fredag 13 april 2018

En fjärde premiär plus rekord idag


Det var många som njöt i solen på innergården idag. Inga knoppar på träden och buskar, inga krokusar heller. Men väl vårtecken i form av pensionärer klädda i färgglada kläder. Underbart att se!

Fjärde premiären
Igår berättade jag ju om tre premiärer på en och en halv timme. Idag skedde den fjärde premiären i år, och den varade betydligt längre än en och en halv timme kan jag säga. För om termometern visar 10 grader är det ju cirka 24-28 grader på balkongen. Då är det definitivt dags att ta av både jeans och tröja för första gången den här säsongen. Dessutom slog jag gårdagens ”uteligga- och sittarekordet” med 30 minuter. Först när solen försvann bakom huset blev det alldeles för kallt för att sitta kvar. Men då hade klockan hunnit bli 18:20. Det går helt klart åt rätt håll:-)

Fyra för tre

Det var då en himla tur och utmärkt tajming att jag bunkrade böcker hos Akademibokhandeln igår. Ta fyra betala för tre är ju alltför lockande för att låta bli. Dessutom köpte jag faktiskt Fredrik Backmans fristående efterföljare till ”Björnstad” ”Vi mot er". Har läst ungefär halva boken. Backman går från klarhet till klarhet. Boken är suverän.

14 kommentarer:

Emma, Sol som sol? sa...

Har läst En man som heter Ove och oj så jag kände igen min pappa, oj så min mamma kände igen sin man, och oj så min pappa kände igen sig själv!

Härligt att värmenjutnigen breddas.

nalta norrland sa...

Härligt med sol å värme å skoj med bokfynd.
Att kunna sitta ute på balkongen å läsa måste vara skönt.

Jag har svårt för dessa böcker... typ En man som heter Ove och 100åringen som klev ut genom fönstret å allt vad de nu heter,
de tillhör icke sådant jag väljer frivilligt att läsa.

Fredrik Backman är icke min typ av författare,
honom får Du ha för Dig själv ;-) så läser jag Nora Roberts :D

Min far kom hem idag, han var då färdigtankad och ville hem.

Geddfish ♥ sa...

Jag skulle önska att ha en sådan balkong som ni. Ni har mer vindskydd än mig. Men jag väntar på den dag då det lönar sig att städa upp på balkongen och göra mysigt. Den dan kommer snart.

Visst har det varit härligt idag och även tre dagar tillbaka. Blir kanon i morgon också. Dina bilder visar verkligen på vårkänslor.

Ditte sa...

Trevligt med en fjärde premiär och pensionärer i pigga vårkläder är härligt att se.
Visst har det varit härligt väder. Men här på söder har vi både krokusa och en aning grönt på träden. Perfekt balkongväder trots att vår är ganska utsatt på sex trappor men med söderläge. Har också suttit ute och läst idag. Så skönt.

Jag grunnade just på efterföljaren till "Björnstad! och nu vet jag att den ska inhandlas efter ditt tips. Dags igen att titta in hos Akademibokhandlen igen. Blir nog "Tre minuter också". Läshögen är nu diger.
Tack för boktipsen.

ulla maria johanson sa...

Intressant det här med att kläderna är mörka och dystra under den tid när vi som mest behöver lite färg som piggar upp medan det blir mer färgglatt när naturen bjuder på egna kulörer.
Har just laddat ned "Vi mot er" som ljudbok (suveränt att lyssna medan händer och ögon är fullt upptagna) och det gläder mig att du ger den godkänt med bred marginal.

Susjos sa...

Härligt att värmen kommer, sakta men säkert, t.o.m jag hann ut på en promenad idag innan solen gick ner, det var ljuvligt!
Å vilka njutbara premiärer! Eggs inc låter supergott, och så coolt det nya cafeet ser ut.

Spännande böcker du har framför dig att läsa, gillar också deckare! Fredrik Backman? Är det han som skrivit "En man som heter Ove"? SÅg filmen som jag gillade skarpt!
Sov gott snart ;-D

KajsaLisa sa...

Nu börjar min förkylning ta slut, bara jobbat och sovit den här veckan, ser skönt ut på dina utebilder. Backman har jag bara läst Ove av.

Carita Liljendahl sa...

Det finns så många bra böcker i Sverige till rimliga priser.
Vid förra besöket köpte jag faktiskt bara en, jag är mera inne på den andliga och mentala sidan av texter nu, men jag har också haft mina deckarperioder :-)

Pigga färger på till synes även pigga pensionärer där!

Anki sa...

Jag förstår att du njuter av sköna soliga dagar på balkongen - där är vi verkligen olika du och jag :)

Ama de casa sa...

Sååå härligt med sol och värme - ni är sååå värda det! :-)

Björnstad klarade jag inte av, la bort den boken (enligt Annette "Just nu just här" så "börjar" den efter en cirka 100 sidor eller nåt, och så lång chans fick den inte av mig). Däremot älskade jag både Ove och Britt-Marie :-)

Christian Lehmann Gisler sa...

Glada & färgglada pensionärer...ett härligt vårtecken!
Ser att du satsa på deckare, läser jag aldrig och Backman...nja, vet inte, har precis läst ut "Britt-Marie var här" och efter "Ove" hade jag stora förhoppningar....men, nä, blev besviken :(, det blir nog ingen mer Backman för min del...

Olga T sa...

Så härligt! Sitter på altanen nu i shorts och linne!! Yes! Vi mot er står på min lista. Bra att den håller klass. SV: Tack för info om statyn på Millesgården!!

Eva Trillian sa...

Med solen och värmen kommer vi fram från våra iden :) Visst är det härligt :)
Bunkrade böcker - som gjort för balkongsittningar i solen ;)

Anni sa...

Alltså. Jag säger bara det; solen och värmen! Mums!