fredag 23 februari 2018

OS, fotboll och torskkind

OS


Damernas överraskande silver i skidskyttestafetten igår följdes upp med ett en minst lika otippad guldmedalj av herrarna idag. André Myhrers guld i slalom var även det en stor överraskning. Foto: Sydsvenskan
Till att börja med tar jag tillbaka (nästan i alla fal) allt jag skrev i onsdagens inlägg. Tvärtemot vad jag tyckte om svenskarnas insats under pågående OS är Sverige faktiskt på väg mot sitt bästa OS i historien (räknat i antalet guldmedaljer). Oooops! Med andra ord så har jag insett att jag i framtiden ska hålla mig till fotboll, där jag faktiskt tror mig veta vad jag pratar om. Vintersport har liksom aldrig varit min grej. Åt andra sidan läste de svenska laget kanske mitt inlägg och tog det som tändvätska – skulle inte tro det;-)

Arsenal-Östersund 1-2

1-0 målet av Hosam Aiesh i den 22:a minuten mot stjärnlaget Arsenal. Foto GP.
Underbara, härliga Östersund! Laget gjorde det igen. Skrällde alltså. Rejält dessutom. Efter 0-3 förlusten på hemmaplan var laget ju tvunget att göra tre mål på The Emirates mot Arsenal för att åtminstone få till en förlängning. Japp, Östersund ledde med 2-0 efter 24 minuter. Helt otroligt! Och även om slutresultatet (totalt 2-4) inte räckte den här gången, så vet fotbollsvärlden nu vem Graham Potter och Östersund är.

Torskkind

Fotade faktiskt inte torskkinderna igår. Ooooops. Men här ser ni dom på en bild som jag knyckt från Brobergs Fisk.
Det var ju fler av er som ville veta vad maken och jag gjorde med våra torskkinder igår. Man kan antingen grilla eller fritera dom. Vi äger visserligen en grillstekpanna i gjutjärn, men att rengöra den efteråt betyder arbete, och en fritös har vi inte. Alltså följde vi rekommendationen från chefen i fiskdisken - vände kinderna först i mjöl, sedan i ägg och sist i panko. Slängde dom i stekpannan med rikligt med Milda (smör-, raps- och solrosolja) tills dom blev gyllenbruna. Kinderna smakar visserligen fisk, men har en betydligt spänstigare konsistens än själva torsken. Lite chilimayo till, och rätten blev en succé.

15 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Har nu förstått varför varenda en på Lowes förskola hade svensk flagga på sin kind. Lowe hann aldrig få någon, men han var inte bekymrad för det. Fastän han har en pappa som älskar sport. Även hans farfar. Men inte hans farmor ;)

Torskkinderna, ja, de var jag ju intresserad av! Man kan tillaga dem på flera sätt, tydligen. Friterat är gott, men när jag blev själv, åkte fritösen ut, jag vågade inte använda den.
Så ni åt lyxmat, namnam.

nalta norrland sa...

YES så himla bra dem var och skidskyttegänget är ju bäst.

Östersund jobbade på bra, även om det inte räckte så gjorde dem ett strålande jobb.

Nu förstår jag Du är förvånad å tänker nalta sportintresserad... å jo ibland skräller det till ;-)

Torskkinder är de stora som torskfiléer? Har väl aldrig sett en torsk med så stora kinder... tänkte nu på Tork i Tallinn å Robert Gustafsson, visst vet Du att Rolandz med Robert Gustafsson ska vara med i Melodifestivalen i morgon kväll.

nalta norrland sa...

Torsktunga? Har fiskar tungor? Jag måste nog googla... här säljs sällan färsk fisk, det är fryst fisk typ laxfiléer i 4pack å fiskpinnar... eller det finns ju alla de där vanliga frysta fisken från Findus ;-)

Jag gillar röding å öring, de är goa fiskar :)

Årets Mello har tydligen tappat tittare, sämsta året sedan 2011 eller nått sånt, hörde det på radion idag medan jag väntade på att Tele2 skulle sluta upprepa sitt Det är många som ringer just nu, tack för att Du väntar.

Ditte sa...

Vad gäller vinter OS så kvartstår ju att Sveriges match mot Tyskland var en sorglig historia. Kan inte bortförklaras. Å andra sidan vann ju Tyskland tämligen otippat mot Canada...
Men skidframgångarna inom de olika grenarna kan man verkligen glädjas åt. Och att Östersund slog Arsenal likaså.

Tack för tipset om torskkinden. Kan helt klart vara värt att testa. Återkommer om och när det är gjort.

Husbilen-Ellen sa...

Lät riktigt gott! Något jag aldrig köpt. Ha en bra helg!

Anki sa...

Ang. OS kan jag tillägga att både herrar och damer är i final i curling! Alltså jag vet att du inte tycker curling är din grej, men ändå :)
Fotboll är ju inte min grej, men oj vilket lag de är Östersund ... strålande!
Torskkind måste nog testas :)

Ama de casa sa...

Visst är dom duktiga! Eller som man brukar säga i dom här lägena - visst är VI duktiga ;-) Följer just curlingkampen om guldet...

Torskkind lät intressant - har aldrig testat såvitt jag vet. Ofta har dom torsk i form av tapas här, vilket alltid brukar vara gott. Men det är nog inte kinderna tror jag.

Anonym sa...

Hittade du några kinder med smilgropar? undrar

Ruth i Virginia

BP sa...

Svar till Ruth:
Hahaha! Jo då, med lite fantasi hade kinderna några smilgropar - innan de blev stekta vill säga. När det väl var klara och togs ur stekpannan så var dom dock borta - smilgroparna alltså;-)

Susjos sa...

Visst är det kul med alla guldmedaljer i OS! Superroligt! Har bara sett när skidskyttekillarna grejade guldet igår medans jag ringde runt angående syster.

Grattis till att du kände igen Anders Berglund från Mello, han var ju inventarie där ett tag som orkesterledare ;-) Sharon Dyall har också varit med i Mello som sångerska.

Spännande med torskkind,kan tro att det smakade bra!

FREEDOMtravel sa...

Sport är utanför mitt kompetensområde ... men fisk gillar jag! ;) Har aldrig provat att laga torskkind, och vet inte ens om jag sett det i butikerna faktiskt. Får hålla utkik ;)

Carita Liljendahl sa...

Många medaljer har ni fått!
Vårt saldo i dag söndag torde vara ett guld (50 km herrar), ett silver (30 km damer) och tre brons, minns inte längre vilka grenar.

Från det ena till det andra är det lite irriterande på blogspot nu då man ska skriva in namn och webbadress. Namnet finns i minnet, men inte min webbadress, så den måste petas in bokstav för bokstav - risken finns ju alltid att där blir något felnedslag. Tycker synd om dem som har ännu längre adresser till sina bloggar än jag...

Paula sa...

Jamen dom ser ju ut som kinder! Det är alltså fileer som liknar kinder, inte kinder som i kinder...??? eller??? total förvirring råder men skit samma, förstår att det smakade. Jag gillar torsk men har knappt ätit färsk dylik, gillar de styckfrysta fileerna, det bästa vi kan hitta här i inlandet och glesbygden. Ja förutom de fiskar som simmar i sjöarna, men dom får inte jag fatt i. Men, jag kan alltid handla färskrökt röding om jag känner mig extra stadd i kassa. Nu har jag dessutom glömt vad jag egentligen kom hit för att säga dig, så jag får allt ta en liten repetition...

Anni sa...

Ja du, vilket OS det har varit. En del tårar har fallit här, mest av glädje. Alltid kul med överraskningar oavsett om det är skidskyttar, tyska hockeyspelare eller norrländska fotbollsspelare som står för dem.

Torskkind har jag aldrig provat, inte oxkind heller. Tycks inte vara någon vanlig vara varken i butik eller på restaurang - eller så går jag på fel restauranger.

christian sa...

Det är inte bara Sverige som överraskar i OS, Tyskland var nära att ta guld i ishockey, nu blev det en sensationell silvermedalj iaf :)
Men svenskarna var underbara att skåda också! :)