilder på temat och du lyckades verkligen fånga pojken mitt i volten - perfekt! Den lille killen med de längtansfulla ögonen när han står där och hoppas få göra en insats är så fin ...

Svar: Det finns några privata läkarmottagningar med akutmottagning, men då måste man vara "listad" hos dem och det är inte jag. Att bli det innebär väntetid och eftersom jag inte brukar vara sjuk så har det bara inte blivit av.
Jourcentralen som du nämner, är öppen när alla andra vårdcentraler är stängda och dit kan du bara få komma via 1177 och bara om du är akut dålig - och såå dålig är inte jag. Ringde min VC kl 6 och de ska ringa mig kl: 8:10 ... och då får se om jag kan övertala dem om en snabbare tid.
Tack BP för ditt engagemang ... det värmer :)

Ama de casa sa...

Härlig tolkning!

Första bilden skulle ha texten "(S)HOPPING" istället (även om det skulle reta upp språkpoliser ;-) ).

Dom där grabbarna som hoppar på studsbollar har vi även här, fast jag har aldrig lyckats fånga en så skarpt som du har gjort :-)

KajsaLisa sa...

Är det inte lite opraktiskt att hoppa runt i kostym :) Tredje bilden blev helt suverän, du tryckte av i exakt rätt millisekund.

Klimakteriehäxan sa...

Du verkar ha kul i Täby Centrum. Ska vi ses där nån dag, IRL?

Anita Malta sa...

HOPPsan!!! Jaja... det är bara jag som kikar in här för ovanlighetens skull vilket istället borde vara varje dag, eller hur??? Tycker det handlar om att ta och ge och nu har jag nog fått nog så nu ska jag sjutton också ge igen ;-)

Vilken dunderbra bild du fick på pojken som hoppar och även på lillkillen som står i mål. Själv är jag bollrädd sen jag var barn så på den stranden skulle jag inte vilja ligga om det finns risk för att plötsligt få en boll i huvudet. Fast det är sällan jag ligger på stränder, väldigt sällan faktiskt.
De två övre är ju även en hoppfull reklam.

På tal om Hop on Hop off bussar så finns de ju förstås även här på Malta. Igår hände dessvärre en tragedi då en buss körde på en stor gren i höjd med de turister som satt högst upp. Två miste livet och femtio skadades vara flera allvarligt. Sååå fruktansvärt tragiskt vad det nu har med hopp att göra men tanken föll mig plötsligt in. All heder åt räddningspersonalen som gjorde ett ypperligt jobb på kort varsel.

Christian Lehmann Gisler sa...

Själv brukar jag sitta på bussen och i sämsta fall stå när alla sittplatser är upptagna, men ..... hoppa.....nä tck ! :) :) :) LOL

Karin sa...

Härliga hoppbilder!
Den lille killen i sanden, fick mig att fundera. Vad hoppar han på/i?
Oj han slår sig kanske?
Kram Karin

Musikanta sa...

När jag ser din reklam kom jag att tänka på Stina Dabrowsky när hoppade i slutet av sitt intervjuprogram. Hon fick alla andra att hoppa också, t.o.m. Dalai Lama! Jag antar att killen gjorde en kullerbytta så han slog väl sig förhoppningsvis inte. Suveränt att du fick en bild på honom i alla fall. Fina hopp!
Ingrid

Olga T sa...

Fyndig lösning! Så söt killen är som har hopp om att få vara med och spela. Gillar också mannen på första bilden. Ser inte helt lätt ut. Hade ingen aning om att hop på engelska betydde hopp på ett ben!

Paula sa...

Vilka häftiga illustrationer du hittat! Jag tror bestämt jag får hoppa-----över temat, kommer inte på några ideér alls...men veckan är ju inte slut än! Hoppla hoppla

Carita Liljendahl sa...

Vilka fina hoppbilder! Jag såg också den där skylten då jag var i TC, men tog ingen bild av just den :-)

Helén sa...

Vilka härliga hoppbilder. Ta bort s:et i första affischen och det blir Unexpeded hopping. Det blir ännu bättre till temat :-)

Paula sa...

Härliga hopp-tolkningar du har hittat, men kan du förklara vad han hoppar för, han grabben på ögonblicksbilden. Han kommer ju att ramla rakt ner med ansiktet före i sanden! Why??

Byblixtra sa...

Kul hopptema och läckra reklamskyltar från Täby Centrum. Du har gjort mig nyfiken på detta centrum så det får bli ett besök där vid tillfälle. :-)

Anni sa...

Jag gillar ditt centrums skyltar, de är fräscha och annorlunda. Lite lustigt när jag ser prickarna över Ä - det kanske var de som lurade Lacoste att göra fel på sin skylt?