tisdag 6 februari 2018

Sent inlägg efter ofrivillig städning
Fyra sådana ishögar hamnade i diskhonet.

Om ni tycker att mitt inlägg ikväll är aningen sent så har ni helt rätt. Men jag har faktiskt två helt naturliga förklaringar till det. Det är nämligen som så att maken och jag varit så illa tvungna att ägna oss åt väldigt ofrivillig städning idag.

Exploderad Coca Cola Zero
När maken öppnade skafferiet i morse för att ta ut sitt paket müsli upptäckte han att en burk Coca Cola Zero hade exploderat under natten. Kan väl säga som så att det inte bara var hans müsli som var dränkt i brun sörja utan även alla andra förpackningar som stod i skåpet. Nu är skafferiet skinande rent – och tomt. Grrrrrrr. Inget bildbevis, då maken redan hade kommit en bra bit på vägen med torkningen.

Avisning av frysen
Då det var cirka fem minusgrader och molnigt ute tyckte vi att det kunde vara dags att ställa alla lådor i frysen på balkongen och sätta igång med den årliga avfrostningen av frysen. Fy f*n säger jag bara, vilken slöseri med tid för ett sådant idiotjobb. Jag vet att det finns självavfrostande frysar, men tyvärr fanns dom inte i rätt storlek/höjd för fem år sedan.

Nu ska jag ta mig ett glas vin och gå på en inspirerande bloggpromenad hos er. Vem vet, imorgon kanske det blir nåt stort här på bloggen, för ”stor” är temat i Sannas Weekly Photo Challenge.

PS. Ni behöver inte påpeka att vi borde avfrosta frysen oftare och/eller att man inte dricker vin på en tisdag i Sverige;-) DS.

15 kommentarer:

Ditte sa...

Lider med dig över ofrivillig städning. Men "shit happens". Och vissa saker rår en inte över. Att ha cola i skafferiet är ju inget alternativ. Tycker dettutom att det är berömvärt att ta tag i frysen när ni hade "colan"/ångan uppe.

Det är dig väl unnat med ett glas vin och det oavsett veckodag. Har tagit ett jag också i ren sympati. Kanske blir det två innan GW har lsutat.

Geddfish ♥ sa...

Nu fick jag dåligt samvete. Frosta av frysen. Det har stått på en lapp här, men lappen har kommit bort. Nej, jag ställer mig inte nu.
Grattis, för det är himla skönt när man gjort det, dock varar det inte så värst länge.
Men jag har städat vanligt och tvättat. Inte roligare det, haha. Nej, inget intressant på fronten idag. En dag i morgon också!

Olga T sa...

Använde snön och kylan till att vädra och borsta matta i. Perfekt mattvätt.
Cola i skafferiet.... Så kladdigt.. Usch!
Gillar första bilden. Ser ut som ett jättefrys!!

Emma, Sol som sol? sa...

Nu är det en fröjd att öppna luckor och dörrar, eller hur! Jag frostade av frysen för några veckor sedan, måste ta och skrubba kylen också.
Jag tappade en 1,5-liters Pepsi i golvet. Det var mååånga liter jag fick torka upp. Eller ned, det satt i taket också.

KajsaLisa sa...

Får ångest, min frys ser likadan ut, kollar in dina stora saker i morgon, släppte mina idag.

Ama de casa sa...

Oj! Är det tisdag idag? Det hade jag ingen koll på... ;-)

Anki sa...

Inte kul alls med oplanerad städning - brunt och geggigt och jobbigt - fy farao så jobbigt! Hm ... kom just ihåg att jag tänkte frosta av min frys härom dagen - får kanske bli idag ... tack för påminnelsen :)
Klart man får dricka vin även en tisdag om man känner för det!

nalta norrland sa...

Frosta av frysen är inget jag gör speciellt ofta,
då vi var tvungen att köpa en ny frys för x antal månader sedan så är det rätt lugnt på frysfronten just nu.
Jag skulle aldrig påpeka att nån borde avfrosta frysen oftare... man ska icke kasta sten i glashus ;-)

Var det dags att städa skafferiet och göra en genomgång av bäst före datum kanske den exploderade flaskan exploderade i rättan tid ;-) ibland behövs "en spark i baken" för att man ska komma till skott... för nått år sedan gjorde vi värsta utrensningen av vårt gå in skafferi ;-) detta efter det jag fann råttskit å J sedan fångade en fet råtta - jaa det var väl egentligen en mus - då blev skafferiet välstädat ;-)

Jag hoppas Din onsdag blir bra.

Å Du, Du var absolut värd både ett å två glas vin efter väl utfört arbete :)

Steve sa...

Förstår att detta inte är några vardagssysslor du går och längtar efter. Men, nu händer det ju som väl är inte så ofta. Efter en sån insats passar det väl utmärkt med ett glas vin, oavsett vilken veckodag det är.

Stare Ström sa...

Tycker absolut att man ska dricka vin en tisdag, när man verkligen har förtjänat det!!!
svar: Var är den döde räven??? :-D

Susanne sa...

Jag tycker nästan att det skulle vara lag på att dricka vin på tisdagar och strunta i avfrostning ;)

Paula i pörtet sa...

Jag grunnar fortfarande på bilken storhet som ska få äran att presenteras i mitt veckotema...
Exploderande cola, hur kan det komma sig? Det är väl inget i den som borde jäsa? Eller? Jag förstår dock väl hur innanmätet av skafferiet såg ut. Jag är glad att det snart blir flytt så jag får röja både skafferiet och andra förvaringsutrymmen. Är ju så himla lat annars att jag bara ställer allt längst fram o efter några månader har jag ingen aning om vad som döljer sig i de bakre regionerna...

christian sa...

Huvale...det lät föga kul :( ...men heder åt maken ! :)

Eva Trillian sa...

Tänker inte påpeka ett endaste dugg! :)

Anni sa...

Man dricker vin vilken dag som helst i veckan. Punkt.
Jag måste också frosta av frysen, har inte gjort det på två år. Har dock fått en fiffig grej som ska användas när jag väl får ändan ur.
Kolla här:
https://www.clasohlson.com/se/Avfrostningsduk/Pr341160000