onsdag 7 februari 2018

Weekly photo challenge: Vecka 6 – ”Stor”

Kan väl säga som så att jag hade tur idag när jag funderade över vad jag skulle lägga upp till temat ”stort”. Ibland söker motiven bara upp en om ni förstår vad jag menar. Dagsfärska bilder alltså:-) Enjoy!

Storstugan

När jag lämnade Täby Centrum genom en annan utgång än den jag vanligtvis använder såg jag att HSB hade satt upp en ny skylt. Skylten är väl inte så där jättestor men Storstugan bakom är det. Och ”Stor” i form av bokstäver på skylten räknas ju också hoppas jag;-)

Första showroom för elbilar i Europa

Tesla får konkurrens i Täby Centrum såg jag. Renault ska nämligen öppna sin första showroom för elbilar i Europa i just ”mitt” centrum. Det är stort det!

Ny klocka

Sist men inte minst fick jag också en stor överraskning idag. För cirka tre veckor sedan lämnade jag in min ”sommarklocka” som jag köpt hos Smycka i juli för reparation. Klockan gick, fast fel om ni förstår vad jag menar. Garantin gällde. Hade det varit en klocka för en hundring hos Ur & Penn hade jag nog slängt den. Men en Swatch för 760 kronor borde nog hålla längre än ett halvt år tyckte jag. I stället för en lagad klocka fick jag en sprillans ny. Det var nog billigare än att reparera den antar jag. Ändå var det en stor positiv överraskning! Bra kundservice där:-)

Sanna är uppfinnaren av detta himla roliga fototema.

Flera stora bidrag hittar ni här.

22 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

En måndagsklocka! en typisk BP-klocka på en Glad måndag!

Japp, ett STORT och lagom inlägg! Perfekt. Och igår lockade du mig att frosta av, så i morgon kan vi jämföra våra isar!

Stare Ström sa...

Ja den nya klockan förstår jag var en stor överraskning. Så läcker!
svar: Självklart ser jag nu den döda räven!! Gärdsmygen såg den också!

"LillaSyster" sa...

Vilken cool klocka - riktigt färgsprakande, den gillar jag!
Allt räkans i utmaningen, bra tolkat tycker jag. Ha en bra kväll.

Olga T sa...

Bra jobbat att du fick med stor även i text!
Läcker klocka och bra att du fick en ny. Jag fick en ny dator. Bra när nya saker går sönder att de byts ut!

KajsaLisa sa...

Det får plats mycket i storstugan, den där klockan är nog blad det färgladaste du lagt upp och det vill inte säga lite när det gäller dig, snyggt jobbat.

Ditte sa...

Perfekt och uppiggande birdag till "stor" Och "Storstugan" är verkligen en stor bostadsrätttsförening. Hade en vän som bodde där i många år innan det först blev hus i "Viggan" och sen lägenhet i stan. Visst räknas även boskstäverna!
Och visst är det stort att Tesla får konkurrens. Men kanske blir den (konkurrensen )inte så stor. Tror det lite kan ha att göra med statusen pch prisklassen på Teslan. Men stort är det.

Perfekt att du fick en ny klocka. Verkligen bra bemötande och service. En stor händelse i sig. För just bra service tilhandahålls inte alltid. Klockan är ursnygg och piggar verkligen upp. Stor urtavla också! Perfekt!

Susjos sa...

Perfekta bilder till ordet "Stor", och en underbar stor överraskning med en ny klocka när du lämnade in den gamla på lagning!
Samma var jag med om när jag ville laga ett halsband hos Efva Attling ( i Täby), jag fick erbjudande om ett nytt, men när jag tänker efter tror jag visst jag fick betala en summa för det?

Musikanta sa...

Det är kul med temat eftersom man ser mer än man brukar i sin omgivning, som den här skylten som du visar. Klart att det gills när ju ordet stor finns med på två ställen. Visserligen i en sammansättning men dock...
Bra att du fick en ny klocka - det var stort tycker jag också.
Ingrid

Anki sa...

Absolut ett perfekt bidrag där du lyckades tolka ordet på flera sätt - snyggt jobbat BP! :)

nalta norrland sa...

Den nya klockan WOW :) så himla läcker :)

Storstugan låter som något i på en camping... typ servicebyggnad.

Frost brukar få vara lös här hemma på gården, han håller ju sig där jag är, men nu har vi både renar och rådjur som oxå håller sig på vår gård/efter vår väg och då jag icke vill att Frost ska råka jaga dem i denna djupa snö... djuren är ha svårt att komma undan, så får Frost vara kopplad.
Och innan Du frågar varför jag icke lägger ut nån bild på ren & rådjur så är det därför dem icke står still då jag är ute med the dogs utan hoppar i väg å då hinner jag inte ta bild.

Ama de casa sa...

Vilken glad klocka! :-) Själv använder jag inte armbandsur längre (vilket gör att dom där klockförsäljarna gärna attackerar mig, en presumtiv kund, typ).

Så stor är temat för veckan, kan hända att jag snor din skyltbild? ;-)

Härlig tolkning!

Steve sa...

Din sommarklocka påminner mig om att det var 17 år sedan jag senast bar en klocka.

Vilt og vakkert sa...

Heisann, fin kombinasjon av hva som har med STOR å gjøre...

Paula i pörtet sa...

Vilken härlig klocka! Den blir man ju glad av! Vet du, jag använder inga klockor längre. Jag vann en i en tävling i en tidning men batteriet tog slut väldigt fort och nu kommer jag inte iväg till någon urmakare för att byta. Jag har letat hela veckan nu efter något stort, utan att lyckas, det är så småttigt i min värld...så imorgon tar jag med kameran till loppis där jag jobbar så får jag verkligen leta, något stort måste vi väl ha där till salu?

Eva på Seniorvinklat sa...

Det där fick du till väldigt bra. Mycket fyndiga och roliga tolkningar.

Carita Liljendahl sa...

Du vet och förstår att jag hurrar dina tolkningar, tycker de är härliga.
Storstugan har jag gått förbi hundratals gånger, då jag bodde i Täby och då jag varit gäst där.
Och TC, I just love it!

Barbro sa...

Det där med elbilar är lite klurigt. I Arjeplog testas bilar för fullt, mest vintertid är det är en stor-stor industri och många är de länder som representeras där. Längs vår lilla enskilda väg inom kommunen, är man med i vägnätet och får statliga bidrag för att hålla vägen ordentligt farbar. För jobbfarare, posten, skolskjutsen och den allmänna servicen. När jag blev kissnödig på min motionstur resonerade jag med mig själv. Ah, ingen bil hörs komma och kissade på vägrenen. Men just när jag fått på mig kläder igen, kom en bil svepande, utan det minsta ljud!!! Vad? tänkte jag, är det här ett skämt. Jag stirrade på föraren, en kvinna, i den första bilen, den följdes av tre och hon log, förstod min pinibla situation. För hon hade varit med förr och jag log tillbaka. Helt oskuldfullt.

Byblixtra sa...

En sån tur du hade med temat som bara dök upp i din väg. :-) Gillar din sommarklocka, en klocka att bli glad av! Bra att du fick en ny.

amo sin blogg sa...

Ååå, så flott klokke,
Stort å få ei ny !!

Helén sa...

Vilken bra tolkning av temat där du fått med olika tolkningar av ordet stor. Klockan är jätteläcker och vad bra att du fick en ny. Jag saknar att ha armbandsklocka men jag brukar köpa de billiga på Ur&Penn som inte håller så länge och då blir jag bara besviken och lite snål att köpa en ny.

Husbilen-Ellen sa...

Vilken tuff klocka!!

Anni sa...

Underbar klocka!
Jaha, då får väl jag hänga på maken till Täby och Renaulten. Han vill ha elbil nästa gång och Renault har vi haft de senaste gångerna så det kanske det blir igen.