tisdag 27 februari 2018

Weekly photo challenge: Vecka 9 – ”Vit”

Det finns många tolkningar av ”vit”, helt klart. Det är ju det som är så roligt med Sannas utmaning att orden aldrig bara betyder en sak. I morse hade jag ingen aning om vilka bilder jag skulle ta till temat, speciellt då jag vägrade att lämna lägenheten (i dag också). 11-13 minusgrader är ingenting för en frusen nollåtta kan jag berätta;-) Så här kommer min vita mix. Enjoy!


Det är inte för inte som vitvaror heter just det. De är nämligen ofta vita.


Vad gäller kläder köper jag för det mesta färgglada plagg. Men när det kommer till underkläder är jag fruktansvärt tråkig och väljer alltid vita bomullstrosor/-bh:ar av märket Change. Nu vet ni ytterligare en väldigt personlig sak om mig;-)


Den här veckan lär inte bara bli fruktansvärt kallt här utan även vit. De senaste två dagarna fick vi cirka en decimeter snö som ni kan se. Här i Täby hände mig vetande inga olyckor igår, men en masskrock på E4:an ute mot Arlanda ställde till det. 19 bilar och en buss var inblandade. De som hade ett flygplan att passa behövde dock inte oroa sig för att missa det, då de flesta flygningar ändå var inställda.


Sedan kan man ju alltid passa på att ta en vit vecka också. Om man känner för det alltså;-)


Sanna är uppfinnaren av detta himla roliga fototema.

Flera vita bidrag hittar ni här.

27 kommentarer:

Olga T sa...

Idag var det INNE-väder! Fy så kallt! Här hade vi minus 9 grader och en blåst som var uppe i 15 i byarna. Bitande kallt. Ändå är vi lyckligt lottade som inte fick ngn snö.
En vit vecka kan betyda olika saker ;)
Tycker utsmyckningen på kylskåpet påminner om mitt!

Ama de casa sa...

Vitvarorna som för många år sen var både avokadogröna, röda och bruna har en tendens till att vara rostfria nu. Fast dom allra flesta är nog vita fortfarande. Jag såg förresten en Smeg-kyl som skulle passa dig, den var vackert rosa ;-)

Haha! En vit vecka är inte dumt det ;-)

Ditte sa...

Perfekt kombo av det vita! Och varierad med humor.
Och vitt och kallt är det ute här i 08 -området. Mitt ansikte vantrivs och jag ser ut som en beduin när jag ger mig ut på korta promenader, Inte alls tal om att klara vara ute mer än 45 minuter i taget.
Vitvaror - ja nu är de ofta vita igen. Tur att något är hyfsat bestående. Vita trosor! Jag som tänkte att din kollektion där bestod av limegröna, lila och orange varianter. Men ack så fel jag hade. Ler...

Vad gäller gårdagen så var det ju både många olyckor och inställda plan. Och Arlanda express fick evakueras.Undrar om det var snö på spåren.

Vad gäller en vit vecka kan det ju tolkas på ett par sätt.

Susanne sa...

Idag var det inga problem att fota något vitt t o m Odenålan var vitt ;)

amo sin blogg sa...

Fine eksempel på tema Vit.
Enig med deg, kvite bomullstruser er tingen :)
Vinteren er kald her hos oss også, vi har to steder, heime ute ved kysten på Vestlandet med litt
snø, og kaldare enn vanleg. Men overraskende at snøklokker blomstrer så tidleg.
Og vi har hytte 80 km heimanfrå i fjellet. Der er enorme mengder snø, og den har
ligget siden november.
Det føles som å leve i to verdener.


Takk for gratulasjon for gullrushet i OL, det er nesten så ein ikkje kan trur det er muleg.
Sverige tok også mange medaljer, Gratulere.
Eg lika godt Charlotte Kalla, festlig jente.

Ynskjer deg fine veke som snart er i mars.
Helsing Anne-Mari

nalta norrland sa...

Vitt är väl inte nån färg egentligen utan mer ett tillstånd ;-)

Såvitt jag vet as far på engelska.

Vi har haft en kylig dag, faktiskt kallare idag då det blåst kylig vind.

Vilt og vakkert sa...

Heisann, måtte slå opp "vit vecka" - for det har vi ikke i Norge, i alle fall har det gått meg "hus forbi". .... Jo, det er visst noe som heter "hvit uke", men det er ikke aktuelt for mitt vedkomne. For tida er det altfor lite alkohol i huset! Portvinen fikk mugg.... og gikk rett i vasken!
Flott innlegg ;:OD)

Geddfish ♥ sa...

Japp, det är rätt vitt, så vitt jag kan se.
Utmärkt tolkning på vitvaror, underkläder, ja det är mycket som håller sig till vitt. Håller med om underkläder, de ska vara sköna och inte smita åt hårt.

Susjos sa...

Vitt passar ju bra denna vintermånad, där även vi 08:or fått snö så det räcker och blir över! Är lite orolig över hur kallt det kommer att bli i Järvsö nästa vecka, förhoppningsvis inte -20 som de har högre upp i landet, där många åker skidor nu, hua!

Ja, nu fick vi veta lite mer om dej, kul! Vita sköna trosor är inte dumt alls, vit vecka blir det inte för oss i Järvsö nästa vecka! Hehe...

Åke sa...

Vittt som ofta är tråkigt men du fick till det bra! Jag har faktiskt en svart frys ståendes i ett förråd, men det var bara för att det var en repa på den så jag fick den mycket billigare vid inköp. Har faktisgt bara -13 idag, men det blir kallare nere hos er förstås, luftfuktigheten är annorlunda. Bara 13 känns spm normalt liksom... Sköna underkläder är en viktig detalj, där är jag mycket noga vad jag sätter närmast kroppen. Jag drogs nog mer åt vitt där i yngre dagar vad jag hade på mig... Men vita karlsonger som Björn Borg finns i lådorna... Jag fick skotta igårkväll trots att det var 15 minus... lite ovanligt.

Steve sa...

Vitt, lite färglöst om man säger så.

Anki sa...

Perfekt vit vecka här hos dig! Konstigt med vitvaror som heter så fastän de kan ha vilken färg som helst - såg en rosa kyl på Media Markt en gång - gissa vem jag kom att tänka på då? Just det ... dig :)

"LillaSyster" sa...

Bra tolkning på temat, vad jag gillar bäst på dina bilder är den där
kylskåpsmagneten - våga vägra Facebook -
Ha en skön inomhusdag! Själv ska jag strax åka till jobbet, bara att ta det försiktig, har sett att de rapporterar om avåkningar och olyckor. Kram

KajsaLisa sa...

Jag har faktiskt bestämt mig för att vara vit till jag åker till London, festat lite mycket den sista tiden. Kylskåpsbilden var kul. Sen underkläder, egentligen vem bryr sig hur dom ser ut så länge dom är bekväma .

Annette sa...

Vit kyl och frys är mycket bättre än rostfritt, som vi hade tidigare. Nu har vi bytt tillbaka till vitt, och slipper alla fingeravtryck så fort man kommer att det rostfria.

Usch, ja, det var galet i trafiken. Vis av tidigare erfarenhet kollade jag på trafikverkets sida över vägar, olyckor, vägarbeten m.m. på väg till Uppsala i måndags. Tvärstopp efter seriekrock, så jag bokade om ett möte till ett telefonmöte istället.

Jag förstår varför det händer så många olyckor. Folk kör som vanligt, trots att det är halt och drivor av snö. Trots dubbdäck och fyrhjulsdrift tog knappt bromsarna, och jag kanade flera meter innan det blev stopp när jag gjorde en testbromsning. Synd om dem som råkar illa ut på grund av sådana som inte tänker så långt.

Nu är våren mer än välkommen!!

Emma, Sol som sol? sa...

Haha, de vitvaror som står i det här köket är allt annat än vita. Fast de var nog det när de var nya någon gång för hundra år sedan. Usch vad jag inte gillar dem!

Vit vecka? Brukar man inte prata om månad?

Anonym sa...

Fantasifulla och välkomponerade inlägg på temat vit. Bilden på trosorna var festlig! Håller med någon om att färgen har inte så stor betydelse bara de är bekväma.Eva på https://seniorvinklat.com/

Stare Ström sa...

Väl valda motiv!
svar: Visst är det kul när det händer något i stan. Det var faktiskt mängder av bra idéer på Drömljus. En del kommer dessutom att finnas kvar. Det var massor av människor ute på stan på kvällen också, fullt normala människor alltså. Tryggt och trevligt.

christian sa...

Ja nog var det variationer av vitt...

Musikanta sa...

Kanske är trosor inte det första man tänker på när man ser ordet vit - men det illustrerar ju temat väldigt bra :-). Det finns faktiskt mycket som är vitt utom snö, bara man tänker efter och det har du ju gjort med den äran.
Ingrid

Karin sa...

Fy farao det ser likadant ut hos mig, flera dm snö!!!
I helgen hade vi gröna gräsmattor och vintergäck i rabatten. Vilken kontrast!
Kram på dig!

Carita Liljendahl sa...

Snö var ju det första jag tänkte på också, men här finns mycket annat bra.
Vita veckan kunde väl vara ok, men jag har sällan känt för sådana, bara om jag tar mediciner.
Jag tänkte på bomull då jag såg boken :-)

Carina sa...

Ja det är vinter långt ner i landet och vi som har valt att bo här uppe i norr är mer van. men så skönt nu när vi går mot vår.

Anni sa...

Tur att du hade en somrig vindunk att vila ögonen på när allt är vitt ute.
Gillar din söta BLÅA figur på kyl/frysen. Bosch är bästa märket, vi kommer aldrig att köpa annat (ja, det skulle vara Siemens då - det är ju samma märke).
Dina trosor är onekligen en mycket personlig tolkning av temat.

Paula sa...

Ett alldeles okänt trosmärke! Men vita trosor, jag håller med, jag hade ett abonnemang på trosor förut, det var så bekvämt, men, jag vill kunna tvätta dem i 60 grader, och köper man bomullstrosor så ska det ju gå bra. Men, visst krympte dom! För någon annan förklaring godtar jag inte!
Dom blev helt enkelt trånga och inte alls lika sköna...

Helén sa...

Du fick till ett bra inlägg till temat även om du höll dig inomhus :-). Den där lilla snön ni fick (det var väldigt lite för oss som har dryga metern just nu) ställde till så vår resa till England och Skottland blev 24 timmar försenad. Tyvärr slapp vi inte det vita ens där för vi hamnade mitt i det värsta snöoväder de haft i UK sedan slutet av 60-talet...

Byblixtra sa...

Gillar din skylt med vit text. "Våga vägra Facebook", har aldrig sett den tidigare. :-)