söndag 4 februari 2018

Skyltsöndag #143

Då jag inte varit i stan den här veckan heller kommer här fyra skyltar från Täby Centrum. Tack och lov att centrumet ligger ”framför mina fötter”, bokstavligen talat och att det alltid levererar:-) Enjoy!


Gillar man Mellon och spareribs är det bara att ta sig till TGI Fridays. Men då jag inte tittar på Mellon och inte gillar spareribs så hoppar jag.


Nu börjar det däremot likna nåt. Apoteket har huserat i minilokaler i centrum, men har ändå alltid varit vårt absoluta favo apotek. Har gått ditt i minst 10 år. De har nästan alltid ordinerad medicin hemma, och deras personal är kunnig och otroligt trevlig. Nu har Apoteket flyttat till större lokaler OCH bjuder dessutom på Bajenfärger (Hammarby) i Täby som annars är Djurgårdsterritorium. YESSSSS säger jag bara:-)


Ja, vad ska jag säga förutom fel färg på affischen;-)


Den här skylten hos den lokala ICA fångade såklart mitt intresse. Nej, jag klämmer inte längre på avokadon. Har nämligen lärt mig att ta bort ”ploppen” längst ut. Är det brunt/gult under är avokadon trådig och gammal. Är det grönt under är avokadon perfekt. Så nu har ni också lärt er nåt hoppas jag;-) Och om ni vill ha bildbevis på mitt knep kan ni kolla här.


Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.
16 kommentarer:

Ditte sa...

Färgglada och pigga skyltar. Här har vi hadft mulet och grått idag så dessa värmde och fick mig att le lite extra. Melllon såg jag men inte på likal Och ribs hoppar jag över. Men ett bra tips för de som gillar båda. Men annat finns förstås också att äta här.
Ett bra apotek är mycket värt. Vi har också ett som vi verkligen gillar. Även "Bajenfärger" där. Dock är det beläget i Hammarbykvarter på Söder så färgerna passar. Men i Täby kan det behövas variation.
Och "sexy" sale??? Är det månne de manliga expediterna som det tänks på. Skulle inte tro det. Eller???
Avocadoknepet är perfekt. Lärde mig det för länge sen. Och bra att du för knepet vidare. Mycket smidigare än att klämma på den gröna godingen.

Ama de casa sa...

WOW! Synd att jag har så långt till Täby C... Schlagerkvällar med likasinnade blir kanske bättre än dom med Anders som kanske inte är sådär superintresserad... ;-)

Vi har också ett favoritapotek som vi alltid går till och försöker gynna. Tjejerna som jobbar där är hur trevliga som helst :-) ("Alltid går till" låter som vi är där varje dag, men så är det inte alls - tack och lov :-) )

Tack för avokadotipset!

PS: Jag veeet att du gillar färgen på den där "SALE"-skylten, du bara låtsas... ;-)

Femte året i Hjo sa...

Mellon är inte heller min grej.
En avokado är knepig att lära känna om man inte får klämma på den. Men ok då, ska använda handflatan nästa gång.

Åke sa...

Det här med Mello har jag glömt bort vad det är...
Apoteket nickar jag med fullständigt på, de har verkligen kunnig personal... Det var ett tjafs på en blogg hur man skulle få naglarna att bli starkare... ingen lyssnade på mig troligt för jag var en kille, men när jag förklarat att på Apoteket kan dom (hade hjälp mig) alla hade naturligvis Googlat utan bra resultat :)
Rosa är väl en kvinnas färg ;)
Avokado vet jag knappt vad det är för sånt får jag inte handla ;)

Klimakteriehäxan sa...

Har inget att skylta med i dag heller. Avokado är en gudagåva, men när den saluförs övermogen blir jag arg. Alternativt när jag stod bredvid en avokadoköpare som bad en butiksanställd om råd: är den här bra? Ätmogen, perfekt, sa han. Men den var hård som sten ... oätlig. Om man inte väntar några dagar förstås. Köper mina på Lidl numera, bra pris (ligger sex st i ett nät) och man behöver aldrig slänga nån. Kanonkvalitet, inte alls lika bra på Ica (där de dessutom är dyrare).

Geddfish ♥ sa...

Var till min ICA idag, tittade på avocadosarna, nej inget köp, tog tre andra shamon. Gurka, blomkål, purjolök, frossa i grönsaker. Tack för tipset dock! Gillar avocado.
Apoteket såg grönt och fräscht ut.
Och så bytte vi färg till sexig rosa ;) jaha.
Uppmuntrande skyltinslag idag!

Mias Mix sa...

Avokado-knepet känner jag till. Sexiga underkläder skulle jag kanske behöva köpa för det är dåligt med det i garderoben 😂 Föredrar sköna! Kul med bra apotek och bra service!

nalta norrland sa...

Apoteket ser verkligen fräscht ut.

Schlagerkväll ihop med likasinnade ;-) nej tack... jag är nöjd med Elin som sällskap :)

Under natten till idag minus 28,
idag har jag knappt varit utanför dörren.

Anki sa...

Tittar inte på Mello, som jag tycker är totalt ointressant ... och inte köper jag sexiga underkläder heller! Däremot gillar jag både avokado och vårt apotek som ingår i samma kedja som ditt :)

KajsaLisa sa...

Shit vad glad man kommer att bli när man köper magnecyl :) Jag såg faktiskt mellon, att jag skulle gå ut för att se skräpet tvivlar jag på. Avokadon brukar jag känna med handflatan.

Susjos sa...

Gillar din första skylt mycket som du förstår, jag går gärna på lokal och ser mello och äter gott :-D.
Underbar rosa sexig skylt! Å kul gröna färger hos apoteket, dit jag också går, ligger närmast på Stinsen nära F&S!
Å tack för tipset om mogna avocado, ska jag absolut prova!!

Olga T sa...

Bajenfärger! Klart att apoteket tänkte på det när de skyltade!!
Avokadotipset var bra. Det ska jag använda. Och Mello har vi ju redan avhandlat "hemma hos mig". Så nu God natt!

Susanne sa...

Det där apoteket skulle jag aldrig sätta min fot i ;)
#förevigtdjurgården

Steve sa...

Mello. Nej tack!

Så nu kan det t o m vara roligt att handla på Apoteket.

Bra ploppknep med avokadon.

Anni sa...

Färgglada skyltar oavsett färg ;-)
Avokadoknepet kan jag, men fy sjutton så dyra de är numera. Så mycket mat som blivit billigare, men avokadon blir bara dyrare och dyrare.

Eva Trillian sa...

Mello - kommer för alltid, för mig, vara en förkortning på mellanmål :)