fredag 15 juni 2018

Dagens snabbis

En halvlek i en fotbollsmatch är 45 minuter lång. Sedan blir det 15 minuters paus. Har alltså precis en kvart på mig för att skriva det här inlägget. Så det får bli en snabbis här på bloggen i pausen mellan Portugal-Spanien (2-1). Om ni tror att jag suttit framför tv:n sedan klockan 14:00 idag så har ni fel. Vädret var helt fantastiskt (är inne i femte sommarveckan vid det här laget), så maken och jag drog återigen till Norra Djurgårdsstaden med omnejd. Som ni vet är en fotboll rund. Alltså kommer här två runda - eller nästan runda i alla fall - bilder från dagens utflykt.

Två av de berömda gasklockorna. De får vara kvar som tur är.


Ett odefinierbart ganska sött objekt i ett dike.

13 kommentarer:

Eva på Seniorvinklat sa...

Rätt tänkt. Man kan inte kolla alla matcher. Snygga bilder. Men de är de lite udda lagen som är roligast. Det är verkligen VM.

Ditte sa...

Bra med lite luft och en trevlig "njutflykt". Och runt som nästan runt! Gasklockorna är häftiga och fint att de får vara kvar. Grunnade på vad det blå är- SEr ut som ögon som tittar upp från ett dike i en blå kalufs. Uppmärksam är du!

Anki sa...

Då trodde jag fel! Härligt med en utflykt i det fina vädret istället. Gasklockorna är riktigt snygga - bra att det får vara kvar!
Det blå i diket associerade jag genast till Kakmonstret i Mupparna!

Steve sa...

Så tråkigt om en halvlek skulle vara bara 15 minuter, men jag förstår så klart vad du menar. Du har gått ut hårt i VM-tipset ser jag. Själv hoppades jag att halvtidsresultatet skulle stå sig tiden ut då jag tippat 2-1, men efter matchen så var jag ändå glad åt att ha fått se denna fantastiska match.

Gasklockorna är mäktiga. Vad används de till idag?

Det där blå i diket. Kan det vara från en påfågel som slirat hem på nattkröken?

Ama de casa sa...

Alltså... "En halvlek i en fotbollsmatch är 15 minuter lång"? Jag trodde du var mer kunnig i fotboll än så ;-) Till och med jag vet att den är 45 minuter :-D

Jag - som är så kunnig i fotboll - skippade också dom två första matcherna, men jösses vad spännande den tredje blev!

Snyggt fångade runda grejer där :-)

Marina sa...

Det blev en match värd att se!

Emma, Sol som sol? sa...

Den där oidentifierade saken tror jag är en sådan där pälsboll som ska hänga på handväskan eller ryggsäcken. Inte för att den är mer identifierbar för det men nu vet du vad et är i alla fall. :D

Jag fick nämligen en handväska i julklapp förra julen och då satt det en sådan pälsboll på den. Den tog jag bort, funderade på om vildkatten Tramse skulle vilja ha den som leksak men han skulle nog bara titta på den undra vad f-n han ska med den där till. Lite samma känsla som jag hade när jag såg den sitta på handväskan.

I skrivande stund sitter han mitt i vår hall och tittar på mig. Helt lugn. Men inte klappbar.

Klimakteriehäxan sa...

Haha, jag hajade till först - "hon vet väl att det är 45???" men insåg förstås att du syftade på pausen ... jag tittar också men inte oavbrutet utan lite till och från.

Carita Liljendahl sa...

Fantastisk insats av Ronaldo!
Mest väntar jag på Sveriges matcher, den första går på måndag inte sant?

nalta norrland sa...

Har inte ens sett någon liten klimp från nån match, kan ju bero på att jag icke såg på tv igår ;-) Jag hann ju inte ens med bloggen igår.

Skolavslutning och Js födelsedag, bilkörning hit och dit och besök av C & R gjorde att dag tog slut väldans snabbt... J jobbade från 8 till 20 förutom en timme då han var med på Elins skolavslutning på Hembygdsområdet. Elin var på bio med kompisar, dem såg Jurassic Park :)
väldigt bra film tyckte både Elin & C.


Monica sa...

Är i och för sig blond så håren skulle
inte synas så mycket men jag tittade
just och jag har inte ett hårstrå på
benen, konstigt:-)
Fyra underbara veckor för dej, för sådana
som mej blir det nog bara repriser men vad
gör det mer tid i trädgården.
Fast i går bandade jag Generalens dotter en
film som håller fortfarande med en 45 årig
lite mulligare och mumsigare Travolta
Vilken läcker katt i koppen och rumpan var
ju riktigt söt.
Ha en skön helg :-)

Christian Lehmann Gisler sa...

Häftiga de där byggnaderna ! :)

Anni sa...

Två bilder helt i min smak, även om jag inte har en aning om vad det där blåa är!?!