måndag 16 april 2018

Glad måndag

Visst var det en glad måndag även idag! Jag menar solen sken, det var 15 grader och vårkläder/-skor behövdes inte byta tillbaks till dunjacka och kängor. Bara en sådan sak;-) Tog tre bilder till ”Glad måndag” under dagen. Och kan ni tänka er att inte en enda är från Täby Centrum;-)

Nya lekplatser

För någon vecka sedan visade jag ju en bild från lekplatsen utanför vår port som är under renovering. Men faktum är att det finns två lekytor till på vår stora innergård. Det har snickrats och donats på en av dom sedan förra torsdagen. Tre killar jobbade där till och med i lördags. Tyckte det var dags för en första inspektion. Och jag blev mäkta imponerad och glad måste jag säga. Inte bara att ”bygget” är nästan klart, det är väldigt fint också.

Vårtecken 1

På många bloggar visas just nu vårtecken i form av krokusar, snödroppar, tussilagon med mera. Ja, det är ju samma sak varje år. Å precis som vanligt har jag inte hittat en enda vårblomma. Verkar vara på fel plats vid fel tillfälle jämt;-) Men kolla här. Bredvid lekplatsen hittade jag en buske med nåt som jag skulle säga är knoppar. Är glad att jag för en gångs skull kan bidra med ett konstigt vårtecken jag med.

Vårtecken 2

I innerstan öppnade de flesta restauranger och caféer sina uteserveringar den 1 april. Nu har vi inte många uteserveringar runt "Döda Torget" vid Täby Centrum, men jag blev oerhört glad när jag såg att en av våra favo restauranger snart öppnar sin uteplats igen. Yiipphhiieee:-)

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

11 kommentarer:

nalta norrland sa...

Vårtecken i form av blomster är det dåligt om på mina breddgrader.
Uteserveringar har vi icke heller... om man nu inte väljer att sätta sig ute i en snöhög med sin kopp kaffe ;-)
Härliga glada bilder som gör att det känns som hopp om en vår även i år :)

Ditte sa...

Glädjande händelser alla tre. Och dessutom vårkänslor i luften även idag. Lekplatsen ser verkligen ut att bli fin och roligt att det satsas på en bra och kreativ lekplats. Fint med allt trä.
Du vekrkar ha lite otur på blomsidan men denna knopp går ju precis lika bra. Tydligt vårtecken är det. Att uteserveringarna är lite senare hos er gör ju inte så mycket utan huvudsaken är att det är på gång med möjligheter att sitta ute. Kunderna ska ju komma också.

Geddfish ♥ sa...

Det doftar vår hos dig och det har det gjort även hos mig, trots gråmulet väder.
Det är likadant varje år, man letar vårblommorna. Hade min make levat hade vi för länge sedan varit i skogarna och sett vitsoppor och blåsippor. Nu har jag ingen bil och jag får titta åt andra håll.
Tiden går fort, snart är det maj.

Susjos sa...

Javisst var det varmt och skönt ute idag, underbart! Å så kul att du hittade en knopp, inte fy skam!
Grekiska kolgrillsbaren har vi också här i Frösunda, och dit har vi varit en gång, gillar ju grekiskt! Underbart att uteserveringarna börjar öppna!


Svar: Jo, jag vet ju att vi flyttat till "AIK land", men har väldigt svårt att heja på de där svartgula laget! Köpte en majblommekrans igår-som ju är svart och gul och satte på min jacka, men den tappade jag lika fort, kanske en mening eftersom jag inte gillar AIK...det går bara inte! Maken har inget favoritlag i allsvenskan ( men älskar att titta på europeisk fotboll, han har fixat en fotbollskanal nu på TV:n)´, både han och jag tycker nog att Djurgården är ett strå vassare, maken har också som liten varit med i DIF:s cykelsektion...så därför DIF, hihi!

Anki sa...

Härliga bilder med mycket vårkänsla ... härligt att favoritrestaurangens uteservering ligger i startgroparna :)

Monica sa...

Eggs inc ser ju inte helt fel ut, synd att
man nästan aldrig är i stan och halva priset
var inte så tokigt.
Pensionärer lite annorlunda vårtecken här, själv
kör jag krokus och firar att det börjar ljusna på
morgonen igen.
Får nog göra en resa till Täby har ju inte varit
där på över ett år nu finns väl lite nya butiker
kan jag tro.
Mors lägenhet renoverades och såldes för en halv
miljon mer, det var mycket att göra (bad kök och toalett)
men några ören tjänade han nog.
Ha det bra

Anita Malta sa...

Hejhopp!!! Där försvann ännu en riktigt Glad måndag med en så gott som färdig och fin lekplats, vårknoppar och stolar staplade på hög :-) Våren har kommit för att stanna och man kan inte vara annat än Glad, även om det nu råkar vara tisdag :-D

Anni sa...

Uteserveringar, nog är det ett vårtecken vi gillar skarpt! Den där greken tycks ha spritt sig över stan, såg att den finns vid Hovet förutom nära St Görans sjukhus. Kanske fler ställen?

Knoppen ser ut som en Mahonia - jag får gå ut och kolla om min också har knopp. Det blir gula blomställningar som doftar starkt och sedan kommer blåa bär som äts av fåglarna och färgar rätt ordentligt.

Christian Lehmann Gisler sa...

Vilken fin bild på vårtecken (busken)!
De där stolarna får mig att tänka på förra året "Open Art" här i Örebro, där man hade gjort en installation på Järntorget fullt av stolar
kolla här: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/orebro/var-med-fran-starten-av-open-art-nu-lamnar-ledaren

Skulle gärna vilja låna din stolbild för framtida bruk....

Paula sa...

Mer uteserveringar till folket! Jag får ta med mig ryggsäck, termos, mugg och hundgodis och sätta mig på en bergknall vid sjön. Det har sina fördelar men att sitta och glo på folk är inte en av dem! Vad jag vill säga är väl att det är kul med lite omväxling och jag skulle gärna sitta på en riktig stol vid ett riktigt bord och följa folkvimlet ....fast, ingetdera är ännu möjligt, tre decimeter snö återstår...

Eva Trillian sa...

Fantastiska saker att glädjas åt :) Uteserveringar inte minst! Snart så ... även utan jacka!