tisdag 5 juni 2018

Weekly Photo Challenge: Vecka 23 – ”Tanke”

Alltså det är ju inte så lätt att fota tankar. De finns ju inne i mitt huvud om man säger så. Att förlora sig i tankar och drömma om det som har varit eller vad som komma skall är i och för sig lättare att illustrera med foton. Men som vanligt gör jag ett helhjärtat försök att få till en ”BP-twist” även till det här temat.

Trädgårdsgruppen

Tanken med den självutnämnda trädgårdsgruppen i vår bostadsrättsförening är väl att deltagarna – endast kvinnor som ni ser – ska plantera växter som de sedan ska vattna en gång i veckan. Trädgårdsarbetet är förlagt till tisdagar. Som ni ser finns det absolut en baktanke också – fika;-)

Fönsterbytet

Fönsterbytet pågår. Det är ju mera än 800 lägenheter som ska tas omhand. De trevliga killarna från företaget MIR i Västerås jobbar på för fullt. Tanken är att de även ska jobba på Nationaldagen imorgon. Ja, de slet ju på första maj också. Men som killen till höger uttryckte det: - Det gör inget, för vi är ju lediga på fredagar. Det är ju ingen idé att åka hem ikväll, åka upp hit igen på torsdag och sedan köra tillbaks samma kväll. Som ni ser har killarna blivit kompis med många boenden här. Jättekul!

Fotbollsbibeln
Aftonbladets fotbollsbibel kommer att säljas från och med imorgon. Den är efterlängtad kan jag säga, för tanken är att jag delvis ska basera mitt fotbollstips på informationen i magasinet. Efter ett VM/EM brukar denna bibel vara rejält tummad här hos mig. Och det är väl tanken med en sådan oumbärlig tidskrift;-)

Sanna är uppfinnaren av detta himla roliga fototema.

Flera bidrag med olika tankar hittar ni här.

23 kommentarer:

nalta norrland sa...

Nationaldagen är väl ett bra exempel på god tanke då de som bestämmer valde att göra den dagen till röd dag, dock räcker icke en god tanke för att vi svenskar ska börja fira nationaldagen på det norska viset.

Firar Ni nationaldagen på något vis?

Eva på Seniorvinklat sa...

Alltså jag har också en tanke om att inhandla Aftonbladet i morgon. Kul att jämföra deras tips mot mina:)

Stare Ström sa...

Bra varianter på ett svårt tema!

Ditte sa...

Perfekt tankebidrag och med just den där extar "BP twisten" Trädgårdsgruppes tanke gillades extra. Humor där. Och baktanken var ju med.
Och killarnas tanke om att inte åka som en jojo fram och tillbaka till Västerås är glasklar. DE tänker rationellt. Gillas.
Vad gäller VM bilagan så är min tanke också att köpa den.
Tack för dessa tankar!

nalta norrland sa...

svar Med tanke på att jag kräktes från det Elin blev gjord till hon var två veckor gammal är jag otroligt glad över att jag icke är med barn ;-)

Yes jag har hittills överlevt ;-) pratade med 1177 som ansåg att det kunde vara utmattning som fick hela min kropp att krascha och bli upp å ner - ur balans - jag borde kontakta läkare/Sjukstugan med tanke på mitt sjukdomstillstånd/diagnos.

Helén sa...

DU har fått med många bra tankar i ditt inlägg! Bakom det mesta vi gör finns en eller annan tanke, även baktankar ibland :-). Är baktanken fika så är det helt OK baktanke.

nalta norrland sa...

svar Ha ha skojjar Du ;-) Sjukstugan öppnar inte förrän 7.15 på torsdag å eftersom jag inte är akut sjuk, för det är jag i alla fall inte just nu ;-) så måste jag ringa under telefontid å det är först kl 7.30 som den öppnar... före 7.30 är det alltså 112 å nää så akut är det icke.

Annette sa...

Aha, då skall jag köpa den VM-Bibeln i dag! Log litet åt att trädgårdsarbetet skall ske på tisdagar. Struktur och ordning ;) Men frågan är om det är en så bra metod. När det gäller växter får man nog anpassa sig efter dem och vädret. Hoppas att trädgårdsgruppen fortsätter att ha så trevligt som på bilden med gemensamt arbete och fika.

Steve sa...

Jag struntar i fotbollsbibeln. Har nu gjort mitt tips helt efter eget huvud och oxå skickat in det.
Jag hittade en bra länk till Expressens VM-tips där jag tippade och fick då grupptabellerna på köpet. Mycket bra. Inte en massa poängräknande för att utröna vilka som gått vidare till finalspelet. Sverige går vidare från gruppen med ett nödrop men åer sedan ut mot Brasilien i åttondelsfinalen. Finalen bör bli en klassiker. Men, det är enligt mitt tips det.

Anki sa...

Visst är det svårt att sätta tankarna på bild - men som alltid så lyckades du alldeles lysande! Fotbollsbibeln får vara för min del - gissar att det kommer att drälla av experttips i både radio och tv - och tja ... mitt intresse är väl inte så stort :)
Ha en trevlig Nationaldag!

Ama de casa sa...

Haha! Gillar verkligen din tolkning! :-)

Den där fotbollsbibeln är nog inte dum. Brukade köpa Schlagerbiblarna på den tiden jag var i Sverige när det var dags för dom. Blev nog mer tummade än fotbollsvarianten, tror jag... :-D

Geddfish ♥ sa...

Min tanke var, att kunna bloggvandra igår kväll, då jag reste hem ifrån Stockholm, men den tanken slogs bort, då nätet inte var på sin glada sida.
Suverän BP blandning av ett vecko-ord! Gillar också trädgårdstanken. Allt man gör gemensamt kan bli till många goda tankar.
Ha en förträfflig nationaldag! Jag firar den med sol på balkongen än så länge, kanske går "fram" lite senare.

Klimakteriehäxan sa...

Och snart kommer du enbart att tänka på fotboll, eller hur? Det vore kul om de blågula kunde sparka lite jättebra, s a s ...

Anni sa...

Det var bra tankar på alla dina bilder, tycker jag. Klart att fika är viktigt, det är ju precis därför fikat har blivit en svensk favorit. Fika är mer än det man äter/dricker.

Fotbollsbibeln köper jag inte, gynnar inte kvällspressen (som inte är så mycket kvälls längre) utan hoppas på att DN har en hyfsat bilaga som jag kan läsa. Snart börjar det, hurra!

Emma, Sol som sol? sa...

Du har haft stor tankeverksamhet här! :)

Trevligt med trädgårdsgruppen, de gör förhoppningsvis ett bra jobb som fler kan glädjas åt samtidigt som de har roligt själva! Även om jag får en misstanke om att din tanke om gruppen inte är riktigt lika positiv. :)

Herr Nilssons Fru sa...

Fina tankar blir bra bilder :)
Tror min gubbe tänkte lite som de där. Varför vara ledig idag, när man kan vara det på fredag. Jag funderade själv på att gå in o jobba idag men så fick jag någon slappa tanke o tog de bara väldigt lugnt istället. Så jag får väl jobba på fredag då.
Idag för 37 år sedan födde jag min andra son. De du!!
Kramiz

Susjos sa...

Smarta ”tanke” bilder! Försöker skriva från mobilen, det var inte lätt att komma in på kommentarer!
Min man, och jag med är intresserad av ert fotbollstips! Jag har inte din Mail-adress, men min e-mail adress finns på min blogg under min profil :-)...
Kram å trevlig nationaldag!! ��

KajsaLisa sa...

Klart det finns en baktanke att fika, allt vi gör tillsamman i det här landet går ut på att vi skall få fika. Något att tänka på under nationaldagen eftersom det är typiskt svenskt.
Vinkeln på fönsterbytarbilden bara älskar jag :)

Vilt og vakkert sa...

Heisann, det var mange tanker om hva som skjer, høyst aktuelt! Har man hus, har man have er det alltid et eller annet å tenke på! Fotballen får nok klare seg sjøl for min del ;:OD) Ha fien sommerdager...

Paula sa...

Här blev det många både kloka och smarta tankar minsann. Att få de boende att gå samman, lära känna varandra, pyssla med något som gör att man också känner ansvar och delaktighet är jätteviktigt. Och din fotbollsbibel! Jag gör likadant när det är dags för OS eller VM i skidor eller friidrott. Men fotboll, nä där går gränsen, har börjat skolka från byns hemmamatcher till o med, fy på sig Paula

Byblixtra sa...

Trevligt med en trädgårdsgrupp, om än självutnämnd. Utan den blir det inga vackra planteringar. Fler från bostadsrättsföreningen borde gå med där, tänker jag. :-)"LillaSyster" sa...

Fyndig baktanke..... gör säkert att det kommer fler och att de flesta som ska vara där dyker upp! =)

Carita Liljendahl sa...

Du lyckades ändå fånga "tänkandet" och TANKE bra!