måndag 19 februari 2018

Glad måndag


Den här bilden föreställer inte en orm utan ett mycket kraftigt (motor-)cykellås. Det låg mitt i bussfilen vid Odenplan. Det gör i och för sig ingen glad, inte mig heller. Men ett otippat fynd på ett ovanligt ställe är ändå glädjande åtminstone för mig.

Lördagscitatet är aktiv igen
En sak som gjorde mig extra glad är att jag upptäckte i helgen att Marie i Skrifvarstugen har återupptagit ”Lördagscitatet” efter ett längre uppehåll. Otroligt glädjande:-) Grupptryck lönar sig säger jag bara;-)

Blinka, blinka
Glad blev jag också att en ögonläkare på Sofiahemmet verkar ha lyckats med att göra något åt mina tårande ögon. Tror hon öppnade två tårkanaler. Tack:-) Ett tips av henne: om man sitter mycket framför datorn och/eller tvn korkar tårkanalerna igen. För att förhindra detta är det bra om man blinkar ofta. Tack:-)

Oväntad kommentar
Mycket roligt även med en kommentar till gårdagens Skyltsöndag av Anna hos Telia. Företaget använder uppenbarligen robotar som ”läser” blogginlägg. Telia är faktiskt min mobiloperatör sedan många år tillbaka, och jag har aldrig haft några problem.

Ulle

Ulle tofflorna kom i den här roliga "gympapåsen" med fyndig text.

Rödare än så här kan dom ju knappast bli;-)

Sedan fick jag faktiskt häcken ur vagnen idag och köpte nya tofflor. Ja, ja nu kan ni tycka att jag börjar bli gammal, men som ni ser på bilden är det inga filttofflor;-) Dessutom är de inte svarta/gråa heller utan knallröda. Tyvärr fanns de inte i orange, men man kan ju inte få allt här i livet;-)

Japp, det var en riktigt glad måndag trots snö och tre minusgrader.

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”. Var med du också!


16 kommentarer:

Ditte sa...

Otippade fynd på otippade platser kan verkligen pigga upp. Så även ett rejät lås.
Jag tar tacksamt emot tipset om att blinka, men man får kanske göra detlite i smyg ocm man är ute på "lokal". Annars kanske det räknas som en invit...
Kul med Telia! Och oväntat. Men jag vet att det finns robotar som läser blogginlägg och från olika företag. (Har också Telia och gillar dem. Ordning och reda och det fungerar. )

Ulletofflorna tyckte jag om. Och när de nu inte fanns i orange eller limegrönt så går det ju väldigt bra med rött också.

Och visst blev det en glad måndag! Så även här med strålande sol och +20.


Ama de casa sa...

Åh! Vilka superfina tofflor! Jag kollade efter nya på Carrefour häromsistens (och jag är inte heller gammal!) och det fanns inga så fint röda. Vi kvinnor förväntas tydligen gilla rosa mer. Nu vet jag ju att du gör det, men jag föredrar rött ;-)

PS: Nu sitter jag här och blinkar som en tok... :-D

Olga T sa...

Oj vad jag började blinka. Bara inte det blir tics av det....
Så bra att hon kunde öppna tårkanaler! Jobbigt med rinnande ögon. VAd roligt att lördagscitatet är tillbaka. Det visste jag inte!
Tofflorna är ju jätteläckra!
Riktigt skitväder här idag, med snö, snö, snö som bara blir vatten.

Geddfish ♥ sa...

Jag struntar i mc-lås och blinkningar! Jag vill ha dina Ulletofflor!!!
Oj, jag blev helfrälst på dem. Ull, är ju så välgörande. Jag har stickat massa raggisar i ylle, ju. Men jag är ständigt frysande så ulltofflor vore nåt. Får ge mig ut på jakt!
Detta gladde min måndag!

nalta norrland sa...

Jättefina tofflor, tofflor är ett underskattat plagg hade jag tänkt skriva... fryser man om fötterna är ju varma tofflor den bästa hjälp efter ett varmt fotbad :)
Nu fotbadar jag aldrig utan jag brukar lägga mig raklång i badkaret så jag blir varm i hela kroppen, ju varmare vatten ju bättre :)

Jag har oxå varit med om att Telia kommenterat i min blogg, för x antal år sedan då jag skrev om vårt hoppande internet å då fick jag faktiskt hjälp från Telia i min blogg.

KajsaLisa sa...

Om man nu måste slarva bort låset så kan man väl lämna med nyckeln. Då kanske någon får användning för det. Paketet var mer diskret än innehållet :) Härligt röd färg.

Susjos sa...

Här sitter jag och blinkar för fullt, tack för tipset!
Å röda tofflor, så snyggt!!

Marie i Skrifvarstugan sa...

En härlig glad måndag hos dig ! :-) Och STORT TACK för reklamen ! :-)
Grupptryck är bra ;-) Man blir peppad :-)
Ha en fin Onsdag uppe i Stockholm !

Anonym sa...

Härliga, röda tofflor!

Min ögondoktor säjer, att jag ska använda "fake tears",
i bland kommer jag i håg att droppa i nåra, men för det mesta INTE.
(jag är verkligen lat)

Kan inte förstå, vart den första delen av februari tog vägen;
bara 8 dagar kvar till mars!

Ruth i Virginia

-Presidents´ Day idag- En sån där halfassed helg då en
del jobbar och andra har ledigt.

Anki sa...

En riktig toppenmåndag alltså! Riktigt häftiga tofflor - sådana skulle jag kanske ha i vårt golvkalla hus ... men det funkar med raggsockor i ull också :)
Kul med kommentaren från Telia - nyfiken som jag är så var jag ju tvungen att kolla vad hon skrev :)

Anni sa...

Det där låset är som en konstinstallation där det ligger.

Vad glad jag blir av att höra om dina ögon, vilken skillnad det måste göra! Nu sitter jag och blinkar för fullt :-)

Tofflorna är toppenfina! Men visst är de filt? Filtad ull :-) Läcker färg, typisk Beatefärg.

Svar; Nu fungerar filmsnutten hos mig (inte så mycket att se egentligen, speciellt som du säkert inte har en aning om vem Kapten Zoom är).
Makens civilingenjörsstudier kom av sig betydligt tidigare än mina, men han är onekligen den av oss som arbetar mest civilingenjörsaktigt :-P Nu ät skåpet monterat och inoljat. Steg för steg ...

Susanne sa...

Sv: Tur att jag inte ser ut som en tant ;)

Carita Liljendahl sa...

Hahaa - vid första titten såg det där nog ut som en orm och på sommaren hade låset kunnat skrämma många :-)

Stare Ström sa...

Förstår att du åtminstone är varm om fötterna dessa gråkalla dagar!

BP sa...

Svar till Ruth: Fake tears är ju ungefär som fake news... antar jag;-) Minns att jag köpte hem Visine Red Eyes från USA på 1990-talet. Okej, det röda försvann ju, men ögonen blev torrare redan då om man säger så.
Trumps löjliga twittrande under helgen uppmärksammades stort i BBC igår kväll och kritiserades oerhört hårt med tanke på skolskjutningen i Florida. Alltså att en sådan person sitter vid röda knappen skrämmer skiten ur mig...

Eva Trillian sa...

Vilka fina tofflor!
Och; så kul att lördagscitatet är tillbaka - ska genast in dit o kolla :) Heja dig! :)