tisdag 3 april 2018

Weekly Photo Challenge: Vecka 14 – ”Inuti”

Dags för ytterligare ett roligt ord att tolka med text och eller bild i Sannas veckoutmaning – inuti. Hade först tänkt att hålla mig till en röd tråd, nämligen foton från byggbranschen och tog ett antal bilder med ”byggkaraktär” idag. Men när jag sedan tittade på fotona i datorn var de så urtrista och färglösa att jag snabbt skippade den idén. Som tur var hade jag garderat med andra bilder:-) Enjoy!


Inuti denna frökapsel på min (fula) fingerkaktus kommer snart det här att vara synligt. Det är ni som identifierade blomman som ”asblomma” och påstod att den stinker. Men det gör den inte alls. Den är bara vacker;-)


Denna bag för byggavfall heter Think Pink. Då rosa inte tillhör mina favoritfärger koncentrerade jag mig på att fota vad som fanns inuti. Hittade tre rör med väldigt skumt innehåll som jag inte har en aning om vad det är.


Nummerlappar som uppenbarligen finns inuti apparaten. Inne i kartongen till vänster finns McVitie’s kex.


Utanför kassorna på Systembolaget staplar personalen upp kartonger för ”storkunder”. Inuti i den här kartongen fanns det till synes ett exploderande vin;-)


Sanna är uppfinnaren av detta himla roliga fototema.

Flera bidrag till temat hittar ni här.

PS. Tänkte bara påminna er om Annettes påskquiz som pågår till och med den 9 april. DS.

25 kommentarer:

Ditte sa...

Kreativ och varierad tolkning av veckans temaord. Ohc en tråd finns helt klart - färgglatt. Spännande med din fingerkaktus. Kul när den slår ut.
Rosa är ju inte min färg heller men undantag finns. Och innehåll fanns det ju här.
Nummerlappsbehållaren gillas starkt. Kanske får man en lapp och ett kex.
Vad gäller det exploderande vinet så testar jag gärna. Kul!

Olga T sa...

Varierad kompott som absolut håller klass både inuti och utanpå ;) Rosa börjar jag mer och mer att få ett annat förhållande till än jag haft. Märkligt nog! Men det beror på var och hur.

Geddfish ♥ sa...

Tittin, tittut! Här var det färgrikt. Bra fångat inuti. Nu sitter jag hemma och nuddar tangenterna. Och inuti mig finns tröttheten och belåtenheten.
Ha det gott!

KajsaLisa sa...

Tycker det längst upp i första bilden ser ut som havregrynsgröt dom kanske tröttnade på samma frukost varje dag i byggbaracken. Boom Boom mäste man ju nästan testa från vingårdarna i Washington tydligen :)

Vilt og vakkert sa...

Heisann, her var litt av hvert inuti.... noe for enhver smak!
Den blomsten blir virkelig vakker når den springer ut.... måtte sjekke!
Ha fine dager framover ;:OD)

Anki sa...

Snyggt och varierat inlägg på veckans ord! Spännande innehåll i byggavfallet och ett spännande vin - undrar om man vågar smaka på det - ja, på vinet alltså :)
Tack för dina alltid så positiva kommentarer hos mig BP . de värmer ska du vet! :)

Marie i Skrifvarstugan sa...

Blandade och trevliga bilder. Men du vinet, tror jag ändå avstår ifrån :-)

"LillaSyster" sa...

En alldeles perfekt tolkning av inuti! Man kan undra varför blomman fått ett så hemskt namn när den nu inte lever upp till det. Ha en bra onsdag!

Ama de casa sa...

Den där blomman är så läcker! :-)

Hmm... Så du gillar inte rosa, säger du? Du vet väl att det bara är första april som man får luras, inte hela... ;-) Vi har för övrigt en restaurang lite längre ned på gatan som heter Think Pink :-D

Härlig tolkning ännu en gång :-)

Monica sa...

Vilken mysig liten uteplats du har, ja det
blir riktigt varmt i solen.
Något jag inte saknar med att bo i bostadsrätt
är alla dessa glada hemsnickare som förstörde
helger och kvällar med sitt borrande och hamrande.
HAHA ett vin man smäller av av det var inte illa.
Kaktusen har jag för mej att jag sett utslagen och
den var jätteläcker :o)
Ha det bra, här regnar det

nalta norrland sa...

Varierande kompott inuti Ditt blogginlägg :D

svar Jag har vapen, vapenlicens och jägarexamen så Yes jag får eller rättare sagt jag kan ge mig ut å jaga ifall jag har jaktlicens,
Nu får man absolut icke skjuta ren, ren är ett tamdjur precis som kor, hästar, får etc.
Förr... innan jag blev sjuk jagade jag ihop med min far, det var älgjakt, fågeljakt, småviltsjakt och även jakt på rådjur.

Klimakteriehäxan sa...

Måste skÄRpa till mig och hitta nåt INUTI. Du är så flitig och duktig!

Marina sa...

"Fingerkaktus" har jag aldrig hört. Jag hade en sådan, men den kallade vi för "askaktus" och blommorna var verkligen fantastiskt vackra, men våra luktade absolut riktigt illa"

Christian Lehmann Gisler sa...

ja det där löste du ju galant....trodde vid en första blick att du skulle baka med olika sorters mjöl, men sen läste jag texten.... :)

Paula sa...

Den kaktusblomman var bland det häftigaste jag sett, o färgen sen! Hur känns den att ta på? Med tanke på att den är luden, är den len som en kattpäls eller sträv eller nåt annat? Fantastisk, jag glömde helt bort alla andra temafoton, haha
Jag har aldrig smakat mintsås, tror jag behöver googla för att se vad den innehåller. Jag tror det gott skulle räcka med kortare tid i ugnen för att göra steken god, o jag tror jag skulle vilja ha en sås att hälla över härligheten när den är klar. Så det ska jag testa nästa gång.

Paula sa...

Har ett minne som en guldfisk, skulle ju säga att det inte är min loppis där jag jobbar, det är församlingens. Intjänade pengar går till välgörenhet, främst till de äldre här i bygden, lite av guldkant på tillvaron. Jag har varit med i ca tre år, som volontär, bara för att jag tycker det är kul att vara lite social ibland, annars kanske man blir alldeles koko...

Klimakteriehäxan sa...

Nu lyfte jag på ett lock, så att säga. Din förtjänst.

Helén sa...

Jag har aldrig hört talas om någon "askaktus" eller Fingerkaktus men den ser riktigt läcker ut. Det där vinet eller aad som nu finns i lådan på sista bilden ser livsfarligt ut :-)

Musikanta sa...

Ja, det är mycket man kan hitta inuti något annat. Det har du verkligen visat med dina fina bilder.
Ingrid

Musikanta sa...

PS. Kaktusblomman har jag aldrig sett förut. Mycket originell i alla fall.
Ingrid

Carita Liljendahl sa...

Flera fina tolkningar här!
Jag går ut med mitt bidrag på lördag :-)

amo sin blogg sa...

For ein fantastisk blomst du ventar på.
Fine bilder.

Anneli - A'la Foto sa...

Jag älskar ju krukväxter så jag kommer stanna vid denna bild för den är superläckert! Det är en knopp och ingen frökapsel men det vet du ju eftersom du skrivit knopp i det förra inlägget! Men jag kan berätta för dig att det inte är en kaktus! Det är en suckulent och den kallas mycket riktigt för Asblomma men heter Stapelia! Exakt vilken stapelia det är vet jag inte men det kan vara Stapelia Grandiflora! Många av stapeliaarterna har en säregen, lite otäck doft för att dra till sig flugor och diverse andra insekter! Men det finns också stapelia som är helt doftfria och det är tacksamt att du har en sån för det är en riktigt häftig blomma som du har fotograferat så otroligt häftigt i andra inlägget! Och vilken maffig knopp här! WOW! Lycka till med den fina blomman!

Byblixtra sa...

Så häftig och färgstark blomma du har! Här ovan fick jag ju veta att det är en suckulent. :-)

Kul inlägg och varierande inlägg på temat. Klurigt tänkt, när du tog bilden på nummerlappsapparaten. :-)

Anni sa...

Japp, jag är skyldig till att kalla den för asblomma/askaktus och enligt Anneli har jag ju rätt - fast att den inte luktade illa var en överraskning (inte nu, du har berättat det förr). Jag hade själv en sådan en gång, men den åkte ut p g a "doften".

Undrar om det exploderande vinet är gott, druvan är det i alla fall.