måndag 5 februari 2018

Glad måndag
Det här inlägget ska vara till stor glädje för alla mina läsare. Har dock en känsla av att Åsa och Åke kommer skratta högst om/när de läser texten och ser bilderna.

SOL:-)

Klockan 14:00 var det 4,5 minusgrader "på riktigt", men 13 grader på balkongen

Alltså att vakna till en blå himmel och sol har vi i stor-Stockholm ju inte varit bortskämda med de senaste tre månaderna. Så det blev jag riktigt glad av. Att termometern sedan visade den kallaste dagstemperaturen den här vintern får väl anses som ”kompensation”.

Hur en nollåtta klär sig när det är fem minusgrader
Här ska ni få höra vad jag satte på mig idag för att inte frysa ihjäl. Jag börjar nerifrån:
- grova kängor (skoavtrycket ser ni på bilden ovan),
- två par ”Happy socks” (se bild),
- långkallingar (se bild),
- en kort- och en långärmad t-shirt,
- en hood med huva,
- dunjacka med hood,
- vantar.

Okej, jag hade kunnat klä mig såhär också förstås:


Om ni tycker att jag var aningen ”overdressed” med alla dessa lager kan jag berätta att busschauffören som var ny på jobbet inte visste hur man satt på värmen i bussen. Så jag var mycket glad att jag hade precis lagom med kläder på mig.

Städning
När jag kom hem efter en toppen lunchdejt med favo kollegan Yvonne och solen ”låg på” för fullt, förvånades jag över hur två personer (maken och jag) kan "skapa" så mycket damm (och annat) i en lägenhet. Idag hade jag faktiskt inget val utan tog fram dammsugaren. Maken hade nog också sett eländet och gått ut på en långpromenad i stället. Smart kille! Ska fortsättningsvis inte gnälla över mörker och gråväder nåt mer;-)

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

14 kommentarer:

christian sa...

Ja det är inte utan att man drar lite på smilbanden... :)

Ama de casa sa...

Jag gillar gladstrumporna! Eller det är nog långfillingarna som är sådär glatt randiga va? Hur som helst så log jag stort när jag såg dom :-)

Liiite överklädd, kanske. Men bättre det än att frysa. Här nere brukar vi gå i långbent och koftor medan folk ligger och solar i bikini på stranden nedanför. Och dom man ser på strandpromenaden i shorts och linne vid den här tiden på året är oftast engelsmän. Apropå det - hur var maken klädd då när han smet från dammsugningen? ;-)

PS: Länken till Åsa går till dig själv. Nästan i alla fall ;-)

nalta norrland sa...

Tja ;-) Du lär ju icke ha frusit :) å det är bra... det värsta som finns är att frysa, det är snudd på misshandel.
Med tanke på hur Elin var klädd när jag plockade upp henne utanför skolan så är hon en riktig norrlänning :)

Gillar Dina gladrandiga strumpor :D

Tack, verkligen tack för brev med present som jag fick idag med posten :) Du är verkligen en snäll å omtänksam vän <3

Länken till min blogg funkar icke.

Paula i pörtet sa...

Du kanske rentav också börjar likna en Michelin-gumma! Jag är en total kopia, och äger en likadan kjol som kvinnan på ditt foto. Jag märkte idag att jag var helt svartklädd, och det är INTE min stil. Jag älskar färg. Men man tager vad man haver och alla mina extraallt varma plagg verkar tillverkas i svart. Att böja sig ner och koppla hunden kräver att man först tar sig ner till rätt nivå, att böja på knäna går inte så det är bara att kröka rygg. Sen ska man lyckas snöra kängorna, puh puh. Jag känner mig lite som förskolebarnen när de äntligen är färdigklädda, "Mamma jag är kissnödig..." så jag gör alltid en säkerhetspink innan avfärd...

Annette sa...

Snyggt! Randigt och färgglatt, det piggar upp i vintermörkret :) Även en solig dag som i dag. Vi har betydligt kallare än ni, - 13 grader nu. Usch inte skönt, jag saknade min overall när jag var i Knivsta i dag. Ha en fin och dammfri kväll!

KajsaLisa sa...

Ja usch idag var det kallt. Strumporna och den lila jackan gillar jag, du hittar alltid dom glada färgerna.

Emma, Sol som sol? sa...

Haha, och så har du åsikter om mina sockor! 😁

Jag kan trösta dig med att jag klätt mig nästan lika mycket idag fast jag har inga kängor. Fy fn vad kallt och djävligt vi haft det! 2 grader på Malaga flygplats, fem hos oss i morse!s

Geddfish ♥ sa...

Färgglatt!

Jag måste ha ett ärende för att vilja gå ut i den här kylan!!
Cyklade iväg ikväll. Min klädsel var kortärmad, jättevarm hood med huva, halsduk, långa strumpor,byxor, överdragsbyxor, kängor, mössa och vantar. Fjällrävens långa röda kappa. Hatar att frysa!

Steve sa...

Randigt och glatt livar upp tillvaron i den "hiskeliga" kyla som ni nollåttor får utstå.

Anki sa...

Gillar dina randiga strumpor/ kallingar - färgglatt och snyggt! Bra att du var rejält klädd när inte värmen i bussen funkade :)
Smart av din make att gå på långpromenad och slippa att dammsuga :)

Anni sa...

Färgglatt och fint! Men du, prova att ta på något i ull, det värmer även en nollåtta. De där termokjolarna som damen i lila har på sig lär vara fantastiska, men aldrig att jag skaffar mig en sådan!
På torsdag får vi plusgrader igen. Hurra!

Anita Malta sa...

Ett så snyggt avtryck, ett par färgglada Happy socks och värme på balkongen mitt i vintern. Klart man blir glad!!!!
Solen avslöjar ofta hur dammigt det faktiskt kan vara även här hemma, plus alla tassavtryck på golven.
Intressant med hur olika klädstilarna kan vara, lila jacka, långkjol och jeans!! Fast ganska så skönt att ingen bryr sig, nämnvärt ;-)

Susjos sa...

Ett härligt färgglatt inlägg, kan behövas då jag sovit bort hela dagen, jaså solen sken idag med? Det var kallt i morse när jag tog bussen hem, minus 7 grader tror jag, men sen så gick solen upp, och då blev det ju lite "varmare"!
Härliga färgglada strumpor å långkallingar, perfekt! Hon med kjolen, är det en sån där "termokjol " tro, den är nog varm och skön !

Eva Trillian sa...

Färgglatt och ulligt ska det vara :) då håller man sig varm både från utsidan och insidan!