torsdag 14 juni 2018

Festen har börjat


Reklam för fotbolls-VM i leksaksaffären BR.


Bäst att satsa på sexpack direkt;-)

Klockan 17:00 idag började äntligen festen. Fotbolls-VM i Ryssland alltså. Värdnationen körde över Saudiarabien med 5-0. Inga premiärnerver inför den krävande hemmapubliken alls. Kan väl säga som så att om Saudiarabien hade kunnat stava till försvars- och passningsspel hade skadan kanske kunnat begränsas till 3-0. Men nu kunde dom ju inte det – stava alltså. Anmärkningsvärt var också att ryssarnas tröjor såg ut som om de var hoplappade med vit gaffatejp vid axlarna. Japp, den tejpen finns i vitt. Jag kollade. Dessutom la jag märke till att inte en enda rysk spelare hade ett ”riktigt” skägg och/eller långt hår. I det saudiarabiska laget var de flesta killar skäggprydda. Många hette Hawsawi, och ännu fler hade efternamn som började på "Al-".

Fotbollstips
Som ni vet har vi återigen ett litet annorlunda fotbollstips på jobbet. Mycket glädjande är att vi slog deltagarrekord med hela 40 personer, varav Steve, Susjos man M, Susjos kompis T och Eva kommer från bloggvärlden. Hur roligt som helst.

Festen varar i fyra veckor
VM pågår ju i fyra veckor. Under den tiden kommer jag fungera som ”expertkommentator från tv-soffan” åt tipsgänget. Här på bloggen lär det också bli ett och annat fotbollsorienterat inlägg. Det här är bara en liten uppvärmning. Bara så ni vet.

17 kommentarer:

nalta norrland sa...

Joo hejsan typ ;-) festen och festen... men det gick bra för Ryssland :) Jag har ju typ samma känslor för fotboll som Du har för schlager ;-)

Ikväll har det regnat pyttelite hos mig, blåser destomer å är riktigt kyligt.

Min mamma varnade mig för att engagera mig för mycket i andra ;-)
hon ansåg jag hade nog och att det räckte som det var... tro om hon är lite orolig att jag ska "lämna" henne...

KajsaLisa sa...

Vem vet, du kanske slutar i TV studion :)

Susanne sa...

Jag är med för första gången och trist nog slog mitt resultat inte in, men det är många matcher kvar.

Anonym sa...

Har du hört talas om Trinidad & Tobago?
Två jättestora karibiska öar, som klådde USA
i kvalificeringsmatchen,
så stora USA finns inte med i World Cup.

Vi borde skämmas!

Ruth i Virginia

Ama de casa sa...

Jag råkade ju hålla på Ryssland och blev såklart glad att dom vann. Tittade med ett halvt öga och trodde att matchen hade slutat 3 - 0 när den var slut. Haha! Men då är jag väl typ 60% intresserad i alla fall som bara missade 2 av dom 5 målen :-D

Imorgon blir det nog livat här när Spanien möter Portugal :-)

Susjos sa...

Riktigt kul att fotbolls-VM har börjat, för maken har ju tippat med er, hihi, riktigt roligt!Såklart satt han klistrad vid TV:n idag, eftersom han var ledig. Jag hann se lite av invigningen, den var ju fantastisk, inte minst för att de har fått dit en världsartist : Robbie Williams! Men sen var jag tvungen att åka iväg på lite grillparty i Friskis regi.
Älskar dina inlägg och expertkommentarer!!!! Det här blir ett kul VM!

Susjos sa...

PS. Tack för länken ;.)

BP sa...

Svar till Ruth: Javisst, läste jag om den matchen. Antar att USA fortfarande slickat sina sår, ungefär som Nederländerna och Italien, där det var lilla Sverige som såg till att de får följa VM på tv.

Å med tanke på VM 2026 med 48(!!!) lag som ju ska spelas i Kanada, USA och Mexiko så är det nog lika bra att USA får en gratisbiljett till mästerskapet. Jo, det får ju Kanada och Mexiko också såklart, men ändå;-) Åsså är det ju åtta år dit också...

Anonym sa...

En liten örfil till Trump, som har fajtat med
både Mexico och Kanada på sistone. Åtminstone kommer han inte
att vara president 2026, men titeln kanske går i arv, som
den gjort i Nord-Korea. :)

Ruth i Virginia

Ditte sa...

Perfekt med en personlig kommentator. Jag kommer att se en del matcher, men lite beroende på när de sänds. Och jag utgår från att Sverige tar hem det. Eller i varje fall har siktet helt inställt på vinst. Håller tummarna.

Anki sa...

Jag är förstås glad för din och andra fotbollsintresserades skull, men jag nöjer mig med att se hur det går för vårt svenska lag.

Tack! Jag har bara ritat den fula figuren - väskorna finns i redigeringsprogrammet och fotbollen snodde jag på nätet :)

Steve sa...

Saudiarabien var en riktig besvikelse. Kan det vara ramadan som satt sina spår? Det känns ändå bra att börja med rätt vinnare på VM-tipset.

Marina sa...

Gårdagens match var väl ingen höjdare direkt om man säger så...men nu hoppas vi på en kul match ikväll mellan Spanien och Portugal. Ser fram emot att följa med i dina matchanalyser framöver :)

Eva sa...

Längtar till dina nästa expertkommentarer. Detta är bara hur kul som helst, även om jag tippat uppåt väggarna hittills:) Har satt upp Carolas förnämliga exceldokument ovanför TV:n. Nu väntar vi på Portugal och Spanien. Vill gärna se spanska publikens reaktion när Ronaldo gör entré ikväll.

Christian Lehmann Gisler sa...

Om inte Saudiarabien var ett rikt land, skulle man kunna tro att Putin hade betalt en rejäl summa för vinsten, har sällan (aldrig?) sett en så dålig inställning....
f.ö. är det bara kul att det hela är igång, ska se så mkt som möjligt...som vanligt, och till förtret för makan :)

Carita Liljendahl sa...

Ja, festen har börjat! Heja Sverige och Island!

Anni sa...

Coca Cola och Ryssland känns som en konstig kombination. Borde det inte vara vodka? USA är ju inte ens med och spelar ...