måndag 18 juni 2018

Glad måndag


Straffskytten Andreas Granqvist vrål efter att ha satt straffen i mål.Foto: BBC

Så här firar man ett förlösande mål. Foto: Sportbladet

Klart att det är en glad måndag! Jag menar Sverige slog ju Sydkorea med 1-0 så…
Nu satt den segern ganska hårt inne måste jag säga. Blev riktigt orolig när Sverige efter 10 minuters spel knappt fått låna bollen, än mindre lyckats ta sig över mittlinjen. Sydkoreanerna var pigga, aggressiva och inte minst oerhört snabba.

VAR
Nej, jag menar inte den gula geggan som man kan få vid infektioner utan videogranskningen VAR som är en nyhet i årets VM. VAR borde ha installerats för länge sedan. VAR används bland annat när domarna har missat en straffsituation.

Straff
Och just en sådan situation uppstod när Viktor Claesson kapades i straffområdet och domaren lät spelet fortsätta trots stora svenska protester. Men tio sekunder senare avbröt han spelet efter att VAR-domarna uppmärksammat honom på vad som skedde.
Domaren kollade tv-bilderna och pekade på straffpunkten. Lagkaptenen Granqvist satte straffen iskallt i mål.

Några observationer à la BP
- Kim och Lee är väldigt gångbara namn i Sydkorea. Jo, Jo också. Jo heter nämligen lagets målvakt.
- Det går alldeles utmärkt att linda in en skada med gladpack i stället för att använda en binda. Det gjorde den sydkoreanska läkaren när en spelare fick en lårkaka. Sedan kan man använda en binda som svettband, vilket Sydkoreas 2:a Lee gjorde.

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

15 kommentarer:

nalta norrland sa...

Tänkte först "Vadå Glad Måndag"? tills polletten trillade ner och jag kom på att det är måndag idag... har lite problem med veckodagarnas namn ;-)

Kul att Sverige lyckades vinna matchen... är Korea bra eller är Sverige lite opå helt enkelt?

Nu är torrtiden över, regnet kom igår kväll.

Anki sa...

Absolut en riktigt glad måndag! Det var onödigt spännande ett tag, men det gick ju bra och Sverige vann :)
Önskar dig en glad fortsättning på denna dag!

FREEDOMtravel sa...

Mitt jobb var riktigt generösa idag och lät alla som ville se på fotboll i ett av konferensrummen. Jag? Jag jobbade ... ;) Men ... heja Sverige!

Paula sa...

Haha, nu är du i ditt esse va! Och faktum är att jag kollade på matchen! Trot eller ej...kollade är väl att överdriva något, jag slog på teven och satt med ryggen åt vid datorn, men, jag såg straffen, för då vände jag mig om! Så det så! Om det blir flera matcher jag ägnar min tid åt det visar sig. Är det dåligt väder är chanserna större att jag befinner mig inomhus när en teveapparat! Men du, kvinnan som var så läckert klädd, hon matchade ju sin moppe dagen till ära, hon åkte en söt liten 50-tals moppe. Annars ser hon ju ut som folk gör mest, men det är skoj när man lägger ner tid och energi på utseendet vid rätt tillfällen.

Ditte sa...

Tack för en perfekt sammanfattning. Tycker att radio eller tv skulle anlita dig. Och humor finns med. Välbehövligt. Nu kunde man ju stundtala hålla sig för skratt flr slutet av matchen kände ju lite seg. Men 1-0 är ok. Had egivetvis räknat med vinst för Sverige. DEt är ju därför de är där. Nåja, min käpphäst. Det är ju seger som gäller.

Marina sa...

Min tillvaro var ju så himla illa planerad så jag arbetade idag (sista dagen innan semestern) och då vi satt i möte precis kl.14 så fick jag "smygfölja" matchen på mobilen, men det blev tillräckligt spännande det med!

Susjos sa...

Snacka om glad måndag! Synd att jag sov mej igenom hel amatchen, men har man jobbat natt så har man!

Gillar dina expertkommentarer mycket!!! Såg också tandställlningen i sista matchen ikväll :-)..och Englands två mål ;-)

Leder Tobbe fotbollstipset? Va roligt!!! Så heter han också Granqvist i efternamn...hihi!

Steve sa...

Skönt, nu lever turneringen vidare.

Anonym sa...

Tre fotbollsmatcher på EN dag blir kanske lite för mycket.
Kl 8, 11 och 14; knappt så man har tid att för nånting annat.
Sverigematchen var kul. Har läst att Korea skyllde förlusten
på att svenskarna var så långa - vikingar - men tyckte nog att
de kortare koreanerna var ettriga som bara den.

England-Tunisien var kul; full fart för det mesta. Englands
vinst var absolut rättvis.

Den tredje matchen kommer jag inte ens ihåg så här vid midnatt.
And - tomorrow is another day med tre matcher. Ojojoj!!!
Men det blir 30C+ i morron liksom i dag, så har utmärkt ursäkt för
att inte gå utomhus. :)
Ciao, Ruth i Virginia

Ama de casa sa...

Den där kamerakollen - vilket lyft för fotbollen! Sen kunde dom kanske börja spela effektiv tid, eller åtminstone stanna klockan när domaren ska kolla den där kameran. Men det är väl att begära för mycket på en gång, förändring av fotbollsregler måste man nog ta i "babysteps" :-)

Matchen blev verkligen en nagelbitare. Dom ettriga sydkoreanerna i början och dom loja svenskarna efter målet... Men verkligen kul att Sverige kunde bärga tre poäng! Men dom får skärpa sig framöver. Snacka om skillnad i bollkontroll mot exempelvis matchen mellan Spaninen - Portugal! HAHA! Vilken fotbollsexpert jag har gått och blivit då helt plötsligt.

Den där gladpacken fick mig att tänka på "bantningsscenen" i filmen "Full Monty". Om du inte har sett den filmen så måste du göra det - den här helt underbar! :-D

KajsaLisa sa...

Noll koll som du vet, men jag förstår att du är glad, grattis.

Eva på Seniorvinklat sa...

Fotbollsexperter tillhör inte mina favoriter. Skulle önska att de fick stå till svars för allt svammel de häver ur sig. DU utgör det sanna undantaget. Kort och koncist och om det som är viktigt och intressant. Bra jobbat Beate! Fortsätt så. Dina comments är stor underhållning:)

Susanne sa...

Sv: jag kommer igen ;)

Johanna sa...

Verkligen en glad måndag och tack och lov för VAR, håller med det borde behövts för längesedan, borde införas i handbollen med....! Hände rmycket där med som domarna missar trots liten plan....

Så skönt Sverige vann, men jag undrar vad jag gjort för fel med min son, han höll på syd korea.....

Inte äta popcorn? Det som är så gott, fast skönt då slipper du det fastnar i tänderna, det är nackdelen :)

Eva Trillian sa...

Att du ens hinner blogga så här i fotbollstider :)