söndag 15 april 2018

Skyltsöndag #153


Dags att byta skylt kanske. Johan & Nyström hade öppnat för två veckor sedan.

Den gångna veckan har jag samlat på mig massvis med olika skyltar som jag tänkt visa er idag. Men sedan ändrade jag mig. Anledningen är att jag faktiskt steg in i den nyöppnade Lacoste butiken i Täby Centrum idag. Där hittade jag en skylttriss som jag inte kan låta bli att presentera. Trissen är kanske inte speciellt rolig och/eller konstig men den har klass på något sätt.


En otroligt läcker och stilren skyltvägg utanför provhytten i Lacoste butiken vars inredning är lika stilfull och "klassiskt modern".


En trevlig skylt vid kassan. Har överseende med särskrivningen och stavfelen här, då jag tror att skylten tryckts i Frankrike, där man uppenbarligen inte "fick tag på" bokstaven "Ä" heller. Juice och smoothies kom från Joe & The Juice. Butikerna och caféerna i centrum samarbetar och byter ut tjänster. Jättekul tycker jag!


Nu är ju egentligen den gröna krokodilen Lacostes signum. Men när man köper något (i det här fallet världens ballaste pikétröja) så slås den in i silkespapper som försluts med en krokodil i den franska flaggans färger. Klass som sagt.


Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

PS. Som ni ser inledde jag det här inlägget med Johan & Nyström, Claes-Görans efterträdare. Han verkar vilja fortsätta med textlådan. Men då caféet öppnade för två veckor sedan och skylten hängde kvar efter 14 dagar, så antar jag att uppdateringarna kommer ske mera sällan. Men alltid nåt;-) DS.

17 kommentarer:

Åke sa...

Jag hade också samlat på mig under veckan men det vart ändrat idag! O dagar kvar... dom kanske inte får klättra upp så högt! Över två meter ska det vara en riskanalys och följa reglementet. Hela Lacoste går väl i en egen stil, där vill jag allt titta in :) Vilken klass på den inslagningen :) Fränt inlägg!!!

Susjos sa...

Va kul med Johan & Nyström som följer Claes-Göran i spåren, hoppas det blir fler uppdateringar ;-)
Lacoste i Täby, japp, snygg skyltning absolut!
Kram och ha en trevlig söndagkväll!

Klimakteriehäxan sa...

Men nu tycker jag nog att jag (äntligen) hittat en "skylt" som försvarar sin plats denna söndag!

Ditte sa...

Kanske får en inse att Claes Görans efterträdare inte är så rask med sin uppdateringar. Hoppas att annat i caféet/butiken uppdateras bättre.
Lacoste i Täby måste jag ta mig en titt på. Har gillat butiken när den tidigare fanns i Stockholm på ett par ställen och den här nya verkar ha både klass och stil.
Att ett Ä tappats i Frankrike gör det hela än mer charmigt. Och att samarbeta med Joe & The Juice är säkert bra. För båda.
Gillade särskilt inslagningen och hade alldeles säkert även tyckt om innehållet i det snygga paketet.
Tack för en toppenskyltning med stil

Paula sa...

Jodu, nog ser man att det är en anrik fin butik alltid. Så bra att affärerna samarbetar, det är nog enda sättet snart att överleva. I Ludvika har tre butiker stängt och nu skriker man ut att det är kris. Och det är det nog, snart är det bara kafeer o gym i centrum och längs gågatan. Senast aviserade Åhlens varuhus att man stänger i höst. Det kom som en chock för hela stan. Hoppas Lacoste går en ljus framtid till mötes där i Täby

KajsaLisa sa...

0 dagar kvar egentligen är det ju rätt, eftersom det alltid kommer att vara noll dagar till öppnandet när det väl är öppnat.
Men får får hoppas på mer fantasi hos efterträdaren i framtiden.

Skyltväggen var jättesnygg soft grön färg i bakgrunden.
Länkar upp nu.

Geddfish ♥ sa...

Tack för uppdateringen med första skylten. Jag har koll på min lediga lokal, men där är inget hänt.
Lacoste var ju propert snyggt och delikat. Du köpte något, förmodar jag!
Skyltväggen var snygg, men jag såg inte bakgrundsfärgen.
Snygg söndagskväll önskas dig.

nalta norrland sa...

Lacoste i Täby får söndagens hederspris.

Gillar när butiker kostar på å gör nå litet extra.


svar Tyvärr är det ju så att dem utan pengar/god ekonomi och/eller anhörig som engagerar sig har sjuka/gamla inte chans till hyfsad ålderdom.

Olga T sa...

Stilrent både med skyltar och inslagning! Får vi se pikén?

LissenTo sa...

Hoppas att allt är väl med dig och önskar dig en härlig vårvecka

Ama de casa sa...

Du får nog säga till honom att byta åtminstone en gång i veckan - skyltsöndagen kan han ju inte bara strunta i sådär ;-)

Sen skulle jag gärna vilja se världens ballasta pikétröja också. Rosa, va? ;-)

Anki sa...

Snygga skyltar! Noll dagar - helt rätt det är ju noll dagar när det inte återstår några dagar ... eller tänker jag helt fel där...

Vilt og vakkert sa...

Heisann, litt språkforvirring mellom svensk og norsk i siste innlegg. Har forsøkt å gi deg en forklaring i kommentarfeltet mitt. Jeg har svart på utfordringen med mugg (svensk) og mugge (norsk) siden det er det samme objektet, den du ser på bakken bak gårdskjerringa.... Ha ei flott uke ;:OD)

Steve sa...

Johan & Nyström.Bottenbetyg.
Lacostebutiken. Toppbetyg.

Christian Lehmann Gisler sa...

Stil? Ja, stilrent i alla fall.
Själv handlar jag inte i sådana exklusiva butiker, men förstår att det är kul att unna sig lite "flair" ibland! Det är dig väl unt :)
P.S. kanske var det inte du som fick ta notan......

Annette sa...

Håller med, snygg skyltning! Jag saknar att ha så nära till ett fint köpcentrum. När vi bodde i Bällstaberg var det enkelt att ta tåget till Täby, nu händer det i princip aldrig. Oftast åker vi till Gränby centrum i Uppsala, som visserligen blivit uppfräschat och mycket finare än tidigare, men det når ju inte upp till nivån för Täby C och Mall of Scandinavia.

Anni sa...

Krokodilbutiken ser ju hur tjusig ut som helst! Synd att skylten inte lever upp till samma klass ;-)
Men Johan & Nyström misshandlar rent av sin skylt! Fattar de inte vilken kultstatus den har?