måndag 12 februari 2018

Glad måndag

Silver

Foto: Aftonbladet.

Dagen började verkligen med oväntat glada nyheter då blott 20-åriga junioren Sebastian Samuelsson tog ett överraskande silver i skidskytte efter jaktstarten. Killen inledde på 14:e plats och körde upp sig till en pallplats. WOW säger jag bara! Stort GRATTIS till den triumfen. Det märks verkligen att legendaren Wolfgang Pichler åter tagit sig an de svenska skidskyttelagen på dam-, herr- och juniorsidan. Yesssssss!

TOR

Har ni som är med i min Skyltsöndag också märkt att man (o-)medvetet letar och hittar skyltar precis överallt?! Fram med kameran/mobilen och klick. Det är ju Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”. Hon är också en hängiven supporter till innebandylaget TOR i Lovisa. När jag idag snubblade över den här skylten blev jag extra glad att även kunna hylla hennes favoritlag härifrån. Okej då, hyllningen kunde ha varit aningen renare, men det är ju tanken som räknas, eller hur;-)

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

16 kommentarer:

nalta norrland sa...

Ha ha till å med jag vet att det blev ett silver idag å Sebastian var väldans duktig, skidskytte var väl en gren där svenskarna ansågs chanslösa.

Här är det lite... Snön faller å vi med den ;-)

Ama de casa sa...

Javisst var det både kul och överraskande med ett silver idag! :-)

Skyltar... Jag brukar aldrig hitta några såna alls, tittar väl inte tillräckligt noga kan tro... ;-)

Snygg hyllning till Caritas favvolag!

nalta norrland sa...

Bron har jag aldrig sett,
vet faktiskt inte varför.
Har icke sett Scott and Bailey.
Homeland är bra,
den serien brukar jag med se :)
även om jag tyckte säsong 1 var bäst.

Ditte sa...

Vilken prestation av Sebastian Samuelsson! Klart uppiggande. Och så även Charlotte Kallas guldmedalj i minnnet. Även om det inte var idag.

Kul med en Tor- skylt! Och visst är det tanken som räknas. Har också bilsat mig och vet nu att Tor är ett innebandylag från Lovisa.
Så en glad måndag blev det. Även för mig!

Carita Liljendahl sa...

Åååh en sådan härlig TOR-skylt!
Och grattis till er medalj, Finland har två brons hittills, tror jag :-)

Geddfish ♥ sa...

Första bilden SÅ underbar, vilken glädje!!
Och TOR skylten mycket fyndig och en ära för Carita!

Anonym sa...

Vilket underbart foto av segraren!
Som Gerd säjer "Vilken glädje".
Ingenting blasé över det ansiktet!
Bara 20!

Ruth i Virginia
-där vi sett solen för första ggn på 4-5 dagar-

BP sa...

Svar till Ruth:
Såg du rycket 20-åringen gjorde?! F*n han är ju bara junior. Vilken grej!!! Vintersport/- Olympics är inte min grej som du vet, men jag hänger med höjdpunkterna i alla fall. Å om några månader är det fotbolls-VM :-) Då är jag med på riktigt. Jag lovar:-))))

KajsaLisa sa...

Innebandylaget är tydligen ute och rör på sig. Som du säkert vet har jag noll koll på första bilden. Jaktstart? Hur många skidåkare sköt han?:)

Anki sa...

Verkligen en riktig prestation av Sebastian - snacka om att göra det oväntade!
Carita blev glad över skylten - härligt när vi kan glädja våra vänner :)

Steve sa...

Silver-Sebbe, vilken kille! Skidskyttelandslaget, både herrar och damer, verkar vara ett härligt gäng. Det kanske stundar en ny storhetstid för svenskt skidskytte. Mycket tack vare Wolfgang Pichler som oförtrutet kör vidare.

Olga T sa...

Jag stod upp och hoppade samtidigt som han ryckte! Så kul!! Skidskytte är en av de roligaste grenarna att titta på tycker jag.

Susanne sa...

Nu när det är OS så måste du vara en riktigt glad pensionär :)

Husbilen-Ellen sa...

Grattis till Sebastian!
Det är nog så att börjar man titta efter något, så upptäcker man det. Kommer ihåg när jag började jobba vid Televerket, för hundra år se, så såg jag plötsligt mängder av orangea bilar och dessförinnan hade jag aldrig noterat dem.

Anni sa...

Men fatta att jag bara såg damernas skidskytte och struntade i herrarna eftersom jag inte tyckte att vi hade några större chanser där ...
Nåja. Idag är det Glad GuldTisdag :-)

Paula sa...

Jag ska nog försöka förhandla med den gode Pichler om inte han snart kan ta sig an dom bedrövligt skjutande finska skidskyttarna! Svenskarna verkar ju ha lärt sig knepen nu..."ler"