söndag 11 februari 2018

Skyltsöndag #144

Här kommer veckans skyltskörd. Den är helt okej, även om jag måste säga att jag verkligen saknar ett stående inslag som Claes-Görans butik vid Odenplan. Efterträdaren har fortfarande inte öppnat sitt kafé, och jag såg inga pågående byggnadsarbeten där förra veckan heller. Synd, för hans skyltning verkade ju så lovande…


När jag såg den här cykeln vid Danderyds Sjukhusets tunnelbanestation tänkte jag helt osökt på silverpilen och skrattade. – Optimist, sa jag till mig själv. Blev aningen förvånad när jag googlade och såg att det faktiskt finns ett företag i Gamleby som tillverkar cyklar som heter just Pilen. Alltid lär man sig något nytt när man letar skyltar:-)


Att det finns trygghetsnummer att ringa när man åker kommunalt tycker jag är suveränt. Men varför tänkte jag på en överförfriskad clown när jag såg skylten? Okej, jag har aldrig gillat clowner och de skrämde livet ur mig när jag var liten. Så skylten kanske inte är så dum om jag tänker efter.


Den här toaskylten såg jag hos den lokala Burger King. Att jag upptäckte den berodde på den orange färgen förstås, som definitivt skiljer sig från Burger Kings vanliga färger. Visst var dessa figurer nödiga!!! Hoppas de hann till toaletten innan olyckan var framme;-)


En allvarlig skylt tog ”priset” den här veckan. Såg en tjej som stod med denna skylt i Täby Centrum. Hon samlade inte in pengar utan ville bara framföra sitt oerhört viktiga budskap. Frågade om jag fick fota skylten. Hon blev strålande glad att jag frågade, men var lika bestämd med att hon själv inte ville vara med på bild. Å då drog jag mina egna slutsatser såklart… End child marriage verkar vara en internationell kampanj. En mycket bra sådan kan jag säga!

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

22 kommentarer:

Ditte sa...

Vilken bra samling skyltar! Och blandad kompott med allvar, nytta och humor.
Att Pilen var ett cykelmärke vet jag alltså nu. Ny kunskap! Sl:s trygghetsnummer har jag i mobilen. Bra ifall att...Men "clownen" kan en fundera på. Kan inse vitsen i att just denna skyltclown kan skrämmas. Men clowner gillar inte jag heller. Har också blivit skrämd som liten.

Uppiggande med den orange skylte hos B.K. I alla fall kan toaletten lätt hittas. Hoppas det finns fler än en . Kan ju behövas.
Sista skylten är väldigt viktig och här ska jag "googla" efter mer info. Och även tittta närmare på den länk.

Åke sa...

Jag bara älskar dina skyltar tillika din ide att driva vidare skyltsöndag. Tack BP!

Eva Trillian sa...

Schysst blandning av skultar i vanlig ordning!

Geddfish ♥ sa...

Fantastiska skyltar i goa färger! Cykeln var ju fräck. En riktig cykel med fjädrar och så Pilen.
Vad bra med SLs trygghetsnummer. Ska jag lägga in för nästa gång jag kommer till Stockholm!
Och nödiga streckgubbar/gummor, haha!
Sista skylten skildrar ju nöden.

Ha en fin kväll!

Susjos sa...

Underbara skyltar, riktiga skyltar, inte som inne hos mej...
Toalettskylten är ju så bra, och så din färg också. Sista skylten är superbra!
Och så lärde jag mej också något nytt med cykelpilen!
Kram och trevlig kväll!

Mias Mix sa...

Ja sista skylten är extremt viktig! Barn är barn och ska så förbli tills de är vuxna.
Bra blandning som vanligt. Finns många roliga toaskyltar nu och den där var riktigt bra! Och snygg färg!
Hoppas allt är bra med dig! Kram

KajsaLisa sa...

Kollade din länk, snygga cyklar. Känner igen mig själv i andra bilden, men jag stör inte så mycket utan sluddrar mest.
Härligt med toabesökare som är realistiska :)

nalta norrland sa...

Gillar toa-skylten och den sista skylten bäst. Två viktiga, självklart på olika vis, men viktiga skyltar.

Igår i Vilhelmina var det runt minus 6 så Du hade inte frusit ihjäl om Du varit där... synd Du inte blev inbjuden av Kungen att följa med honom, Kungen var till Vilhelmina eftersom Inlandsbanan fyllde 100 år.

Anonym sa...

Du vinner denna söndag.
Kul att se en rejäl cykel!!!
Toaskylten - LOL
Sista skylten - ett MYCKET välbehövligt meddelande.

Ruth i Virginia

Anki sa...

Verkligen en fin skyltsamling! Toaskylten var riktigt kul :) Den sista skylten är jättebra och jätteviktig - bra att du fick med den också!
Tack BP för att du fortsätter med Skyltsöndag!

Svar: Ja, det är skyddsglasögon de har på sig - det måste alla ha och det är bra. Jag vet inte om alla klubbar kör matcherna så här utan att målen redovisas annat än som siffror i ett protokoll, eller om det är så det är för alla juniorer. Jag har ingen aning om från vilken ålder de gör "på vanligt vis".
Nu var det inte Caspers ord utan hans kloka lillebrors :)

Ulla Maria sa...

Intressant skyltmix. :-) Var och en kan vara till nytta i olika lägen. Då behoven är trängande kan vägen till närmaste vattenhål vara av högsta intresse. Efter att ha lättat på trycket kan man sedan med mer intensitet göra något för den på sikt allvarligare och för det stora hela viktigare frågan om barnäktenskap.

Olga T sa...

Toppenbidrag! Nu har jag lärt mig om cykeln. Jag har undrat varför så många cyklar har skylten Pilen....visste inte att det var ett märke!
He he, kul skyltning där av SL :) Men framförallt bra att det finns ett nummer att ringa om det händer något. Vi hoppas att någon svarar där också utan att man behöver göra diverse knappval och vänta på att någon ska ringa tillbaka....

BP sa...

Svar till Ruth:
Tack tjejen:-) Men kolla de andr bidragen också. De är skitbra dom också.

PS. Å vad sägs om 17-åriga vinnaren Gerard i slopestyle på OS idag. WOW säger jag bara. DS

Steve sa...

Du har en härlig bredd på ditt skyltande denna vecka.

Anonym sa...

Svar till BP
Kollade Åkes inlägg - kanske du blev tvåa.

Ja, Gerard var fantastisk. Hur KAN dom?
Hur VÅGAR dom?
Man måste vara ung (och dum) för att försöka.
Kul var det iaf!

Såg tjejerna mogultävling. Fy 17 va´ den sortens skidåkning
ska göra skada på knäna.

Ruth i Virignia
-vaken till lite efter midnatt-

Ama de casa sa...

Härlig skyltning - som alltid :-)

Jag var också rädd för clowner när jag var liten. Fast egentligen bara för den där elaka rackaren som var vitmålad i ansiktet, hade en strut på huvudet och var skitelak med dom andra, snälla clownerna.
Fast en clown är jag väldigt glad och tacksam för. Clownen Ruben. Han och hans kompis lagade min bil när det gått sönder i Sundsvall - utan att ta betalt. Jag var liksom mitt emellan Stockholm och Skellefteå och kände inte en käft där när bilen pajade. (Nu var han i och för sig inte utklädd till clown just vid det tillfället :-) )

Oerhört viktigt budskap där på slutet...

Paula i pörtet sa...

Torka av? Djuren? Det är ju ren vit snö vi har, i allafall under vintermånaderna. Våren ska vi inte prata om, alla älskar våren förutom jag. Det är lerigt, skitigt, går inte att ta sig fram på gungflyn till småvägar, verkligen jobbigt. Men katter går aldrig där det är lerigt och helst inte Blinka heller, hon går långa lovar runt varje vattenpöl. Men visst, hon blir lerig i "underredet" pga sina korta ben . Då hoppar hon upp på en bänk på farstubron och väntar fint på handduken. Exemplarisk hund....jag vet!

Biggeros sa...

Fantastiska skyltar du framför. Jag blev väldigt berörd av den sista skylten vilket är ett mycket bra budskap. Därrfter gillar jag nödskylten eller man/ kvinna som är hemskt nödiga dvs syns mycket väl.
Ha en bra måndag🤗

christian sa...

Mycket bra skyltar, både roliga, tänkvärda och udda....
..förstår inte hur ni kan hitta alla dessa..
P.S. TOR är tyska och betyder MÅL, i fotboll typ :)

Husbilen-Ellen sa...

Som vanligt många kul skyltar och så den viktiga på slutet!

Anni sa...

Riktigt viktiga och bra skyltar denna gång, även om just Pilen inte var viktig så var den lärorik och det är inte så illa!

Carita Liljendahl sa...

Hahaa! Roliga toaskyltar!
Och tomten som tydligen druckit för mycket ser också rolig ut, fastän det som skylten handlar om är en allvarlig sak.