onsdag 28 februari 2018

The Beast from the East

"The Beast from the East" kallas kylan som inte bara håller Sverige utan även större delar av Europa i ett fast grepp. BBC visade till exempel turisternas snöbollskrig utanför Colosseum i Rom, Barcelonas vita stränder samt ett klipp från Kroatien där man inte grävde fram en bil utan ett helt hus som begravts under snömassorna.

Skottland och England
Nu var det inte ynkliga fem millimeter blötsnö som lamslog London och Edinburgh idag. Inte som det brukar göra alltså. Isande vindar och en decimenter snö gjorde att skolorna stängdes och folk varnades för att överhuvudet taget gå ut. Men är det match så är det. Fotboll är ju faktiskt fotboll. En match i League 1 skulle spelas till varje pris. Å i engelsk fotboll används aldrig långkalsonger, långärmade tröjor och absolut inte handskar. Fler roliga bilder från England hittar ni här.

Foto: The Guardian

Här kommer dagens dokumentation av hur det såg ut här. Ingenting att skryta med jämfört med resten av Europa. Enjoy!

Snöhögen på bordet har blivit fem centimeter högre jämfört med igår. Det är ju sportlov här i stor-Stockholm. En pappa fryser, medan hans döttrar leker i och med snön.


Snöröjningen på innergården sköts föredömligt. Här hämtar fastighetsskötaren en skyffel för att avlägsna snön som fastnat i skopan. Var nära att rekommendera att "smörja in" skopan med en blandning av motorolja och diesel, vilket jag lärt mig från Top Gear. Men man vill ju inte vara en besserwisser;-)


Här ser ni beviset på att jag faktiskt lämnat lägenheten under två gånger 30 sekunder idag för att ta bilderna. Det är mina fotavtryck i snön på balkongen som ni ser. Vag gör man inte för bloggen.


För att ta den här bilden behövde jag bara öppna köksfönstret i några sekunder. Japp, snöhögarna växer, och gästparkeringen är ett minne blott några veckor framöver.

15 kommentarer:

nalta norrland sa...

Härligt att även 08orna får ett vitt sportlov även om dem inte har möjlighet att ta sig till fjällen ;-)

Här har vi tillräckligt av både snö å kyla, men jag har haft en fin solig dag med blå himmel... härligt så positivt det är med sol.

Geddfish ♥ sa...

Bilder från verkligheten!
Ja, det är inget gott vinterläge. Nu är det ju mars i morgon och vi vill ha vår!
Pratade precis med svägerskan, som har extra hus på Öland, de var i princip insnöade. De ville bara hem.
Ja, jag har helt ärligt inte varit utanför ytterdörren idag, fy tusan, för kylan!
Här har folk åkt av vägen. Terrängbilar får jobba, helikoptrar, i mitt län. Dock inte i Lidköping. Här är bara halka.

Olga T sa...

Ja du vet ju vad tycker om vintern... Var tvungen att gå ut för att komma till jobbet, annars har jag varit inne. Alldeles för kallt är det nu.

Ditte sa...

Och jag som väntade mig vår i morgon då mars inträder. Men inser att våren är försenad. Rejält!
Men jämfört med andra delar av Europa så har vi ju lite mer beredskap här för just vinter. Även när det är vår på G.
Vad gäller engelsk fotboll , så är det som det alltid varit. "The game goes on".Och många rliga bilder fanns det via länken.

Dina bilder piggade upp och det är ju sport/snölov. även vi har bra snöröjning men det är halt ändå. Har gått 5 km idag och spänt mig för att inte ramla. Bra träning säkert. Men för vad är jag osäker. Träningsvärken är dock på plats.
Bra gjort att du lämnat lägenheten. Och tiden har ju ingen betydlese. Men du gjorde det. Tack för fina bilder!

Husbilen-Ellen sa...

Vackert, men det räcker att se det på håll. Vi kom iväg söderut igen i grevens tid!

Anonym sa...

How can you NOT love the Brits!?!?

"Only Englishmen and mad dogs are out in the midday sun."

Ruth i Virginia

Anki sa...

Bra jobbat att ge sig ut för fotodokumentation! Jag hämtade ved ... sedan höll jag mig inomhus!
Jag gillar inte vädret, men tycker mer synd om människorna i Sydeuropa som inte är vana vid detta väder. Tokiga engelsmän som sparkar boll i ovädret - och kul filmer på katten som fångar snöbollar :)
Denna dag blir nog som gårdagen - hämta ved och inget mer :)

Steve sa...

Fotboll i vinter-OS kanske vore nåt så att England äntligen får vinna nåt igen.

Ama de casa sa...

Ooo... Vad duktigt du uppoffrade dig för bloggen där! Jag är djupt impad! :-D

Jösses vad med snö... Inte underligt det är en anings kaotiskt.

Det där du skriver angående att det i engelsk fotboll används aldrig långkalsonger eller långärmade tröjor, det gäller inte bara inom fotbollen. Här går engelsmännen i shorts och linne året om, oavsett väderlek ;-)

Carita Liljendahl sa...

Jag säger mest usch för den bitande kylan som vi haft över en vecka nu.
Vit snö är vackert, men nu har vi tillräckligt av den varan också...
Och när snön kommer till länder där all beredskap inte finns, där bostäder inte är gjorda för extrem kyla osv... då är det inte kul.

Paula sa...

Va skoj det låter med fotbollsfakta från de stora tävlingarna. Fast fotboll gillas inte, alldeles på tok för långa matcher, för mycket slötid..nä ska jag se nåt blir det hellre hockey. När jag jobbade på Nordea i början av 80-talet hade jag en hockeyfrälst chef, en modoist. Han skrev varje vecka upp matcherna som skulle gå på ett blädderblock och sen fick alla på avdelningen tippa matchresultaten. Det var ett invecklat system hur man räknade ut vem som fick flest rätt vill jag minnas, men den som vann ärades stort och vann någon vinpava vill jag minnas...Så nu har ni vinter. Jo men så där såg det ju ofta ut då jag bodde i Stockholm. Det trista nu är ju att vi fått denna kyla för att det är för varmt vid polerna som smälter med en rasande fart. Lider med djuren däruppe, isbjörnar framför allt. Usch så vi människor ställer till det!

Susanne sa...

Det är galet vad mycket snö det kommit de senaste dagarna och för att inte tala om kylan.

Anni sa...

Lyckost dig som inte har behövt gå ut!

KajsaLisa sa...

iFem milimeter blötsnö, är katastrof där, hoppas man slipper det när jag åker dit.

christian sa...

Tänk att du bjuder oss på så härliga vinterbilder....och till och med lämnade ditt trygga varma bo för att dokumentera.....-vi tackar ! :)