torsdag 8 februari 2018

Dags igen

Alltså ärligt talat så trodde jag att det var slut på frivilliga och ofrivilliga städningar efter de senaste dagars ansträngningar. Men icke! Då det var ganska soligt idag stack jag ut på balkongen och fick syn på det här:


Inte första gången fåglarna väljer just vårt balkongräcke för att göra en nummer 2. Den här gången kan det dock knappast varit en fiskmås, då deras avföring ser ut så här och så här. Å blåbär finns ju inte i skogen vid den här årstiden.

En ren toalett
Nu är det ju som så att jag personligen helst besöker en ren toalett än en smutsig. Som ni ser på bilden ovan är vårt balkongräcke skinande rent jämfört med grannens till höger. Räcket till vänster ser ännu värre ut. Så jag har viss förståelse för fåglarnas val av ”toalett”;-)


Vem är den skyldige då?
Som sagt, inte var det en fiskmås som såg till att jag fick tvätta bort en nummer 2 igen. Men kanske dom här fåglarna, som jag sett för första gången den här /höstenvintern är de skyldiga. Ni som är duktiga på fåglar kanske vet vad det är för ”ras”. Inte att det spelar någon roll egentligen, men ändå.


21 kommentarer:

Ama de casa sa...

Jag tycker att det ser ut som björktrastar det där, men du har inte mycket till bevis! ;-)

Som Leif S skulle ha sagt - enligt mitt förmenande så är den anklagade oskyldig! :-D

Ditte sa...

Fåglarna tar väl spm vi, den toa som ser fräschast ut. Och att de då väljer din är fullt förståligt. Alltså sett ur deras perspektiv.

Vi har ju en uggla på balkongen och den hjälper itll att hålla fåglarna borta. Och mest är det fiskmåsarna som kan ta sig ett besök men det finns andra aspiranter också. Men ugglan skrämmer bort en del. Ett annat tips är att spänna upp smala trådar längs balkongräcket för då kan de inte landa. Vi har satt dessa på ett fönsterbläck mot grannen. En granne som satt ut mat på sitt bläck men fåglarna ville "göra toalett" på vårt. Så icke nu längre.

Bra jobbat med ofrivillig städning. Men kansk evilodag från det i morgon.

Geddfish ♥ sa...

Oh, no! Detta inspireras jag inte av! Nu får det räcka med städning!
Var dock tvungen att kolla ut på mitt räcke. Tomt. Men visst får jag besök av nr 2 ibland,

Nu får du ta semester i morgon, det är ju fredag ;)

KajsaLisa sa...

Absolut ingen aning, men troligtvis en ras som inte lärt sig spola :) Kul blider.

Paula i pörtet sa...

Vackra fåglar, jag tror på trast jag också. Skit att det skitar ner hos dig, oops...Jag har dresserade fåglar som bara håller sig i buskagen bakom fågelstationen. Det är kurrarna som är helt odresserade och försöker hoppa in i fodersäcken och lyckas också. Men nu har listiga jag lagt en tyngd på locket så tji får dom!

Susjos sa...

Ja, det var fina fåglar...men vad de hter de vete sjutton, eller Ama har nog rätt förresten, hon har ju ett förflutet som djurvårdare!
Såklart vill de ha rena toaletter. Ser här att småfåglarna gärna flyger till grannarna som bor högst upp, där uppe står en gran, och de har inte inglasat! Vi har väl lite tur att ha glasat in balkongen...;-)

Anonym sa...

"Pappa, pappa, va ä dä för fågel?"
"Dä ä en bofink."

Pappa, pappa, va det där för fågel?"
"En bofink."

Osv. osv. tills lillknatten säjer:
"Pappa!!! - får en bofink se ut hur fan som helst?"

Ruth i Virginia

BP sa...

Svar till Ruth: Hahahahahahaha! Du är helt underbar:-)))))

Anki sa...

Ama har helt rätt - björktrastar är det.
Snacka om skitjobb! Inget kul!

Olga T sa...

Fåglar är härliga, men inte det de gör på våra balkonger och uteplatser/möbler. Du har fått svar på fågelarten ser jag och så har jag skrattat åt Ruth!

nalta norrland sa...

Hejja Ruth Du är bäst :D

Ooups... inte visste jag att Du jobbade som saneringsexpert, renhållningsarbetare ;-)

Nu är det fredag å då får Du förhoppningsvis ledigt.

Den där fågeln... en bajsfågel :)
Fast ifall Du inte såg när hen gjorde nr 2 å har bevis, dna eller bild ja då är den oskyldig...

Idag är det en "skjutsa pappa till Sjukhuset i Lycksele" dag.

Steve sa...

Fåglarna gör väl ifrån sig när dom är i storstan, här på landet besväras vi inte alls. Men så har vi inte heller några välputsade balkongräcken.

Biggeros sa...

Ingen vacker syn får jag säga. Jag vet mycket väl hur mycket dessa Córdoba duvorna kan skräpa ner både på bord och stolar. De äter tyvärr inte bara bär😁😉
Trevlig fredag och städa inte ihjäl dig!

Annette sa...

Det där ser ju inte ut att vara från någon liten fågel direkt. Tror knappt att det är Björktrastarna som är skyldiga. Jag tror inte ens att de övervintrar i Sverige.

Svar: Fåtöljen köpte vi faktiskt i en vanlig möbelbutik i Stockholm när vi bodde där, men skänken kommer från Patriks mormor och bordet med stolarna bakom köpte vi på blocket. En rejäl blandning av gammalt och nytt hos oss. Det nyaste är nog bokskåpen från Ikea i bakgrunden. En hel del skulle behöva fräschas upp, som fåtöljen på bilden, men ingen av oss har lust att lägga en massa pengar på det utan roar oss hellre och äter god mat för pengarna ;) Jag skall lägga uttrycket från din man på minnet och använda ofta – våra möbler har karaktär. Jag gillar det! Hellre karaktär om det innebär personligt, snarare än opersonligt. Hälsa honom och tacka :)

christian sa...

Skitinlägg.... :) :) :) LOL

Emma, Sol som sol? sa...

Det roliga är egentligen att du har tagit dig besväret med att fota skiten på både räcke och i grenarna ...

Vackra foton! :D

Jag gillar fåglar men inte när de skitar ned eller när de flaxar. Eller när de ligger halvkrubbade på trappen ...

Carita Liljendahl sa...

Fina foton, speciellt det där där man ser hur huset går i båge i bakgrunden.
Men FY för fågelbajset! Urk!

Karins ordöverflöd sa...

Fåglar gör 1 o 2 samtidigt.
Jag som har en papegoja vet också att de gör det
ungefär var 20-30 minuter.
Mycket skit blir det.

Eva Trillian sa...

Förstår, precis som du, att fåglarna väljer en ren toalett :)
Skrattar gott åt Ruths kommentar!

Husbilen-Ellen sa...

Så trist när fåglar skitar ner på balkongen. Vi hade problem med duvor ett tag, men en inglasad balkong löste det bekymret samtidigt som vi kan nyttja balkongen längre.

Anni sa...

Björktrastar övervintrar visst här. Annette får komma till mig (eller dig) och titta på dem. Skräntrastar kallar jag dem gärna, för de låter så skränigt. Skittrastar kan du ju kalla dem.
Eller bofinkar.