lördag 10 februari 2018

Lördagscitatet
Citat: Människor har stora pretentioner och små projekt.

Källa: Luc de Clapiers Vauvenargues (1715-1747)

Luc måste ha varit före sin tid, långt före alltså. För om ni kollar mina bilder så tror ni säkert att det är ytterligare ett ”skitprojekt” som jag är så illa tvungen att ta itu med. Men så är inte fallet alls. Det här projektet var inte pretentiöst heller utan ytterst litet. Jag gjorde en simpel misosoppa. Ja, jag vet att första bilden liknar ”skit”, men jag lovar att det är bara misopastan i koppen. Bild två bevisar detta – sjögräs och purjolök tillsatt. Kokande vatten på det och ni har en misosoppa;-) Inga stora pretentioner alltså, men väl ett litet projekt.

Marie i Skrifvarstugan har uppfunnit Lördagscitatet.


15 kommentarer:

Anonym sa...

Miso kan jag leva utan.
Hade två japanskor på besök en gång, och dom hade misopulver med sej,
för för dom var det nödvändigt att äta misosoppa till frukost.
Jag gillar inte ens lukten av miso.

För den delen - dina foton gör det inte bättre. :)

Ruth i Virginia
(där det är grått,vått och rått)
Men Sverige fick ju första guldmedaljen. Hurra!!!

Ama de casa sa...

Hmm... I en röd skål och med en glad mun på den första bilden så skulle den ha matchat min fina nyckel perfekt! :-D

Jag gillar misosoppa, men har aldrig sett "misot" innan det blev till soppa... :-D

BP sa...

Svar till Ruth: Håller med dig, alltså inte om självaste soppan, den gillar jag skarpt. Men absolut ser den där pastan inte speciellt aptitlig ut, tvärtom;-)

Toppen med Kallas guld. Hoppas hon inspirerar hela den svenska truppen, så att vi förhoppningsvis får fler medaljer:-)

Ulla Maria sa...

Associerade först till aprikospuré eller något i den stilen men blev tveksam när purjon och sjögräset dök upp, eller ner kanske är mer korrekt. Misosoppa har jag ätit men aldrig lagat. Receptet känns emellertid som ett i mitt tycke lagom avancerat projekt i fråga om matlagning.

Olga T sa...

Men himmel.....alltså tänkte jag...först fotar hon i in postlåda och nu i en ..... Men så var det inte! Vilken tur! Och man ska inte döma på fasaden har jag precis skrivit i mitt citat hos mig :))

Geddfish ♥ sa...

Jag har smakat misosoppa, som förrätt. Men, laga själv, nja. Jag har kokat min egen soppa idag. På en spik. Riktigt gott. Köttben, potatis, morot och lök. Ja, man blir ju sugen på lite olika.
Ha en fin kväll!

Ditte sa...

Perfekt bild och text till ditt lördagscitat. Misosoppa gillas men jag har hitintills inte testat att själv göra den. Men nu blev jag inspirerad,
Men själva misopastan känns inte så lockande.
Och inte behövs det så stora pretentioner utan de små projekten kan vara nog så bra.
Du visar tydligt på det.

KajsaLisa sa...

Ett bra projekt tycker jag, själv brukar jag alltid säga att kreativitet består av 2% inspiration och 98% transpiration anars blir det inget projekt alls.
Sista bilden blev aptitlig.

Anki sa...

Ett bra citat som passar perfekt till bilderna - även om inte den första bilden ser så aptitlig ut. Nu har ju jag aldrig smakat misosoppa, så för mig skulle det vara ett stort projekt att försöka laga den. Har ju inte en susning hur den ska se ut - än mindre hur den ska smaka :)

Steve sa...

Miso, ett okänt begrepp för mig. Men, det borde passa in i vårt vegetariska hushåll. Ska tipsa D.

Anita Malta sa...

Tycker bilderna spontant kändes riktigt intressanta, blev inte klok på vad jag tittade på och hade inte en tanke på det du kallar "skit". Intressant hur olika vi kan tolka bilder. Det som fick mig att titta extra noga var de vitgråa konturerna och speglingarna och jag fattar ännu inte hur du fick till det hela, men jag gillar vad jag ser.
..och citatet, det kan säkerligen passa väldigt bra hos många.

Eva Trillian sa...

EN enkel soppa :) Hört fler som gillar sådan. Jag vill nog hellre krångla till det lite mer - för att det blir godare ;) tycker jag.

Paula i pörtet sa...

Hej, jag har letat misopasta i åratal i affärerna utan att hitta den. Den kan inte ha hittat hit till affärerna i Dalarna ännu! Ända sedan jag för första gången smakade misosoppa så var jag fast! Beställde väl sushi takeaway och då fick man misosoppa som en starter. Jag drack upp allas soppa, ingen annan var särskilt förtjust. Misosoppa i små påsar, alltså pulver, det har jag hittat men jag vill helst göra min egen soppa. Var köper du din? Har även bett min lokala handlare ta hem produkten men den har inte funnits att beställa.
Sjögräs är också gott, jag tror att vi i framtiden äter mycket alger och sjögräs och sånt, tång kanske? Jag är pigg på att prova nya smaker och mat från havet är både nyttigt och gott.

Husbilen-Ellen sa...

Sån soppa har jag aldrig gjort. Spännande med något nytt!

Anni sa...

Snacka om att jag undrade vad du fotograferat! Har bara ätit färdig soppa, sådär ser det inte alls gott ut! Nu blev jag sugen på sushi ...