fredag 2 februari 2018

Första dagen idag


Butikskedjan Cubus skyltfönster igår. Den här delen visar relativt roliga och färgglada plagg för herrar! Bra där!


Här har ni damavdelningen i samma butik. Herregud så tråkiga färger och kläder. Varför?

Japp, nu har det hänt mig för första gången sedan jag pensionerades för drygt 2 ½ år sedan. Idag var jag totalt uttråkad, och med totalt så menar jag hundra procent. Att vakna vid klockan nio och återigen stirra på något grått gjorde att jag helt enkelt vände på mig och sov vidare. Konstigt nog gjorde maken precis likadant.

Klockan 12:00
Maken visade svaga livstecken vid klockan 12:00 och gick upp. Följde hans exempel en halvtimme senare.

Klockan 15:30
Tre och en halv timme senare åt vi lunch, inte på restaurang utan hemma. Då hade det blivit ännu gråare och några snöflingor dinglade ner. Inte en chans att någon av oss skulle lämna lägenheten. Själv brydde jag mig inte ens om att lägga på Mascara. Och det har inte hänt sedan jag var 15. Då har man liksom gått ned sig, förhoppningsvis bara för en dag.

Absolut ingenting
Vad gjorde vi idag då? Är svaret absolut ingenting sanningsenligt? Jo, det är det. Okej att äta lunch vid klockan 15:30 är ju helt normalt i Spanien, men inte här direkt, då restaurangerna slutar servera lunch vid klockan 14:00 respekive 15:00. Att titta på BBC hela eller rättare sagt halva dagen är dock väldigt allmänbildande kan jag säga;-)

Hoppas på bättring i framtiden, för att vara en ”sådan” pensionär är då ingenting jag eftersträvar, för att inte tala om obefintligt bloggfoder som man faktiskt är beroende av om man nu råkar ha en blogg;-)

PS. Bilderna jag lägger upp har ingenting med inlägget att göra. DS.

20 kommentarer:

Ama de casa sa...

Åh! Ni har haft precis samma sysselsättning som vi idag (fast vi började med att göra ingenting betydligt tidigare). Det pissade ned typ hela dan, och jag har inte ens öppnat gallergrinden till balkongen och gått ut där. Kan hända att jag går ut med soporna snart, men det kan kanske vänta tills imorgon.
Guuu vilken trist dag!

Inga nya bilder och till och med bildarkivet är "spärrat" för Anders håller på med en backup. Vete tusan om det ens kan bli ett inlägg till imorgon? Har inte hänt sen vi drabbades av Odile i Mexiko 2014.

Nåja. Värre saker har väl hänt i världshistorien :-)

Maria sa...

Så blir det ibland och undrar just om man inte bara behöver dega ibland. Saken är den att det varit nästan likadant här. Kanske är något som liksom går eller hänger ihop med vädret. :) Hoppas ni får en bättre helg. Allt gott!

Geddfish ♥ sa...

Nämen, här har också varit en degig dag!
Fast, jag har iofs varit ute med soporna. Men jag har sovit middag i 2 timmar och suttit och grämt mig åt det tråkiga vädret och över varför jag bor mitt upp i det och varför inte kunna få må gott i värmen ist. Det här gråa är inte ett liv!
Sommartider, hej hej!

Ditte sa...

I alla fall piggade herrklädesavdleningen på Cubus upp. Vad gäller damsidan kan man inte påstå att det var detsamma. Kändes som om din dag i stort liknade vår. Och även här är dessa dagar tämligen sällsynta. Men i morgon så...

"Heavy rain" här i natt och i stort sett fram till klockan 15.30. Inte upplyftande. Avstod både från restauranglunch och middag. (Kvällens tänkta lilla belgiska restaurang var fullbokad. Fullt förståligt)
Men nödprovant fanns hemma i form av kycklingfiléer. Riktigt gott.

Jag har varit ute - för att vända på stolarna så att regnvattnet kunde rinna av. Inte mer.
En god bok att lyssna på, korsord och funderingar över resor piggade dock upp.

Men jag ser fram emot morgondagens utlovade solsken. Lever på hoppet.

Susanne sa...

En sån där dag uppskattar jag intensivt, så skönt att bara sova zzzzz

Susjos sa...

Kära kära BP, du gjorde i alla fall min dag betydligt gladare!!! Tusen TACK för den färgglada nyckeln som damp ner i brevlådan idag, vilken överraskning! Jag blev så himla glad!!! Å det behövde jag denna gråa dag när jag ligger sjuk i soffan! ♥ ♥ ♥

Klimakteriehäxan sa...

Tack för dagens glada leende, fyllt av igenkänning, även om jag lyckades ta mig ur sängen en aning tidigare ... Tänk om vi skulle ses nån dag??? vi kan alltid berätta hur mycket vi sovit och hur lite vi uträttat ... :-D

Paula i pörtet sa...

Hahahaha, då har jag gått ner mig ordentligt, jag använder mascara typ en gång i månaden, max! Vet du, jag var precis som du, gick inte ut för att handla mjölk en gång utan värsta stridsmunderingen, o att gå till jobbet osminkad fanns inte på kartan. Men sen vi flyttade ut på vischan o jag stod i ett restaurangkök hela dagarna, svettig rödmosig, eländig, ja, då var det skönt att kunna gå och vaska av ansiktet en gång i timmen i iskallt vatten utan att tänka på sminket! Nu kan jag säga att jag är dålig på att sminka mig för det var ju trettio år sen, och jag har fått konstiga märken i ansiktet sen dess, rynkor kallas det visst, o det går inte längre att sminka sig på samma sätt som förut, det ser helt enkelt inte klokt ut, som om jag vore en clown! Några tips?

Åke sa...

Men vad härligt att kunna ta dagen så där... ja som den kommer :) En annan har ju bara snö att skotta... höga varma kängor och bra vantar till ett glatt humör erfodras -10 tror det bilr varm oboy till strooh Rom imorgon i pauserna :) Min tomt ser ut som ett månlandskap kan jag trösta dig med :) En kamrat till mig ca 2-3 mil härifrån som bor på ett ställe som heter Gårdtjårn har största snödjupet i Sverige 175 cm visst skrev han på fejjan igår...

Åke sa...

Jag stavade fel på orten! Så här skrev Lasse: Kul med rekord.... men jag vet inte om det här är så förbannat roligt:
Snön har vräkt ner över Västernorrland de senaste dagarna – och allra mest har det snöat i Gåltjärn. Enligt SMHI:s senaste mätning har de 175 centimeter snö. Vilket även är den plats i hela Sverige som har mest snö just nu.

Anki sa...

JIsses - det kallar jag sovmorgon! Skönt när man får välja själv :)

Svar: Totte och Lasse har fortfarande kontakt minst ett par gånger varje månad, men våra lunchträffar har liksom frusit inne p.g.a. sjukdom - dels Lasses, dels Tottes och så Tottes syster ... livets gång ... allt blir inte som man tänkt.

Marina sa...

Det är helt ok att ha en sådan där helgrå dag någon gång ibland. Jag är rätt övertygad om att det inte kommer att bli någon vana ;)

nalta norrland sa...

Gråtrista dagar sänker den mest positiva varelsen.
Förhoppningsvis har Du en bättre dag idag och vet Du va... hos mig skiner solen, runt minus 15, men det är sol :)

Jag har svarat Dig i min blogg, gjorde ett blogginlägg för att förkara hur jag tror...

Klimakteriehäxan sa...

Ditt inlägg ledde till mitt ...
https://klimakteriehaxan.blogspot.se/2018/02/liv-med-guldkant.html

christian sa...

Tack för att jag får en inblick i ditt pensionärsliv, är ju där om några år så det kan vara bra att veta hur det kan och bör se ut... :)

Husbilen-Ellen sa...

I morgon är en bättre dag!

Carita Liljendahl sa...

Har tänkt på det här sedan du kritiserade mitt färgval (eller att jag inte använder färger) ... ju mer jag kollar, desto oftare ser jag att det inte FINNS fina färger att välja bland för oss som behöver XXL och XXXL storlekar, det ÄR bara grått och svart och vitt. Eller sedan några väldigt konstiga, andra färger...

Mias Mix sa...

Jösses är det redan 2 1/2 år sen, känns som alldeles nyss. Och ni är ju som värsta ungdomarna som sover halva dagarna 😉 Så himla trist med nästan bara svarta damkläder. När vi var på fest på trettondagsafton hade jag blommiga klänningen från dotterns bröllop. Nästan alla andra var svartklädda... Får nog ta med min man till Cubus, han älskar både rött och orange.

Anni sa...

Oj!
Snart kommer ni mata duvorna i parken.

Eva Trillian sa...

:) 2 1/2 år - där går alltså gränsen :) Nu blir ni snart medlemmar i spf eller pro - börjar spela ukulele och, som Annie så korrekt kommenterade; mata duvor. Rätt vad det är kommer ni inte ihåg hur det var att ha tråkigt ;)