tisdag 13 februari 2018

Weekly photo challenge: Vecka 7 - ”Bär”

Precis som förra veckan är bilderna jag lägger upp till ”bär” dagsfärska. Vet inte riktigt hur jag BÄR mig åt, men jag verkar dras till motiv som passar perfekt till veckans ord.


Östra Stations tunnelbanestation har två utgångar. Den ena går bland annat till KörsBÄRsvägen. Nu är ju KörsBÄR inga BÄR direkt men ändå;-)


BlåBÄR däremot är BÄR. I det här fallet ”omgjort” till blåBÄRssoppa, som säljs för 10 kronor hos ICA i Mörby Centrum. Då jag inte gillar blåBÄRssoppa så tänkte jag i stället på en BÄRs, slanguttrycket för en öl.


Det är ytterst sällan man ser backpackers i Stockholm i februari. Dessa två tyska tjejer ville uppenbarligen uppleva ett vintrigt Sverige. Och med tanke på de enorma ryggsäckar de BÄR på undrar jag om de inte var på väg till norra Sverige.


Det engelska ordet ”bug” betyder ju bland annat bakterie och bacill. Alltså kan en bug BÄRa på sjukdomar. Vinterkräksjukan är ett exempel – winter sickness bug.


Sanna är uppfinnaren av detta himla roliga fototema.

Flera bidrag till ordet ”bär” hittar ni här.

26 kommentarer:

Ama de casa sa...

♫ ♫♪♪ Häääär finns det bär ♫ ♫♪♪

Kom osökt att tänka på den låten med Ronny Eriksson och Euskefeurat. Fast den bästa dom har gjort om du frågar mig, det är "Pessimistkonsulten". Om du inte har hört den så bara måste du lyssna! Själva låten börjar just efter 4:25 minuter, men snacket i början är också himla bra! Åtminstone för en som är uppvuxen i Norrland. Länge sen jag hörde detta, och jag skrattade gott. Här finns den på youtube:

https://www.youtube.com/watch?v=peY68tKiWgM

:-D
(Ooops... Nu spårade jag ur lite grann igen - sorry!)

Härlig skyltning som skulle ha kunna kombineras med Skyltsöndagen hur lätt som helst :-)

PS: Jag läste nånstans att tydligen är blåbär bär, men falska bär... Vad dom hittar på! :-D

Ditte sa...

En toppentolkning av veckans tema och med läckra och "färska bilder". Roliga dessutom och med fyndig text av dig. Leenden utbröt här på läpparna. Och bär har du hittat av skilda slag. Även detta ett ord med många skiftande betydelser.
Det är så roligt att se de olika tolkningarna av orden och så olika de blir.
Och kanske får du vid tillfälle ge tips om hur du bär dig åt...
(Har svårare här i palmlandet att få till den svenska stavningen. Men ska till nästa vecka försöka hitta en del nyare bilder också.)

Geddfish ♥ sa...

Vilket engagerande inlägg! Här var jag tvungen att googla lite:

"Saftiga frukter omfattar
* bär t.ex. blåbär, vindruvor, vinbär, citrus, tomat.
* stenfrukter t.ex. körsbär, plommon, kokosnöt.
* fruktförband t.ex. hallon, jordgubbar, smultron.
* falska frukter t.ex. äpplen, nypon, ananas, fikon."

Asså, det stämmer ju inte vad jag är uppväxt med. Men shit same. Du fixade temat galant ;)

nalta norrland sa...

Bra skyltat hade jag tänkt skriva... men väljer att säga att Du verkligen åskådliggjorde ordet bär på ett mycket bra sätt.

Olga T sa...

Mycket fyndig text! Hur bär du dig åt ja, det kan man undra ;) Du kunde gjort ett tillägg. Frågat tjejerna med ryggsäckarna "Vart bär det hän?"

Paula sa...

Jag har nästan aldrig testat att gå på tur med en stor ryggsäck innehållande både kläder, mat och sovsäck. En gång gjorde vi dock det, vi skulle gå en mil och övernatta i en stuga. Maken hade med sig inte bara allt det jag nämnde utan dessutom tolv burkar öl! Haha, han var rätt slut när vi kom fram...
Tack för upplysningen om misosoppan, jag ska försöka jaga efter den på nätet o se om min lokala handlare kan ta hem den.

nalta norrland sa...

svar Boken Baddaren har funnits i min bokhylla under många år... typ tre, fyra år skulle jag tro å jag har liksom bara flyttat på boken, men så i brist på bröd osv ;-) jag hade inget att läsa å tänkte att i väntan på bokrea så... men efter 1 1/2 vecka är boken fortfarande knappt påbörjad ;-) inget för mig, jag fixar det icke.

Swedbank har inget kontor i Åsele, närmaste lokalkontor är alltså Vilhelmina, 7 mil enkel väg.
Vi trodde faktiskt oxå att allt bank-göra gjordes typ på internet, så sa handläggaren då J öppnade företagskonto, men så är det tydligen inte. Lämna bankdosa etc funkar ju icke då J måste ha tillgång till kontot, han måste ju kunna betala leverantörer etc.
Vi får se ifall det blir en lösning närmaste tiden.

Inköpslista, jo jo jag har ju typ en i mobilen... brukar funka okey, men att shoppa med min mor som springer som en yr höna gör att jag kommer av mig...

Tack för att Du är en god vän

Eva sa...

Alltså risken med denna bloggutmaning är att den finns ständigt i ens tankar. Är säkert inte ensam om att redan vara inne på "favorit" och tänka på vad jag ska hitta på till detta tema. Du är verkligen på hugget hela tiden också verkar det som. Sköna tolkningar och bilder som alltid. Tjejen med bamsepackningen är fenomenal.

Susjos sa...

Haha, vilka smarta BÄR foton, den sista "Bug"..såklart kan den BÄRa på sjukdomar, hehe....

Marie i Skrifvarstugan sa...

Suveräna och kreativa tolkningar som du gjort på veckans tema ! Önskar dig en fin Alla Hjärtans DAg !
Hoppas att min kommentar funkar inne hos dig. Har problem med vissa bloggar på blogspot att få det att gå fram tyvärr och kan inte hitta problemet.

Marina sa...

Här bär det iväg minsann...

"LillaSyster" sa...

Färska bilder, bra jobbat!
Idag får man bära mössa igen, kyligt när blåsten viner om öronen. Ha en bra alla hjärtansdag! Kram

Anki sa...

Haha ... du är bara bäst BP! Härligt inlägg och en suverän tolkning!

Vilt og vakkert sa...

Heisann, underfundig og artig vri på ukas utfordring ;:OD)

Stare Ström sa...

Vilken härlig blandning bärbilder!

Ama de casa sa...

Ha nu en riktigt härlig och hjärtlig dag! :-)

KajsaLisa sa...

Första skylten hade du ju allt framför dig på vägen till stan perfekt. Konstiga tyskar som backpackar genom Sverige vid den här tiden på året. Sen lyckades du tänja temat åt olika håll, snyggt jobbat.

Carita Liljendahl sa...

Roligt tolkning med BÄR i gatunamnet.
Det här är åter ett ord som vi säkert få se många olika bilder kring, och det är ju det som gör fotoutmaningen så rolig!

amo sin blogg sa...

Så fint du tolka utfordringa.

Susanne ❤️ sa...

Som vanligt helt underbar egen BP tolkning och nog kan man bära på virus suck kräksjukan har slagit ut familjen feber och ont i hela kroppen men det blev bättre ;) när maken kom hem med blommor haha precis som du sa ;) Hoppas din alla hjärtans dag blev bra
KRAM

Husbilen-Ellen sa...

Du lyckas få till bra varianter på bär!

Karin sa...

Härliga tolkningar som vanligt!
Kramar!

Helén sa...

Fyndiga och passande bilder till veckans tema. Den sista var lite långsökt men jag fattar vad du menar :-).

Vilt og vakkert sa...

Heisann! Underfundig hvordan innleggene kan bli så forskjellige og ta sine egne veier. Morsomt!

Byblixtra sa...

Kreativt inlägg och bra flyt med att finna nytagna bilder på temat.

Tomtan sa...

Härliga tolkningar!!!