onsdag 4 juli 2018

En härlig onsdag

Ytterligare en fantastiskt fin och solig dag här i stor-Stockholm. Ingen VM-match ”att passa” klockan 16:00 och då kan man ju ”göra stan”, vilket maken och jag gjorde. Kan lugnt säga att samtalsämnet var givet precis överallt – Sverige-England i kvartsfinalen.

Roligt med nya fotbollsintresserade läsare
Kan även konstatera att det faktiskt är så himla roligt att höra att fler av er läsare som annars är totalt ointresserade av fotboll har börjat tända till nu när Sverige för första gången sedan 1994 har gått till kvartsfinal. Anki och Annette är två av dom ”nyfrälsta”, Ama är en annan. Hennes "amalyser" är klockrena. Hon och jag såg definitivt samma matcher igår. Undrar dock om tv-kommentatorerna gjorde det. Deras synpunkter på matchen Colombia-England delade jag absolut inte. Så här får ni min ”expertkommentar från tv-soffan”:

Colombia-England 1-1 fulltid. 4-5 efter straffsparksläggning (0-0 i halvtid)
Ja, alltså den här matchen måste ha varit turneringens tråkigaste, fulaste, bråkigaste och chansfattigaste. England hade ingen riktig målchans alls, men tog ändå ledningen med 1-0 i den 53:e minuten. För det målet behövdes dock en straff, den solklaraste under hela turneringen. Här behövdes ingen VAR (video assistant referee). Åsså plötsligt hände det efter 80 minuter. Colombia slutade bråka och började anfalla. Å vips kom målchans nummer 1 för laget som Pickford gjorde en suverän räddning på. Sedan gick England på en mina, 1,95 cm långa Yerry Mina närmare betämt – som nickade in 1-1.
Första förlängningskvarten gick till Colombia. Den andra ”ger jag” med lite god vilja till England.
Sedan gick det inte alls som det brukar göra för England (sedan 2006). Laget vann nämligen straffsparksläggningen. Nu väntas alltså en klassiker. Sverige-England. Å England har ju 120 minuters spel i benen så…

PS. Bilderna är dagsfärska. DS.


16 kommentarer:

nalta norrland sa...

Fotboll är för mig som Melodifestivalen är för Dig ;-)
Men troligtvis råkar jag nog se mer fotboll än vad Du ser melodifestivalens olika deltävlingar :D

Ditte sa...

Härlig analys. Och matchen England -Colombia had eju mer att önska. Jag hade också gärna sett en match mellan verige och Colombia, men nu blev det inte så- Tror och hoppas på att Sverige vinner mot England. Sv
Serige är ju ett lag.
Och visst har vi haft en ljuvlig dag i stockholm idag igen. Bara att ta för sig.
Antar att oddsen ändras efetr hand...Precis som det står i reklamen.
Spännande är det.
Och jag hade gärna hört dig som kommentator i soffan. Hade piggat upp

nalta norrland sa...

Din länk https://bp-computerart.blogspot.com/2013/10/drop-in.htm funkar icke

Geddfish ♥ sa...

Kul att läsa vad du skriver och spånar, även om jag är totalt ointresserad! Fast jag vill ju att Sverige vinner, såklart!

Paula sa...

Haha, ja mig lurar du inte! Fel sport, fel land...närå, när inte Finland är med så håller jag också på Sverige, märkligt vore väl annars. Men därifrån att sitta o glutta på matcher o tycka de är spännande, nenej, men jag lyssnar gärna till kommentatorerna i bakgrunden medan jag har något annat för händer. Men, jag gillar engagerade människor som brinner för något och önskar ibland (ganska ofta) att jag verkligen brann för något!

Olga T sa...

Helt osannolikt spännande detta! ⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽

Steve sa...

Colombia-England var en avart av fotboll. Dags för regelöversyn och vidgad domarutbildning.

Det fanns dock en ljuspunkt i eländet. Minas nickmål var matchens höjdare.

Susjos sa...

Ja, vilken dag det var igår! Å nu väntar match mot England, hur ska det gå?!
Tror faktiskt att Sverige har en chans att gå vidare ;-D
Vi fortsätter att njuta av vår semester här på Rhodos, men den börjar närma sig slutet nu...haft underbara dagar, och de börjar bli riktigt varma nu, behöver inte ha med mig någon sjal eller kofta på kvällarna när vi går ut, trots att det kan blåsa lite grann, men det är ljumma vindar och +28 grader i luften, tur vi har ac på rummet! Kram och godnatt!

KajsaLisa sa...

Vi får väl se hur det slutar, själv har jag ingen aning. Glöm inte TråkTorsdag i morgon :)

Ama de casa sa...

Åh! Nu rodnar jag lite här över det fina berömmet. Klockrena amalyser minsann! Haha! Jag är bara en engagerad AMAtör som ibland får långa blickar från Anders när jag kläcker ur mig nåt urbota dumt, som till exempel:
- Oj, vilket snabbt mål dom fick igen!
Då när dom visar reprisen av målet som nyss varit. Det behöver inte ens vara från en annan vinkel :-D Jag saknar verkligen det där "R"-et som blinkade i högra bildhörnet vid repriser förr i tiden :-)

Men som sagt, urkul att Sverige gick vidare och att dom nu får möta England (istället för ångvältarna/gladiatorerna Colombia) i kvarten :-)

PS: Ser KajsaLisas kommentar här ovan. Ett tips på tråk-temat kan väl vara två dagar totalt utan nya fotbollsmatcher. Börjar abstinensen sätta in? ;-)

Anki sa...

Nu spörs det hur det går ... alla tummar hålls!
Tack för länken! De som kikar in blir nog besvikna - inte ett ord om fotboll :)

Monica sa...

Här var det fotboll för hela slanten, vem håller
långa farbrorn på i kommande match tro.
Bara jag ser värmen ni har inne blir jag svettig
och tackar gud för luftvärmepumpen.
Tatueringen ser mer ut som ett skrubbsår på knät.
Nu blir jag impad av att ingen snodde gubbarna
finns tydligen lite heder kvar i landet eller är
man rädd för att bli förgiftad:-)
Ha det bra :-)

Susanne sa...

Håller med om att Colombia-England var en trist gruffig match.

anemonen sa...

Japp till och med jag är om än lite intresserad. Då jag är normalt totalt ointresserad av fotboll så kan jag inte uttala mig om något mer än att jag hejar på Sverige såklart. Idag tittar jag baran in lite. Det är för fint väder för att sitta inne och blogga och så är jag så mycket hos "gubben" min och vi åker och far lite varstans nu så jag återkommer och hoppas finna några trevliga fotokedjor. Kanske kan du rekommendera ett par lämpliga. Såg just Sanna Trevlig och soliga hälsningar från mörka (nu ljusa soliga) Småland.

FREEDOMtravel sa...

Här i Tyskland går det ganska dåligt att prata fotboll ;) De verkar inte vara intresserade av den sporten längre ;)

Annette sa...

Ja, tänk att man kan ändra sig så mycket att man anpassar tiden för bilresan till nästa hotell på semestern, så att man skall hinna checka in och se matchen på pc:n vid poolen ;) Jag skall visa bilder på det i ett inlägg snart. På lördag sitter vi bänkade igen och håller tummarna!

Apropå fotboll lyssnade jag på en intervju med Arne Hegerfors nyligen. Så tragiskt det han varit med om, men vilken underbar personlighet han är som verkar se allt genom rosafärgade glasögon. Han hade fått en stroke, en hjärtinfarkt och en hjärntumör som lett till att han tappat närminnet. Tre eller fyra gångar började han berätta lika entusiastiskt en anekdot om Anders Gernandts dotter, men tyckte själv att han kände igen det han sade och frågade Erik Blix om han berättat det tidigare i intervjun. När Erik Blix svarade litet leende att han berättat det tre gånger tidigare skrattade han bara. Vilken skön livsinställning och självdistans, men så otroligt sorgligt att bli så drabbad. En liten parentes till fotbollstemat. När jag har läst dina analyser tycker jag att du borde söka som sportkommentator på radio eller teve, du vore lysande!