torsdag 1 februari 2018

Dagens aha-upplevelser

Jo då, jag studsade till några gånger idag (också), så jag tänker bjuder er på mina aha-upplevelser denna torsdag. Enjoy!


Det som försvinner i snö kommer fram i tö. Ja, inte att vi har haft mera än kanske max. fem centimeter snö åt gången den här vintern, men ändå kom den här handsken fram idag. Ingen snö, men väl barmark och grus, grus, grus. Än en gång skickar jag en varm tanke till alla Sundsvallsbor som i och för sig slipper gruset, men jag skulle inte vilja byta med er i norr!


Den här samlingen upptäckte jag i en bil i parkeringsgaraget. Tog ett foto när kvinnan som ägde bilen klappade mig på axeln. Maken tyckte att det var så himla pinsamt att han snabbt gick därifrån. Hade förväntat mig en utskällning, men det jag fick var en minst fem minuters lång monolog om samlingen i bakluckan och sonen som har en av Sveriges största kollektioner av ”antika” hundar. Kvinnan erbjöd sig till och med att öppna bakluckan åt mig för att ta en bättre bild. Sådant blir man verkligen glad av:-)Det där med gammal hederlig post trodde jag var i stort sett ett minne blott. Idag när jag skulle posta tre försändelser cirka klockan 16:00 såg det ut så här i postlådan. Till synes skickar man alltså fortfarande brev. Att bilden blev så dålig berodde på en äldre herre som faktiskt greppade min arm och skällde ut mig för att jag ”fotade folks post”. Nu låg ju mina försändelser överst så... Oooooops!

18 kommentarer:

nalta norrland sa...

Fota bilar har jag gjort och inte förrän efteråt sett att det satt människor inne i bilen... då skämdes jag lite... i alla fall nästan ;-)

Tycker samlingen i bilen verkligen var värd att fotograferas å kvinnan var otroligt hjälpsam.

Ingen snö här hos oss, dock tokblåste det så snön drevade,
snörök så det blev som att befinna sig i en mjölpåse...

Åke sa...

Hos mig tinar det nog inte fram förens i/till juni... Synd och synd om oss Sundsvallsbor... det kom mycket på så kort tid bara... Jag hittade nästan inte vägen hem ikväll... fick agera plogbil :) Du ser nya bilder nu ;) Vi var ju förvarnad på 60 cm... jag tror det kommit mer åxå...

Emma, Sol som sol? sa...

Haha, tänkte nog som den äldre herren att ajabaja inte fota post!

Carita Liljendahl sa...

Jag kunde först inte se vad det var på första bilden, tvungen att läsa från texten :-)
Såg på tv att de fått massor av snö i Sundsvall - huga!!!
Du är modig du som fotar allt, ibland blir det utskällningar tydligen :-)
Men så där full postlåda? Gick det att plocka ut brev därifrån?

Geddfish ♥ sa...

Asså, dessa bloggare, abbans!! Min dotter skäms ibland när jag tror att jag smygfotar, för hon säger att det syns.

Men, så kul, när folk är hjälpsamma, som hon med bakluckan! Delad glädje...
Till skillnad mot den arge mannen, buuu. Fast, han visste ju inte.

Jag tycker pappersbrev/kort kan vara trevliga att få och lite kul att skicka också, eftersom vi sällan ser handstilen, som det är nu. Du vet grafologi.

Ditte sa...

Tack för dagens aha-upplevelser. Och grus känns lite bättre än all snö i norr. Har nu sett på tv att Sundsvall har gott om den. Har även sett det på Åkes bilder. Fina att se men nog inte lika fint att vara på plats.

Samlingen med "antika hundar" måtte vara unik. Och att ha den i en bil är ju lite speciellt. Just med tanke på det ev. antika och försäkringsvärdet- Förstår att du blev glad och på olika sätt- Fint med ett öppet sinne.

Vad gäller Post Nord och brev så är det ju trevligt att få brev/kort om de nu når mottagaren. Verkar svårt ibland.
Vad jag vet är det ju inte alls förbjudet att fota folks post. Det är ju mycket lite som man som privatperson inte får fota och då bör det också finnas skyltar om det. Mannen som knackade dig på axeln var kanske inte uppdaterad. Jag tycker det var bra att du fotat så du har bevis för att du lagt något på lådan. Kreativt äben här. Och särskilt med leveranserna från Post Nord.

Ulla Maria sa...

Hos oss på västkusten har det regnat rejäla mängder de senaste dagarna. När någon klagat på nederbörden har jag nöjt konstaterat att det hellre får komma som regn än som snö.

Skulle vara intressant att veta varför mannen blev arg över brevfotograferandet och vad han trodde att du skulle använda bilderna till.

Susjos sa...

Vad gör man inte för bloggen! Snällt av damen vid bilen i alla fall att erbjuda dej ett ännu bättre foto!
JA, man smyger ibland med fotograferingen, då man t.ex vill ha lite roliga skyltar till skyltsöndagen!
Är man bloggare så är man! :-D

KajsaLisa sa...

Som jag alltid sagt, skall man utvecklas som fotograf måste man vara beredd på att förnedra sig :)

Anki sa...

Vilken hjälpsam dam ... och vilken kul samling i bakrutan - ja inget jag skulle vilja ha, men alla är vi olika :) Ja ibland undrar man vad man håller på med - men det angick väl inte mannen vad du fotade. Jag tror inte det är förbjudet att fota postförsändelser, allra minst om det är ens egna :)

Ama de casa sa...

Lite utskällningar får man ta - allt för bloggen! ;-) En kille kom stegandes mot mig med bestämda steg och frågade argt "Fotade du min bil?" (ibland fattar dom själva att dom parkerat helt galet, tydligen ;-) ). "Nej, jag fotade havet" sa jag och då gick han därifrån. Fast när jag fotade den där polisbilen som såg ut som den hade spytt, då fick jag allt radera bilderna under polisens överinseende...

Snällt av tanten att erbjuda sig att öppna luckan :-)

Så det är inte så att PostNord slarvar bort försändelserna, nej, dom struntar helt enkelt i att tömma postlådorna... ;-)

Marina sa...

Åh, dessa nickande hundar, vilken nostalgitripp!

Steve sa...

Det var onekligen olika bemötanden du fick när du blev påkommen med att fota. En trevlig kvinna är definitivt att föredra framför en sur gubbe som du är vänlig nog att benämna äldre herre.

Olga T sa...

Ha ha! Att komma på idén att fota in i postlådan....det är du nog ganska ensam om! Men du fick mig att skratta. Konstsamlingen i bakrutan vet jag inte vad jag ska säga om. Över huvud taget ett inlägg som passa till din bloggtitel.

christian sa...

Bild 3:
Hahaha, spion där.....
Bild 23:
Tänk att det finns så trevliga människor som också tar sig tid att berätta, härligt!
Bild 1:
Inget vidare ...jag avundas dem upp i norr, det är SÅ det ska se ut vintertid, härligt!

Husbilen-Ellen sa...

Mycket du var med om, både positivt och negativt!

Anni sa...

Det var då både en full postlåda och en full bakruta. Vilken surgubbe :-(

Eva Trillian sa...

Inte lätt att veta hur folk kommer att reagera - det är tydligt :) en som ville berätta mer och en som skällde. Ja - du utsätter dig för livet du ;)