söndag 1 april 2018

Skyltsöndag #151

Oavsett om det är ägg, lammstek, påskharar, kycklingar, påskris, påskkycklingar med mera som gäller under påskdagen så är det ändå Skyltsöndag här i blogglandia.
Lägger upp fem skyltar som jag tagit under den gångna veckan. Två ”normala” som jag tyckte var roliga, och sedan en triss som är väldigt fyndig och dessutom bildar en röd tråd. Inte för att jag strävar efter en röd tråd precis, men om en sådan dyker upp så tackar jag ju inte nej till den precis;-)


Svenska Melodifestivalen är ju slut, men snart är det dags för Eurovision Song Contest (ESC) i Portugal. Som ni ser har Samsung laddat upp för det evenemanget. Hatten var lila, så den köper jag;-)


Den här skylten hittade jag inte helt otippat hos min lokala ICA.


Den röda tråden
SL (Stockholms Lokaltrafik) och Waxholmsbolaget har startat ett samarbete verkar det som. Till och med den 29 april kan man använda busskortet ACCESS även på Waxholmsbolagets båtturer ute i Skärgården. Bolagens reklam är extremt fyndig tycker jag och den väckte omedelbart mitt intresse.


Ni som har åkt tunnelbana i Stockholm har kanske lagt märke till högtalarrösten ”Tänk på avståndet mellan vagn och plattform”. Här missade reklambyrån en aning, då den skrev ”Se upp för avståndet mellan båt och brygga”. Godkänt ändå tycker jag.


”Se upp för dörrarna, dörrarna stängs” är originalbudskapet. Klockrent!


”Avstigning sker i tågets färdriktning” hörs på tågen. Jo, var ska man annars stiga av då... Även den texten är perfekt.


Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

Skyltarna är färgglada också, så de passar också till Gärdsmygens "projekt färg".

18 kommentarer:

Paula sa...

Riktigt fyndiga skyltar du lyckats hitta, själv gillade jag den med bananer, även om bananer inte är klyftiga så växer dom ju i klyftor...
o vem vill vara ensam? Buhuu.....vet du, nu ska jag snart sätta tänderna i mitt påsklamm som stått i ugnen i tio timmar! Gissa om det är spännande!

Åke sa...

Ja vare sig man vill så ska man skylta på din söndag!!! Jag har bilder, ska bara äta först. Fyndigs skyltar som altid :)

Annette sa...

Håller med - fyndigt! :) Undrar litet över banan-skylten, finns det verkligen de som bryter bort hela klasen förutom en enstaka banan? Däremot får jag erkänna mig skyldig till att ha delat på stora klasar när jag bara velat ha 4-5 stycken. Får skämmas litet nu. Kul med bilden i förra inlägget, med Gaphalsarna :))

Ama de casa sa...

Haha! Vilken otroligt bra SL-reklam! Gillas mycket :-)

Bananerna... Jag brukar ta det antalet bananer jag är ute efter. Skäms lite nu...

Sen tycker jag faktiskt att den där Schlagerhatten ser rosa ut? Jodå, BP... Den ÄR rosa. Sen heter det EuroVISION Song Contest... Men jag är impad att du vet var den går och att den är snart också ;-) Det är väl jag och framförallt Susjos som har dresserat dig lite :-D

Härlig skyltning ännu en gång - och tack för att du tar den vidare!

nalta norrland sa...

Med risk att jag upprepar mig, bästa skyltsöndagen på länge, Du är kanonduktig på att finna roliga och speciella skyltar.

Du är kort sagt BÄST

Ditte sa...

Riktigt härliga och uppiggande skyltar och med färg.
Galaxys reklam är rolig men jag undrar om min "selfie" skulle bli bättre om jag bytte telefon. Tveksamt!
ICA sreklam är bra och trist för en banan att inte vara i grupp.
Har också noterat Waxholmsbolagets reklam och gillar den. Å andra sidan gillar jag ju skärgården också. Helfyndig reklam i samarbetet mellan SL och just Waxholmsbolaget.
Tack för en toppenskyltning.

Emma, Sol som sol? sa...

Haha, kul att något så trist som lokaltrafik kan göras kul!

Ang bananerna, varför ska jag ta mer än jag vill ha? Ica får pengarna medan jag sedan kastar? Dessutom så är den troliga orsaken att bananerna bryts loss just för att de redan är dåliga! Varför ska kunden betala för redan slagna, ruttna och dåliga bananer?

KajsaLisa sa...

Du skulle tagit en selfie :) Den sista var informativ, stiger man av på sidan så blir man blöt om strumporna
Blev lite sent idag, men jag länkar upp dig nu.

Susjos sa...

Haha! Lite ESC -yra inne hos dej, jag tackar jag!!! Gillade verkligen den lila hatten!
Vilken kul reklam som SL och Waxholmsbolaget har hittat på, klockrent ju!
Bananreklamen är ju också himla bra, dumt att dela på dem, men det har man väl såklart gjort.
Perfekt skyltsöndag hos dej,som vanligt :-)

Steve sa...

Dom är påhittiga på din lokala ICA-butik.Är det månne den ledsna bananen som skapat skylten? Bananspråk eller?

Marie i Skrifvarstugan sa...

Vilka fyndiga skyltar du har hittat ! Jag måste vara blind som aldrig hittar några speciella skyltar eller så springer jag förbi dom för fort :-) Bra gjort av dig !
Alla var lika fyndiga och trevliga :-)

Anki sa...

Det finns ingen som kan mäta sig med dig när det gäller att hitta roliga och fyndiga skyltar! Reklamen från SL/ Waxholmsbolaget är suverän och din lokala ICA ligger betydligt före min i sina skyltar! Snyggt jobbat!

Marina sa...

Waxholmsbolagets skyltar var verkligen fyndiga!

Anita Malta sa...

Fyndigt skyltat som alltid! Den lila hatten skulle passa dig galant :-D Tänkvärd och fyndig bananskylt, fast visst får man väl köpa bara en singel.
Bra samarbetet där mellam SL och Waxholmsbolaget, både rent praktiskt och med en finurligt och träffande reklam.

Ser att jag finns med på listan bland Skyltare. Funderar starkt på att vika mina söndagar åt skyltning framöveroch ser fram emot att delta igen :-D

Husbilen-Ellen sa...

Fint med lilla. Bananskylten var bra och trissen jättebra!!

Anni sa...

Tycker ju att SL-biljetten kunde gälla året runt, fast jag ingen har. Reklamen är toppenfyndig och jag är tacksam över att de inte har med "Se upp för dörrarna, dörrarna stängs" - för den hade inte varit lika välkomnande.
Oj, vad mysigt det vore med en skärgårdstur!

Carita Liljendahl sa...

Klokt sagt av bananen!

Anni sa...

Tittar in här igen lite senare eftersom jag insåg att du visst hade med "Se upp för dörrarna" - vet inte varför det blev kortslutning i hjärnan när jag skrev min förra kommentar. Insåg det är jag såg Waxholmsbolagets skylt på tunnelbanan ...