tisdag 26 juni 2018

Weekly photo challenge: Vecka 26 – ”Spel”


Andreas Granqvist är visserligen en stor spelare i det svenska landslaget, men det gäller att ha rätt sponsoravtal också.


Klart att butikerna vill slå mynt av fotbolls-VM. Men jag kan tycka att skyltdockan borde byta sko;-)


Även den lokala radio- och tv-handlaren gör reklam för sina produkter. Den här annonsen hittade jag i dagens lokaltidning. Mig vetande är vi dock redan inne på 13:e dagen i detta VM. Som sagt fotboll är mera än bara ett spel.

Min mamma brukade alltid säga: ”Fotboll är bara ett spel.” Så f*n heller;-)
Bilderna jag lägger upp är ett bevis på det.
Fotboll är så långt ifrån bara ett spel man kan komma. Detta kan ni även få bekräftat nedan, där ni kan läsa min ”expertkommentar från tv-soffan” som jag mejlade till vårt tipsgäng igår. Hoppas ni får ett gott skratt. Enjoy!

”Den här kvällen får ni en liten annorlunda ”expertkommentar från tv-soffan”.
Efter 25 minuter av tråkfotboll bytte jag från Iran-Portugal till Spanien-Marocko. Alltså missade jag det bästa som hände i den matchen. Åt andra sidan hade jag ju redan missat två mål i matchen Spanien-Marocko. Men i gengäld fick jag se fyra röda kort som delades ut till Marocko under första halvleken.
Sedan fick jag för mig att Spanien inte skulle nöja säg med ett oavgjort resultat, så jag bytte tillbaka till Portugal-matchen. Hur tänkte jag då? Så då gick jag ju såklart miste om Ronaldos straffmiss.
Gick tillbaka till Portugal-matchen och missade då ledningsmålet för Marocko. Jo, jag missade Spaniens kvitteringsmål också. I gengäld fick jag se två VAR-situationer, varav en resulterade i ett gult i stället för ett rött kort för Ronaldo. Den andra slutade med en straff för Iran och slutresultatet 1-1. Där fick jag ju i alla fall se mitt första och enda irl-mål den här kvällen.
Imorgon ska jag följa en match, jag lovar!

Kuriosa
Första målet för Portugal som inte gjordes av Ronaldo i den här turneringen.
Domaren Enrique Caceres från Paraguay orkade inte längre och blåste av matchen minst fyra minuter för tidigt. Han gjorde en bedrövlig domarinsats och lär nog inte få döma fler matcher i detta VM.”

Sanna är uppfinnaren av detta himla roliga fototema. Undrar om hon hade fotbolls-VM i åtanke när hon valde veckans tema.

Flera bidrag med spel hittar ni här.

20 kommentarer:

Ditte sa...

Hur kunde jag ana att ditt inlägg denna veckas tema om "spel" skulle handla om fotboll. Ren intuition var det nog inte. Tack för ett läckert bidrag och med analys. Jag zappade också lie mellan kanalerna men såg nog väsentligheterna, de få som var. Bara tur. Men domare "Paraguay" måtte inte ha gått klart sin kurs så hoppas att han gör det innan det kommer till att döma fler matcher.
Helt enkelt ett toppeninlägg!

Stare Ström sa...

Kul att läsa en "expertkommentar"! Ett gott skratt förlänger livet sägs det ju!

KajsaLisa sa...

Domaren kanske skulle med bussen.

Annette sa...

Vi såg faktiskt matchen mellan Sverige-Tyskland (även om jag försökte skriva ett blogginlägg samtidigt). I morgon är vi på ett hotell med storbildsteve vid poolen, undrar om vi får se Sverige-Mexico på den då 😃 Det vore en upplevelse, mitt i det franska landskapet.

Geddfish ♥ sa...

Ett uttömmande och frodigt inlägg om spel, men expertutlåtande och anledning till motion av skrattmusklerna!

Ama de casa sa...

Haha! Du lyckades verkligen "bra" med ditt fläppande på fjärren igår :-D
Snyggt skyltat! F'låt, jag menar såklart snygg tolkning av veckans tema hos Sanna :-) Jag hade precis samma tanke som din den där sista när jag såg vilket veckans ord var :-)

Olga T sa...

Ha ha ha! Elände när två matcher går samtidigt. Ja, han var verkligen trött domaren. Torkade sig i pannan.
Såg du den iranske målvaktens utkast? Oj oj oj!

Helén sa...

Det verkar sannerligen besvärligt att försöka följa flera matcher samtidigt. Jag hoppas du får se riktigt bra fotboll och en massa mål och annat trevlig innan VM är över. Själv begriper jag inte ståhejet omkring detta spel...?!? :-)

"LillaSyster" sa...

Håller med dig, skyltdockan borde absolut ha fått ett par passande skor! Ha en härlig onsdag =)

Steve sa...

Jag tror oxå på att koncentrera sig på en match. Alltid missar man nåt när man zappar mellan kanalerna. Jag missade bl. a. att domaren blåste av matchen för tidigt så det blev jag inte varse förrän jag läste din expertkommentar.

Musikanta sa...

Jag har sett så många matcher nu att jag ser små gubbar överallt som springer när jag sluter ögonen. Men jag håller mig till en match i taget. Det gjorde väl kanske inte så mycket att du missade några mål, de sänder ju dessa i repris ideligen. Recensionen var rolig att läsa.

Jag tycker dock att det är väldigt mycket slagsmål=tacklingar på planen, vilket ibland resulterar i blodvite. De måste slå sig väldigt mycket, de stackars fotbollsspelarna. men de har väl tränat på att ramla omkull. Även när ingen är in närheten...
Ingrid

nalta norrland sa...

Jag har jämt trott (haft åsikten) att detta flipprande med tv-dosan är typiskt manligt, jag blir galen då det plötsligt byts program "för det hände ju inget ;-) men nu förstår jag att detta även händer då en fotbollskvinna sitter framför tv:n å matchen är trist :)

Monica sa...

Här var det fotboll för hela slanten.
Skyltdockan kan inte ha spelat mycket fotboll
med dessa omuskulerade ben:-)
Ja du någon grillning blev det inte i regnet och
stormen på midsommarafton det var tyst och
stilla här.
Här i bushen var butikerna öppna till 15 i alla
fall och dom var ganska välbesökta i skitvädret.
Ha det bra

Susanne sa...

På tal om spel, så drog jag ihop lite poäng igår ;)

Vilt og vakkert sa...

Heisann, det var en mening med at jeg ikke fikk sendt kommentaren min i går, for nå kan jeg si GRATTIS med ny runde i VM.... jeg som egentlig bare heier fra tribunen på lokallaget når de er i første divisjon.... og det er det lenge siden de var!
MORO AT DERE ER SÅ FLINKE MED BALLSPILL! Lykke til videre med utmerkede innlegg i denne utfordringen og med flere mål i VM-utfordringen. Heier på deg og de gule og blå!

Paula sa...

Haha, vilken rolig sushibild. Ja nu fick du bre ut dig om fotboll på veckans tema. Själv tänker jag nog hitta en annan vinkling, men jag såg ju matchen idag, i alla fall delar av, o det är smått mirakulöst.
Angående dotterns rakade huvud, jag förstår hur du tänker men jag tycker att det numera är så många som rakar huvudet, även om det kanske är flest killar (bland annat mitt barnbarn) att den associationen inte längre gäller. Och framför allt, ju fler som rakar huvudet ju mindre anledning att tänka på cancer! Så tycker jag!

Carita Liljendahl sa...

Jag hade blivit förvånad om jag INTE hade hittat fotboll här :-)

Härlig seger mot Mexiko i går!

Vilt og vakkert sa...

Heisann, hvor blir mine kommentarer av, dette er mitt tredje forsøk, alle gode ting er tre .... heter det! Håper jeg slipper med det fjerde. GRATTIS med gode kamper i VM. Jeg følger svært lite med, så hvodan det ligger ann akkurat for øyeblikket, aner jeg ikke. Håper dere er med til the bitter end! Flott og engasjerende innlegg av deg denne uka, optimistisk og entusiastisk! Heia Sverige ;:OD)

amo sin blogg sa...

Fantastisk innlegg !
Her i huset er det mannen min som er mest fotballgal så eg ser same kampen som han,
Akkurat no er det Frankrike mot Argentina som går på skjermen.
Eg kjenner at eg unner Messi å vinne det einaste han manglar. Verdensmeistertrofeet.
Ellers heiar eg på Sverige og Danmark og håpe dei begge går vidare.

God helg.

Byblixtra sa...

Jo, det ska vara fotbollsskor till skyltdockan. Det förstår till och med jag som inte är insatt i fotboll. ;-)