onsdag 25 april 2018Vet inte om ni minns, men vid två tidigare tillfällen har jag skrivit om insatser med polishelikopter här i Täby. Här jagades och greps rånare, och här pågick en jakt efter biltjuvar som stal lyxbilar. Idag var det dags igen. Den här gången var det två polishelikoptrar som både flög över mitt bostadsområde och hovrade över en annan del av Täby en bra stund.

Falskt påstående
Efter cirka en halvtimme av dova helikopterljud tog nyfikenheten över, och jag kollade Polisens hemsida och kvällstidningarna. Mycket riktigt så sades det ha skett ett misstänkt mord på min hemmaplan. Tragiskt och hemskt förstås. MEN det som gjorde mig väldigt upprörd är att Polisen på sin hemsida skrev att det var i ”mitt” bostadsområde det misstänkta mordet skulle ha skett. Det stämmer absolut inte och tyder på mycket bristfällig lokalkännedom hos polisstyrkan. Att sedan kvällstidningarna inte kunde komma överens om var någonstans den misstänkta gärningen hade skedd - i en park eller i ett skogsområde - är kanske av mindre betydelse. Grrrrrrr!

PS. Som ni ser har jag inte länkat till artiklarna som handlar om händelsen, vilket jag gjort med avsikt. Då jag bott i Täby i över 30 år känner jag såklart igen området där de misstänkta mordet ska ha skett. Körde förbi det så sent som igår. Men jag vill inte bidra till ytterligare rykten om man säger så. DS.

12 kommentarer:

Marina sa...

Det är inte lätt att veta vem och vad man ska tro på...

Marina sa...

Det är inte lätt att veta vem och vad man ska tro på...

nalta norrland sa...

Otäckt då det sker mord i ens närhet,
även om det så klart händer mer otäckheter i storstadsregionen än i glesbygd.
Galet om media å polis informerar om fel plats.
Svårt med vittnen till exempel...

Ditte sa...

Läste om detta idag och pressen ska man ju ta me en nypa salt. Och en rubrik är en rubrik. Men polisens hemsida borde inte vara vilseledande. Jag lyssnade på radion, P1 och där pratade ma bara om ett skogsområde i Täby och kommunen är ju stor. Märkligt att polisen inte hade bättre koll. Eller snarare den som uppdaterar deras hemsida.
Bra att du inte länkade. Och rykten gagnar ingen och inget.
Tragiskt är det förvisso.

Husbilen-Ellen sa...

Mycket våldsamma händelser. Känns aldrig bra när det kommer nära. Polisen borde förstås informera rätt.

Emma, Sol som sol? sa...

Lika bra att strunta i tidningarna ...

Paula sa...

Usch usch, man blir illa berörd när våldet kommer nära. Förstår att du också tycker det är dåligt när inte nyhetsmedierna eller polisen kan sin geografi.
Hörru vilka flyttgubbar, det blir exet o jag som är flyttgubbar, men, sen när vi tömt här har jag tagit hjälp med slutstädningen för jag vet av erfarenhet hur ont jag får av att lyfta och slita. Men det ska nog gå bra den här gången också!

Anki sa...

Jag läste om det skedda på nätet ... alltid så tragiskt när sånt här händer.
Dåligt av polisen att inte ha koll på var det hände ... kanske dags för dem att uppdatera de lokala geografikunskaperna.

Steve sa...

Det blir sällan rätt när dylika tragiska händelser ska beskrivas i media. Där är det oftast viktigare att hitta säljande rubriker än att beskriva skeenden riktigt. Dock trodde jag väl att Polisen har bättre koll.

Biggeros sa...

Tråkigt att Media går ut med spekulationer på mordplatsen och att inte Polisen känner bättre till området. Bra att du inte länkade 🤗

FREEDOMtravel sa...

Oj! Hos oss kom det också väldigt många helikoptrar i veckan (bilder imorgon!). Det var dock en annan sorts helikoptrar och jag tror att det var övning. Hoppas det i alla fall ;)

Husbilen-Ellen sa...

Svårt veta vad man ska tro på. Nyheter, fejkade nyheter eller?