söndag 29 april 2018

Skyltsöndag #155

Jo då, även vecka 17 bjöd på några roliga skyltar här i nollåtta. Hittade ingen direkt höjdarskylt, men ändå godkända varianter om jag får säga så själv. Tusen tack till er alla som är med och skyltar när ni känner för det. Har kunnat konstatera det senaste året att ni har blivit många fler och att ni blir bättre och bättre på att hitta skyltar oavsett om ni bor i en storstad, en liten by på landet eller om ni befinner er på semester. Som jag alltid har sagt, skyltar finns överallt. Även i garderoben;-)


Claes-Görans efterträdare Johan & Nyström har inte blivit varm i kläderna. H*n verkar ha fortsatt problem med den andra bokstaven på nedre raden. Å jag kan inte påstå att texterna är speciellt fyndiga heller. Övning ger kanske färdighet. Hoppas på det i alla fall.


Den här skylten på papperskorgen utanför McDonalds i Täby Centrum är riktigt kul tycker jag. Väldigt inbjudande för många, men tyvärr inte för alla.


Pressbyrån utanför Västermalmsgallerian på Kungsholmen är makens favo inköpsställe för motorcykelmagasin. Deras utbud av tidningar/magasin är enorm. Stans bästa! Men så klart säljer de läsk och annat ”skräp” också. Den här skylten väckte helt klart mitt intresse, men jag förstår den inte riktigt. "Spola ned den hos oss" hade varit mera logiskt tycker jag. Gerd upptäckte förresten en likadan skylt i Lidköping. Kul:-)


De här skyltarna hittade jag på Webbhallens fönster vid Fridhemsplan i Stockholm. Förstår förbjud 1, 3 och 4. Men tvåan hajar jag inte. Antingen är jag dum, eller så har Webbhallens humor inte nått in i min konstiga hjärna;-)


Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.
Alla skyltare hittar ni här.

17 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Vad kul att vi samsades om samma skylt! Den om flugan. Men jag skulle aldrig svälja flugan med en läsk, ändå. Slisk.
Inget blir som på Clas-Görans tid, bara att konstatera. Och jag jagar den tomma butiken (en av dem) i Lidköping, med det superba läget, men där händer ingenting.
Den där förbudsskylten, nr 2, var det förbud mot vikingar, eller? Nä, jag fattade nada.

Soliga hälsningar från Lidköping!

KajsaLisa sa...

Tror han måste träna och han har långt kvar till Clas Görans nivåer, men ge hono en chans och ge inte upp :)

KajsaLisa sa...

Oj tryckte för fort nu, streckgubben gillar jag, trampa på pedalen och släng skräpet, hur svårt kan det va. Sen känner jag mig kränkt över att jag inte får ha på mig min vikingahjälm när jag köper tidningar. Så brukar jag ta en öl till mina flugor. Länkar upp nu.

Carita Liljendahl sa...

Råkat svälja en fluga, det hade Geddfish också.
Jag fattar inte riktigt reklamen, lite "småäcklig" :-D
Sparka papperskorg förstod jag inte riktigt heller, men kul teckning.
Förbuden fattade jag inte heller, alltså inte alla...
Så vi är väl två "dumma" då.
Nej, dummare är nog dom som gör reklam som inte går hem.

nalta norrland sa...

Råka svälja en fluga reklam såg jag på tv... förstod lika lite då som nu... vill helst inte svälja flugor - även om jag hört att insekter är framtidens mat ;-)

Kul att även Du skyltar med renhållning ;-)
Tyvärr måste jag säga att det både finns för lite soptunnor i offentliga rummet och att folk är fruktansvärt dålig att använda de soptunnor som finns.

Förbudsskyltarna... ja, vad ska jag säga, kommer den in en Viking så får han ta av sig huvudprydnaden ;-)

Susjos sa...

Kul med flugreklamen både hos dej och Gerd!
Ja, vi får ge uppföljaren till Claes-Göran en chans ;-D
Hm, vikingaförbudet förbryllar?!
TAck för roliga skyltsöndagen!
Nu ska jag göra min skyltsöndag..få se hur den blir?!

Ditte sa...

Tänkte på dig just innan jag reste till Spanien när jag såg att Claes-Göran hade en pop-up butik vid Skanstull. Tyvärr inte så fyndig skyltning och jag minns den inte.
Mc Donald´s skylten har jag sett även på Söder och gillar den.
Flugskylten är rolig men jag förstår den inte. Kanske ska man må bättre/mindre illa om man sköljer ner flugan med en dryck köpt hos Pressbyrån.
Vad gäller Webhallens skylt nr 2 så kanske den är fri för egen tolkning. Jag funderade i termer som att man inte ska ha "hornen" utfällda när man kommer in i butiken utan vara vänligt sinnad.
Men baar en spekulation.
Tack för fin och blandad skyltning med tydliga Stockholmsinslag. Gillas! Börjar sakna Stockholm efter en vecka här...

Emma, Sol som sol? sa...

Sopgubben var riktigt söt!
Hjälmen, kan det vara på förekommen anledning? Ett vikingahorn i ögat på en annan kund är nog ingen höjdare. Dessutom brukar det ju under hjälmen finnas en ganska rundfotad typ ...

Klimakteriehäxan sa...

Papperskorgsskylten störtgillar jag!!! Min söndagsskyltning var möjligen en aning mer svårtydd ... :-D

Marie i Skrifvarstugan sa...

Gillar alla skyltarna men jag håller med dig om webhallens ena förbudsfigur som verkar lite knepig.

Åke sa...

Fyndigt som vanligt och visst finns skyltar överallt :)
Nr två kan man förmodligen tolka som vapen, horn på en hjälm kan vara mycket vassa och orsaka skada. Det där A:et på Claes-Görans efterträdare skapar förmodligen mer uppmärksamhet, du ser bara vad du fångade ;) Reklam kan byggas på glädje...

Stare Ström sa...

Papperskorgsgubben är söt!

svar: Ja, här kom våren med en svindlande fart. När jag åkte var det snö. Tre veckor senare blommade vitsipporna. Och tillbaka är jag efter en rundresa i Bolivia. Bilder kommer när jag har sorterat och redigerat. Nog det vackraste land jag har besökt.

Anki sa...

Snygga och fyndiga skyltar hos dig som alltid! Förstår inte varför man inte får ha Vikingahjälmen på - till skillnad mot de andra visar så man ju vem man är ...

Biggeros sa...

Bäst tyckte jag om streckgubbe skylten=)
Den sista skylten fattade jag inte alls.
Du hittar väldigt många fyndiga och lustiga skyltar.
Visst finns det skyltar nästan överallt=) Trevlig Valborg!

Eva Trillian sa...

Kanske är det deras grej, det där med en bokstav som halkat ner ;) Ska bli spännande att se om de, som du säger,blir varmare i kläderna så småningom!

Christian Lehmann Gisler sa...

Mycket kul skyltar ni hittar jämt.....på den sista skulle jag gissa att vikingar inte får beträda..... :)

Anni sa...

Nu får vi börja gå in hos Johan och påpeka att han får skärpa till sig - det där duger ju inte!