torsdag 26 april 2018

Torsdagsmix

Det är inte alls fel att vara pensionär. Man kan liksom göra det man vill när man känner för det. Sedan kan man såklart skjuta upp vissa ”måsten” till morgondagen också. Om man vill alltså. En sådan sak är helt klart att ta ned soporna till de förbaskade återvinningsstationerna.

Sopsortering

Efter initiala problem som jag ju berättade om har HSB med nöd och näppe fått ordning på plast- respektive pappersförpackningskärlen. I stället är det nu metall- och glascontainrarna som inte töms. Självaste locket har efter fyra veckor redan gått sönder och… Ja ni ser ju själva hur bedrövligt det ser ut. Å då visar jag er inte ens hur det såg ut på marken.

En tysk kebab

Senast jag åt en kebab var i Stockholm den 4 december 2014 (tack bloggen!). Å det blev ingen hit. Nu har ett nytt ställe öppnat utanför Täby Centrum och det testade vi idag, German Döner Kebab. Namnet är ju lite missvisande då rätten har sitt ursprung i Mellanöstern. Men lustigt nog finns det nu över 400 tillverkare av kebab i Tyskland. Otippat! Kan väl säga som så att logotypen och den delvis orange lokalen är läckrare än självaste kebaben.

Basketkorg

I ett desperat försök att göra Döda Torget mera levande har nu en basketställning ställts upp mitt på ”plattan”. Mmmmhhhhh…

Rusta

Har ju berättat om Täby Centrums senaste tillskott Rusta i två skyltsöndagar. Igår öppnade butiken. Enligt en kompis var det kaos. Idag var det kanske mindre folk, men maken och jag hade flytt fältet direkt om vi hade hittat utgången. I Täbybutiken kör Rusta nämligen med "IKEA-principen", där man måste ta sig genom hela labyrinten för att hitta till utgången. Inga ”smygvägar” där inte. Suck!

PS. Inget medium och inte ens polisen hade många rätt angående det misstänkta mordet i Täby igår. För det första var den döda personen inte en kvinna utan en man. Dessutom dog mannen av naturliga orsaker. Suck igen faktiskt! Eloge dock till lokaltidningarna som rapporterade "minst" felaktigt. DS.

14 kommentarer:

Annette sa...

Vad trist med den där återvinningsstationen som inte verkar fungera så bra. Inte så kul att behöva se eländet, och inte kul för renhållningspersonalen heller, som måste plocka upp från marken. Kan bara föreställa mig hur det kommer att bli när det blir + 25 grader...

Folk är helt vilda vid nyöppningar tydligen. Själv väntar jag hellre några dagar än att trängas. I Norrtälje öppnades någon butik, kan det vara Dollarstore, eller något i den stilen. Massor med folk dit också tydligen. Vad är det folk måste köpa, undrar jag, som är värt att trängas för?

Geddfish ♥ sa...

Jag har ledsnat på Rusta och ÖB och liknande. Kanske beror på att det ligger långt bort från mig. Näe. Egentligen inte. Jag vill inte köpa onödigheter.
Synd om sophanteringen där. Usch, vad lett. Sånt vill vi inte se.
Ha det gott!

nalta norrland sa...

Ogillar återvinningsstationer som inte sköts, vad är det för mening att sortera å frakta i väg "skiten" om det ändå inte går att slänga rätt... här har vi överfulla återvinningsstation för papper å kartong, då det ej går att slänga hamnar ju massvis på marken å det ser förjävligt ut.

Idag förflyttades pappa till förvaring, inte återvinning ;-)

Ditte sa...

Rent bedrövligt med en återvinningsstatation som ser ut så här. Känns som om miljötänket endast är en pappersprodukt. Undrar vad ansvariga tänker göra åt det hela för beteendet hos de som sabbar dte hela blir nog svårt att ändra.
Vad häller Kebab åt jag den senast i Turkiet år 2004oc ja har inte längtat efter fler. Inte ännu.
Om basketkorgen piggade upp "Döda torget" är ju tveksamt... Du får se vad som hönder, Kanske blommor i korgen...
Intressant med Rustas koncept med labyrinter. Ja, inte för kunderna då...

Täbymordet läste jag om men illa att det ska bli så många fel. Bra med lite tillrättaläggande av dig. (Läste Expressen och Aftobbladet....)

Emma, Sol som sol? sa...

Mmmmm kebab!

KajsaLisa sa...

Tysk kebab, lika sant som att kineserna äter friterad banan med glass.
Den första bilden gör mig pessimistisk. Hur skall vi lösa problemet med växthuseffekten om vi inte ens kan ta hand om en soppåse?

Steve sa...

Tråkigt med era nya sopkärl som såg så bra ut innan de började användas. Synd att de glömt bort tömningsrutinerna som ju inte är oviktiga.
Ryktesspridning är ett gissel.

Marie i Skrifvarstugan sa...

Där finns det fortfarande lite att jobba på vad gäller återvinningen och dess funktionalitet.

Här i Östergötland har Rusta iaf lite smygutgångar här och där, tack och lov. Man blir helt matt av att vara tvingad att följa massa labyrinter och se sånt som man inte vill se.
Och denna musik i så många affärer man är tvingad att lyssna på.
Jag ska nog göra ett blogginlägg hos mig med tiden om detta :-)


Biggeros sa...

Det var ju juste att media ändå gick ut med en del ändringar. De är ju inte de som brukar göra fel eller så faller saker och ting i tystnad. Ja, du om jag säger så här så kan den bästa gå vilse på både Rusta och IKEA🤗
Trevlig helg!

Christian Lehmann Gisler sa...

Fina bilder.....igen, inte minst tyske kebabben....apropå det, vet du var turkiets mest kända ståuppkomiker heter?
Kebabben Larsson :):):) LOL

Susjos sa...

Återvinningsstationer är aldrig kul, suck!
Kebab är gott! Visst är det väl en rätt från Turkiet? Och i Tyskland bor väl en hel del turkar? Det skulle förklara alla kebabställen i Tyskland!
Ja, alla nyheter går inte att lita på.
Tyvärr stämde en nyhet på Aftonbladet i förrgår. En kvinna på 18 år som dog då hon ramlat ut från en balkong, hon kom till mitt sjukhus igår natt, fullt pådrag med polis mm, och hamnade i rummet intill förlossningen som tillhör akuten, och där hamnar de som inte lever längre. Man har visst gripit en man och det misstänkt att det handlar om mord- kan förstås inte stämma, men låter tyvärr troligt.

Husbilen-Ellen sa...

Återvinningsplatser är ofta bedrövliga. Vi brukar ofta promenera till kommunens återvinningscentral med vår plast, metall och elektronik etc. Glas och tidningar har vi i huset. Inte klokt hur ofta vi behöver ta en promenad dit. Finns mycket onödiga men bekväma förpackningar.

Anki sa...

Det ser verkligen inte trevligt ut där vid er återvinning! En del sådant här också, men jag tycker nog det sköts bättre nu än för bara något år sedan.
XXL är också ett sånt ställe där man måste gå hela vägen för att komma ut - avskyr det och handlar aldrig där mer :)

Anni sa...

Rusta och Lacoste - något för alla i Täby?